Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

SprPis_front Η Άννα Βίσση στο «Hotel Ερμού», για λίγο ακόμα

Το Πάσχα δημιουργεί ένα "σύνορο". Συνήθως, δηλαδή, ειδικά όταν πέφτει αργά (όπως φέτος), συνάδει με την αλλαγή των εποχών, μα και της γενικότερης διάθεσης: οδηγεί προς την καρδιά της άνοιξης και "ζεσταίνει" τα πράγματα για το επικείμενο καλοκαίρι.

Έτσι, τηρώντας μια άτυπη παράδοση, τα περισσότερα από τα μπουζούκια της πρωτεύουσας μπήκαν σε λογική "αντίστροφης μέτρησης" με το που ξεκίνησε η πασχαλινή περίοδος –άλλωστε, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, δεν λειτούργησαν καθόλου κατά τις μέρες αυτές, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, στις οποίες είθισται να προσθέτονται ακόμα και εξτρά παραστάσεις.

SprPis_02
Τελευταίο Σάββατο για τον Γιάννη Πλούταρχο, στο "Anodos"

Αλλά, ενώ σε παλιότερα χρόνια κατέβαιναν ρολά μέχρι την έναρξη της επόμενης χειμερινής σεζόν, πλέον επικρατούν πιο ευέλικτες πολιτικές. Ορισμένοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους συνεχίζουν λοιπόν για λίγο ακόμα, μέχρι να καλοκαιριάσει για τα καλά και να δώσουν τη σκυτάλη της διασκέδασης στα υπαίθρια μαγαζιά της πόλης, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που προτείνουν στο κοινό μια φιλοσοφία τύπου "Άνοιξη στις Πίστες", στήνοντας καινούρια σχήματα και προγράμματα. 

PisPas_06
Ο Θοδωρής Φέρρης, στην πρεμιέρα του στο "Posidonio Music Hall"

Οι περισσότεροι από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές του χειμώνα, πάντως, φαίνεται να οδεύουν προς φινάλε. Η Άννα Βίσση, για παράδειγμα, έχει ήδη ανακοινώσει θερινά σχέδια. Η μεγάλη περιοδεία "Προτιμώ..." ξεκινά 1/7 από τη Θεσσαλονίκη και θα την κρατήσει στον δρόμο έως και 18/9 –με εμφανίσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο– οπότε το "Hotel Ερμού" κάνει τέλος σεζόν μέσα στον Μάιο, μετά από ένα εξάμηνο sold out παραστάσεων: αναμένονται τέσσερις ακόμα εμφανίσεις (Τετάρτη 22, Παρασκευή 24, Σάββατο 25 & Πέμπτη 30/5), με το sold out "One Night Stand" σόου της 22/5 να είναι συναυλιακό –μόνο για ορθίους– και τη βραδιά της 30/5 να οργανώνεται σαν closing party.

SprPis_01
Ο Νίκος Βέρτης συνεχίζει στο "Yton", μέχρι νεοτέρας

To πρόγραμμά του ολοκληρώνει και ο Γιάννης Πλούταρχος στο "Anodos", καθώς απομένει, πια, μονάχα ένα Σάββατο (25/5). Σε ανάλογο μήκος κύματος σκεφτόταν να κινηθεί και ο Νίκος Βέρτης, αποφάσισε όμως να παρατείνει τις εμφανίσεις του στο "Yton", όπου θα συνεχίσει να δίνει το παρών κάθε Σάββατο και Κυριακή, μέχρι νεοτέρας. Το ίδιο ισχύει και για τον Πάνο Καλλίδη στο "Bodega", όπου εξακολουθεί να τραγουδά κάθε Τρίτη, Παρασκευή και Σάββατο. Στον αντίποδα, Λευτέρης Πανταζής & Έλλη Κοκκίνου συνεχίζουν ακάθεκτοι στο "Romeo", όπου καταγράφουν δυναμική προσέλευση κόσμου κάθε Πέμπτη και Σάββατο. Το ίδιο συμβαίνει και στο "Lux" της Λεωφόρου Συγγρού, όπου η Κατερίνα Λιόλιου μετρά το ένα sold out πίσω από το άλλο κάθε Παρασκευή και Σάββατο, χάρη στη μεγάλη επιτυχία που γνωρίζει χάρη σε σουξέ σαν το "Νοικιάστηκε" και το "Η Γυναίκα Της Ζωής Σου". Συμπαραστάτες της, ο Αχιλλέας Αγγελόπουλος και ο Στέφανος Πιτσίνιαγκας.

SprPis_03
Η Κατερίνα Λιόλιου χαλάει κόσμο στο "Lux"

Το "Fantasia Live", από την άλλη, μετά την ολοκλήρωση των βραδιών του Νίκου Οικονομόπουλου στα τέλη Απρίλη, ξανάνοιξε την Παρασκευή 17/5 με φρέσκια πρόταση –όπως έκανε και πέρυσι: θα φιλοξενήσει τον σταθερά δημοφιλή Κωνσταντίνο Αργυρό, ο οποίος μοιράζεται το ανασχεδιασμένο πρόγραμμα με τη Λένα Ζευγαρά. Οι δυο τους θα βρίσκονται εκεί για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων, κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Μια καινούρια μίνι σεζόν κήρυξε και το "Frangelico", που επέστρεψε ανανεωμένο σε "Vogue Athens", ως παράρτημα του γνωστού Θεσσαλονικιού νυχτερινού μαγαζιού στην Αθήνα. Το σχήμα Πέτρος Ιακωβίδης & Ρία Ελληνίδου έκανε ήδη πρεμιέρα στις 10/5 και συνεχίζει κάθε Πέμπτη και Σάββατο. 

Ο Πάνος Κιάμος, πάλι, όπως έπραξε και κατά την άνοιξη του 2023, μετακόμισε στο "Club 22" –χώρο που έχει συνδέσει με την καριέρα του– όπου ξεκίνησε ήδη πρόγραμμα, με εμφανίσεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στις οποίες πλαισιώνεται από τη Μαλού Κυριακοπούλου και τον γνώριμο παρτενέρ του Τόνι Σφήνο. Τέλος, με νέο πρόσωπο άνοιξε πρόσφατα και το "Posidonio Music Hall", μετά το πέρας της χειμερινής συνεργασίας με τον Σταμάτη Γονίδη: ο Θοδωρής Φέρρης έκανε πρεμιέρα εκεί την Παρασκευή 17/5 και παίζει κάθε Παρασκευή και Σάββατο, έχοντας στο πλευρό του τον Νίκο Απέργη. Στόχος τους, καθώς φαίνεται, είναι να μείνουν εκεί και για ένα τμήμα, τουλάχιστον, της θερινής περιόδου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.