Εκρηκτική επιστροφή για 5 μουσικές σκηνές της πόλης

Ελπίζοντας ότι οι καραντίνες ανήκουν πλέον στο παρελθόν, τα εγχώρια προγράμματα επιστρέφουν στο χάρτη της νυχτερινής διασκέδασης με ανανεωμένο δυναμισμό.

Εκρηκτική επιστροφή για 5 μουσικές σκηνές της πόλης

Από τη στιγμή που θα υποχωρούσε η πανδημία, ήταν δεδομένο ότι οι εγχώριοι καλλιτέχνες και οι μουσικές σκηνές θα επιχειρούσαν να εκμεταλλευτούν όσο γίνεται περισσότερο το όποιο άνοιγμα. Ως γνωστόν, άλλωστε, το διάστημα της καραντίνας έπληξε σοβαρά όλους τους επαγγελματίες του χώρου, αναγκάζοντάς τους σε απραξία. Ως αντίβαρο έρχεται η έκρηξη ανακοίνωσης νέων προγραμμάτων για το χειμώνα του 2021-2022, τα οποία φέρνουν μια εικόνα «κανονικότητας» στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας, προσφέρουν όμως και μια πληθώρα καλών επιλογών στο κοινό. Διαλέξαμε να δούμε πώς θα κινηθούν πέντε δοκιμασμένοι χώροι, που φιλοδοξούν να αφήσουν στίγμα για ακόμη μία σεζόν.

Η έντεχνη πυξίδα δείχνει «Σταυρό του Νότου»

Εκρηκτική επιστροφή για 5 μουσικές σκηνές της πόλης - εικόνα 1
Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης εγκαινίασε τον φετινό «Σταυρό του Νότου».

Με 25 χρόνια πορείας, ο «Σταυρός του Νότου» είναι πια κάτι σαν δεύτερο σπίτι για το κοινό που προτιμά τα πιο έντεχνα ακούσματα, έχοντας επιτύχει, συνάμα, να λειτουργεί και σαν στέκι για τους καλλιτέχνες του χώρου. Φέτος επιστρέφει με την πλήρη, τριμερή του διάταξη, ανοίγοντας τόσο την κεντρική σκηνή και το club στο γνώριμο στενάκι της Θαρύπου, όσο και το +(Plus) απέναντι επί της Φραντζή. Κεντρικά, το πρόγραμμα έχει αρχίσει ήδη με Δημήτρη Ζερβουδάκη και Γεωργία Νταγάκη (Σάββατα έως 13/11). Σειρά θα πάρουν οι Ρένα Μόρφη (Παρασκευές από 12/11) και ο Μίλτος Πασχαλίδης (Σάββατο και Κυριακή από 20/11). Το club θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο, με Σταύρο Σιόλα και Μάγδα Βαρουχά (Παρασκευές 12-26/11) και Κίτρινα Ποδήλατα (Σάββατα 13-27/11), ενώ το ίδιο αναμένεται και για το Plus, το οποίο θα φιλοξενήσει την Ηρώ και την Ελένη Πέτα στην παράσταση «Μαζί ξανά» (Σάββατα 13-27/11).

Η «Anodos» σε… άνοδο

Εκρηκτική επιστροφή για 5 μουσικές σκηνές της πόλης - εικόνα 2
Πρεμιέρα για τους Κώστα Μακεδόνα και Ελένη Βιτάλη.

Με αρχιτεκτονικό σχεδιασμό που επιτρέπει να έχεις επαφή με τη σκηνή όπου κι αν κάθεσαι, με τεχνικές προδιαγραφές σε ήχο και φώτα και με ποιοτικές συνεργασίες που ήδη έχουν τη δική τους ιστορία, η «Anodos» στέκει ως ένα από τα πλέον δημοφιλή μαγαζιά της Πειραιώς. Φέτος φέρνει την Ελένη Βιτάλη δίπλα δίπλα με τον Κώστα Μακεδόνα (πρεμιέρα 6/11).

Σταθερή αξία στο «Περιβόλι του Ουρανού»

Εκρηκτική επιστροφή για 5 μουσικές σκηνές της πόλης - εικόνα 3
Συνήθεις ύποπτοι στο «Περιβόλι του Ουρανού».

Με αισθητική και ατμόσφαιρα παλιού λαϊκού πάλκου, το «Περιβόλι του Ουρανού» φιλοξένησε ένα από τα καλύτερα προγράμματα της νυχτερινής Αθήνας των τελευταίων χρόνων, πριν από την έλευση του κορονοϊού: Χρήστος Νικολόπουλος, Πίτσα Παπαδοπούλου και Στέλιος Διονυσίου. Σε αυτή την κλασική και δοκιμασμένη συνταγή επιμένει λοιπόν και φέτος, με την παρέα να έχει ήδη ξεκινήσει τις εμφανίσεις στο πλακιώτικο στέκι (Σάββατο βράδυ-Κυριακή μεσημέρι), μετρώντας ως τέταρτό της μέλος την Ελεάνα Παπαϊωάννου.

Το «Άλσος» πατάει ξανά το γκάζι

Εκρηκτική επιστροφή για 5 μουσικές σκηνές της πόλης - εικόνα 4
Ένα «σπιτικό» γλέντι φέρνει ο Κραουνάκης στο «Άλσος».

Πολυσυζητημένος χώρος για τη διασκέδαση μιας παλιότερης Αθήνας, το «Άλσος» επαναλειτούργησε το 2019 κι έδειξε πολύ γρήγορα τις φιλοδοξίες του να καθιερωθεί εκ νέου ανάμεσα στις προτιμήσεις εξόδου. Η πανδημία μπορεί να τις φρέναρε, όμως η νέα σεζόν φέρνει καινούργιους στόχους για τη θρυλική στρογγυλή σάλα στο Πεδίον του Άρεως. Το περασμένο Σάββατο έκανε την πρεμιέρα του ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο οποίος θα βρίσκεται εκεί Σάββατα, Κυριακές, Δευτέρες και Τετάρτες, παρέα με «εκλεκτούς καλεσμένους χωρίς προειδοποίηση».

Το τραγούδισμα της Ευτυχίας στο Ακροπόλ

Εκρηκτική επιστροφή για 5 μουσικές σκηνές της πόλης - εικόνα 5
Η Γιώτα Νέγκα «Τραγουδάει την Ευτυχία».

Λειτουργώντας ανελλιπώς από το 1934 κι έχοντας ταυτιστεί με την εγχώρια επιθεώρηση, το Ακροπόλ είναι ένα από τα πιο διάσημα θέατρα της πρωτεύουσας. Σημαντική είναι όμως και η παρουσία του στα μουσικά πράγματα, αφού κατά καιρούς φιλοξένησε τόσο οπερέτες της Λυρικής Σκηνής όσο και συναυλίες (εκεί π.χ. έκανε την πρώτη του εμφάνιση ο Μάνος Λοΐζος, το 1963). Στη φετινή σεζόν, μάλιστα, προβλέπονται κάμποσες συναυλίες σε θεατρικούς χώρους – οπότε το Ακροπόλ δεν γινόταν να λείψει: τη Δευτέρα 8/11 κάνει εκεί πρεμιέρα η Γιώτα Νέγκα με την ολοκαίνουργια παράσταση «Τραγουδώντας την Ευτυχία», η οποία είναι αφιερωμένη στις πιο αγαπημένες δημιουργίες της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Περισσότερες πληροφορίες

Άλσος

Ευελπίδων 4, Πεδίον Άρεως

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.