Γλυκερία, Μελίνα Κανά και Φωτεινή Βελεσιώτου για πρώτη φορά μαζί

Πρεμιέρα στην Ακτή Πειραιώς με λογική παλιού λαϊκού πάλκου για τις τρεις ερμηνεύτριες στην παράσταση «Στην Ακτή Στήσαμε Γιορτή».

Γλυκερία, Μελίνα Κανά και Φωτεινή Βελεσιώτου για πρώτη φορά μαζί

Μπορεί να έδωσαν και τις ατομικές τους συνεντεύξεις στις τηλεοπτικές κάμερες που στήθηκαν στην Ακτή Πειραιώς ενόψει της πρεμιέρας της Παρασκευής 3/12, ωστόσο η Γλυκερία, η Μελίνα Κανά και η Φωτεινή Βελεσιώτου δεν χρειάστηκε να πουν πολλά. Τα κυριότερα, δηλαδή, μας τα είπαν κάνοντας αυτό που ξέρουν τόσο καλά: τραγουδώντας.

Η ολοκαίνουρια παράσταση λέγεται «Στην Ακτή Στήσαμε Γιορτή» και φέρνει τις τρεις τραγουδίστριες για πρώτη φορά μαζί στην ίδια σκηνή, σε ένα μουσικό πρόγραμμα επιμελημένο από τον Στέλιο Φωτιάδη. Έτσι εμφανίστηκαν λοιπόν και ενώπιόν μας: όλες παρέα πάνω στο συναυλιακό σανίδι, πλαισιωμένες από μέλη της ορχήστρας που θα τις συνοδεύσει, με τον Φωτιάδη να δίνει οδηγίες μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Το μικρό δείγμα της παράστασης που παρουσίασαν ξεκίνησε με τις φωνές τους να συμπλέουν στους κλασικούς «Γλάρους» του Πάνου Γαβαλά (1959). Κατόπιν, η Φωτεινή Βελεσιώτου πήρε πάνω της το «Μη Μου Ξαναφύγεις Πια» του Πρόδρομου Τσαουσάκη (1950), που ακούστηκε σε μια προσέγγιση εγγύτερα στη διασκευή της Σωτηρίας Μπέλλου, ενώ στη συνέχεια η σκυτάλη πέρασε στη Μελίνα Κανά, η οποία άρχισε να λέει το «Στο Τραπέζι Που Τα Πίνω» του Στέλιου Καζαντζίδη (1970). Η Γλυκερία, πάλι, διάλεξε το «Μολόγα Τα» του Άκη Πάνου, που πρωτοτραγουδήθηκε το 1978 από τον Μιχάλη Μενιδιάτη, ενώ η «ξενάγηση» ολοκληρώθηκε με το «Για Κοίτα Κόσμε Ένα Κορμί (Έλα Πάμε Στον Οντά Μου)» του Βασίλη Τσιτσάνη, το οποίο ερμήνευσε πίσω στο 1956 η Καίτη Γκρέυ. Σε κάθε περίπτωση, άσχετα με το ποια αναλάμβανε τα βασικά φωνητικά, οι άλλες δύο συμπλήρωναν με τα δικά τους.

Οι τρεις πρωταγωνίστριες έχουν ασφαλώς και τα δικά τους τραγούδια, τα οποία δεν θα λείψουν από τις βραδιές στην Ακτή Πειραιώς. Αλλά η παρουσίαση αυτή θέλησε να δείξει ότι κεντρικός στόχος της παράστασης «Στην Ακτή Στήσαμε Γιορτή» είναι να στηθεί ένα παλιό λαϊκό πάλκο, πάνω στο οποίο οι δημοφιλείς ερμηνεύτριες θα ενώσουν τα φωνητικά τους χρώματα, ανασυστήνοντας –με τους δικούς τους όρους– μια ολόκληρη εποχή.

Η Γλυκερία, η Μελίνα Κανά και η Φωτεινή Βελεσιώτου θα βρίσκονται στην Ακτή Πειραιώς κάθε Παρασκευή. Όπως μάθαμε από την παραγωγή, για την Πρωτοχρονιά προβλέπεται διπλό πρόγραμμα –θα παίξουν δηλαδή και Σάββατο– ενώ τα Χριστούγεννα είναι ακόμα υπό συζήτηση, μέχρι να αποσαφηνιστεί η κατάσταση με τις νέες εξελίξεις στο μέτωπο της τρέχουσας πανδημίας. Ο χώρος θα λειτουργήσει βέβαια με όλα τα ισχύοντα μέτρα, φιλοξενώντας αποκλειστικά εμβολιασμένους θεατές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.