Γιώτα Νέγκα - Γιάννης Κότσιρας: "Για πολλά χρόνια θέλαμε να συνεργαστούμε αλλά οι συγκυρίες δεν το επέτρεπαν. Φέτος αποφασίσαμε να ορίσουμε εμείς τη συγκυρία"

Λίγο πριν από την πρεμιέρα στο «Anodos Live Stage», το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, οι δύο καλλιτέχνες μοιράζονται μαζί μας τον ενθουσιασμό για τη μουσική τους συνάντηση, την οποία περίμεναν εδώ και αρκετά χρόνια.

Γιάννης Κότσιρας - Γιώτα Νέγκα

Πώς πέρασε για εσάς το διάστημα της καραντίνας; 
Γιώτα Νέγκα: Η πρώτη περίοδος είχε μια αθωότητα: το είδα σαν μια ευκαιρία για ξεκούραση. Δεν κράτησε πολύ, γιατί η σιωπή και η έλλειψη έκφρασης μέσα από τη μουσική δημιούργησαν ένα κενό. Ένα μέρος του συμπληρώθηκε με τις καλοκαιρινές συναυλίες της παράστασης "Τραγουδώντας την Ευτυχία".
Γιάννης Κότσιρας: Νομίζω πως ήταν δημιουργική. Ασχολήθηκα περισσότερο με τα παιδιά και έτσι δημιούργησα το Υ4Κids, ένα παιδικό κανάλι στο YouTube, στο οποίο ανεβάζω παιδικά τραγούδια παιγμένα με μία κιθάρα και εικονογραφημένα από εμένα. Κάτι ήταν κι αυτό, γιατί η ψυχολογία ήταν ιδιαίτερα βεβαρημένη.

Η επανένωση με το κοινό ήταν όπως την περιμένατε; 
Γ.Ν.: Πάρα τις δυσκολίες, η επικοινωνία με το κοινό δεν έχει αλλάξει. Υπάρχει η ίδια λαχτάρα, η ίδια δίψα. Αυτό που έχει αλλάξει είναι η προσέλευση με τα υγειονομικά μέτρα της μειωμένης χωρητικότητας και η μάσκα που, παρότι αναγκαία, δεν επιτρέπει να φτάσουν οι φωνές του κοινού σε μας με τον τρόπο που ξέραμε. 
Γ.Κ.: Από τη μία υπάρχει μια χαρά, ειδικά το καλοκαίρι επικράτησε αρχικά ενθουσιασμός, από την άλλη όμως υπάρχει ένας φόβος και μια διάχυτη παγωμάρα. Δυστυχώς, η επικοινωνία βασίζεται περισσότερο στην τρομοκρατία και όχι στην ουσιαστική ενημέρωση, κι αυτό έχει δημιουργήσει μια τεράστια ανασφάλεια και έως έναν πολύ μεγάλο βαθμό αντιδραστικότητα.

Ποια είναι η ιστορία πίσω από την πρώτη μουσική σας συνάντηση στο "Anodos Live Stage";
Γ.Ν.: Για πολλά χρόνια θέλαμε να συνεργαστούμε αλλά οι συγκυρίες δεν το επέτρεπαν, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του καθενός. Φέτος αποφασίσαμε να ορίσουμε εμείς τη συγκυρία και να το κάνουμε πραγματικότητα. Η ιστορία λοιπόν είναι απλή. Θα ανέβουμε μαζί στη σκηνή να χαρούμε τη μουσική, να ενώσουμε τις φωνές μας με το κοινό, να ανοίξουν οι ψυχές όλων μας. Το έχουμε ανάγκη.
Γ.Κ.: Με τη Γιώτα γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια, από τότε που συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο. Η διάθεση συνεργασίας υπήρχε πάντα, απλώς ήταν θέμα σωστού χρόνου. Μετά τη συνάντησή μας σε διάφορες αφιερωματικές συναυλίες, ήταν πλέον φανερό πως αυτή η καλή συνεργασία έπρεπε να ολοκληρωθεί. Σίγουρα δεν γίνεται υπό τις καλύτερες συνθήκες, όμως από την άλλη ξέρουμε πως εμείς, τουλάχιστον επί σκηνής, θα περάσουμε καλά. Και αυτό σε αυτήν τη φάση είναι ίσως το σημαντικότερο.

Τι ετοιμάζετε για το κοινό στο νέο σας πρόγραμμα;
Γ.Κ.: Λόγω και των προσωπικών μας αναγκών, αλλά κυρίως λόγω της τεράστιας πίεσης που έχει υποστεί ο κόσμος τα τελευταία χρόνια, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα ιδιαίτερα διασκεδαστικό πρόγραμμα με δικά μας παλιά και καινούργια αγαπημένα, αλλά κυρίως δίνοντας μεγαλύτερη βάση στο λαϊκό μας τραγούδι, το οποίο, άλλωστε, και εγώ και η Γιώτα υπηρετούμε από τότε που ξεκινήσαμε. Νιώθω πως θα ζήσουμε εξαιρετικές στιγμές φέτος.

Θα ακούσουμε και τραγούδια της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου;
Γ.Ν.: Φυσικά και θα υπάρχουν τραγούδια της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου στο πρόγραμμα. Η Λίνα Νικολακοπούλου φώτισε πολλές πλευρές της Ευτυχίας μέσα μου, με έκανε να την καταλάβω βαθιά. 

Σας φοβίζει το κύμα εξελίξεων που ακολουθεί την Omicron;
Γ.Ν.: Τα τελευταία δύο χρόνια όλοι μας κάνουμε σχέδια με ορίζοντα δεκαπενθημέρου, παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τα μέτρα. Δεν ξέρω πώς μπορεί να εξελιχθούν τα πράγματα με την Omicron, αυτό που ξέρω είναι ότι δεν θα αφήσω καμία ευκαιρία για μουσική και επικοινωνία να πάει χαμένη.
Γ.Κ.: Προσωπικά με φοβίζει περισσότερο η διαχείριση από την πολιτεία παρά η νέα μετάλλαξη καθαυτή. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ακολουθώ τις οδηγίες των ειδικών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.