Πήγαμε στην Ταράτσα του Φοίβου

Στο Άλσος ευχαριστηθήκαμε ένα τρίωρο πρόγραμμα σύγχρονου πλούσιου βαριετέ με κυρίαρχο το στοιχείο της σάτιρας από τον Φοίβο Δεληβοριά και την παρέα του.

Πήγαμε στην Ταράτσα του Φοίβου

Μια ειδική έκδοση της «Ταράτσας του Φοίβου» που έχει να κάνει με τις covid-19 εμπειρίες μας (που θα μας απασχολήσουν αρκετά απ’ ότι φαίνεται) τις Πέμπτες – ή μάλλον εννέα Πέμπτες ως τις αρχές Οκτωβρίου – στο «Άλσος», από τον Φοίβο Δεληβοριά και την παρέα του συν κάποιους ειδικούς προσκεκλημένους κάθε φορά. Κλασικό αναψυκτήριο αν το δει κανείς στην ιστορική του υπόσταση αλλά και στο σύγχρονό του perspective, φέρνει στις μέρες μας ιδέες από το παλιό «Άλσος» του Γιώργου Οικονομίδη ή ακόμα και τη Μάντρα του Αττίκ αλλά με την επίγνωση πως είναι κάτι που τρέχει στο τέλος της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα – πράγμα που σημαίνει πως κάποιοι από εμάς (συμπεριλαμβανομένου και του οικοδεσπότη μας) έχουμε μεγαλώσει αρκετά για να παραμυθιαζόμαστε χωρίς αίσθηση κάποιων κινδύνων.

Πήγαμε στην Ταράτσα του Φοίβου - εικόνα 1
φωτό: Δημήτρης Μακρής

Στο «Άλσος» έχουμε ένα πλούσιο, σχεδόν τρίωρο πρόγραμμα ποικιλιών (παρλάτας και σκετσακίων όρθιας κωμωδίας, χορευτικών νούμερων και, φυσικά, τραγουδιών) που αφορούν τα τωρινά και πρόσφατα βιώματά μας που ναι μεν βγάζουν γέλιο αλλά διατηρούν στοιχεία της τραγικότητας που μας περιτριγυρίζει ή είναι εγκατεστημένη εντός μας. Ο Φοίβος το έχει – και το χτίζει μέσα από τις εμπειρίες του, τις πληροφορίες του και, κυρίως, το ταλέντο του έχοντας, βέβαια, και το κατάλληλο team – δουλεμένο και ταλαντούχο, εύστροφο και δυναμικό…

Πήγαμε στην Ταράτσα του Φοίβου - εικόνα 2
φωτό: Δημήτρης Μακρής

Φυσικά, η covid (που αργεί πολύ να γίνει μετα-covid) εποχή προσφέρει υλικό για γερή και καλή σάτιρα, όπως πρέπει σε ένα λαϊκό θέαμα όπως το βαριετέ – και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος αποδεικνύεται ο πλέον κατάλληλος για να μας εισάγει στο κλίμα. Η Νεφέλη Φασούλη, πολύ καλή και ευαίσθητη τραγουδίστρια, μας λέει «για ένα καλοκαίρι» πριν αρχίσουν τα νούμερα: Ντουέτο Τσιόδρας-Χαρδαλιάς με το χιούμορ να λειτουργεί, Γιάννα Αγγελοπούλου και επανάσταση 2021, το «φορτηγό» της Πρωτοψάλτη – πράγματα που τα βιώνει κανείς επί σκηνής και όχι μέσα από περιγραφές. Πως μπορεί να συνδέεται η Φιλική Εταιρία με τα «Φιλαράκια» αν δεν το δεις να συμβαίνει;

Πήγαμε στην Ταράτσα του Φοίβου - εικόνα 3
φωτό: Δημήτρης Μακρής

Πρώτος προσκεκλημένος της βραδιάς ο Βασιλικός, που μας πάει νοσταλγικά από το «Ζητάτε να σας πω» του Αττίκ ως το «Fake» των Raining Pleasure – έχουν περάσει ήδη 19 χρόνια αν δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Αυτό πριν η Βίκυ Φλέσσα υποδεχθεί στην τηλεοπτική εκπομπή «Στα Κάτω Άκρα» τον Λευέρη Παπαδόπουλο και γίνει ο σχετικός χαμός – που ολοκληρώνεται με αρκετά πετυχημένα challenges με πρωταγωνιστή τον Θανάση Αλευρά.

Πήγαμε στην Ταράτσα του Φοίβου - εικόνα 4
φωτό: Δημήτρης Μακρής

Η Νατάσσα Μποφίλιου είναι η δεύτερη προσκεκλημένη και η σύμπραξή της με τον Βασιλικό στο τέλος, στον «Καρυωτάκη» της Πλάτωνος έρχεται να μας θυμίσει ότι το τραγούδι πάντα έχει τη βαρύτητά του και υπερβαίνει οποιαδήποτε στοιχείο πρόζας και ότι ίσως χρειάζεται πιο έντονη παρουσία στην ροή του προγράμματος. Όμως αυτό είναι κάτι που έλειψε σ’ εμένα – ίσως όχι στον κόσμο.

Πήγαμε στην Ταράτσα του Φοίβου - εικόνα 5

Συνολικά, το πρόγραμμα είναι άκρως διασκεδαστικό και το team μουσικών, ηθοποιών, τεχνικών κ.λπ. τα δίνει όλα. Το πρόγραμμα κάθε φορά θα είναι και διαφορετικό - και θα έχει διαφορετικούς guests.
Σημείωση: η ασφάλεια είναι αποτελεσματικότερη με τεσσάρια τραπέζια παρά με εξάρια.

Περισσότερες πληροφορίες

«Η Ταράτσα του Φοίβου»

  • Μουσική παράσταση

Είναι πάλι εδώ για να θεραπεύσει και να αποκαθηλωσει τα κακώς κείμενα με καλώς κείμενα! Φιλοξενούμενοι της παρέας Φοίβου, Θανάση Αλευρά, Βύρωνος Θεοδωρόπουλου, Νεφέλης Φασούλη και Alex de Paris, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, η Γιώτα Νέγκα και η Πέννυ Μπαλτατζή.

«Η Ταράτσα του Φοίβου»

  • Μουσική παράσταση

Είναι πάλι εδώ για να θεραπεύσει και να αποκαθηλωσει τα κακώς κείμενα με καλώς κείμενα! Φιλοξενούμενοι της παρέας Φοίβου, Θανάση Αλευρά, Βύρωνος Θεοδωρόπουλου, Νεφέλης Φασούλη και Alex de Paris, οι Χατζηφραγκέτα και η Idra Kayne.

«Η Ταράτσα του Φοίβου»

  • Μουσική παράσταση

Είναι πάλι εδώ για να θεραπεύσει και να αποκαθηλωσει τα κακώς κείμενα με καλώς κείμενα! Φιλοξενούμενοι της παρέας Φοίβου Δεληβοριά, Θανάση Αλευρά, Βύρωνος Θεοδωρόπουλου, Νεφέλης Φασούλη και Alex de Paris, ο Ορφέας Περίδης, η Μάρθα Φριντζήλα και ο Εισβολέας..

«Η Ταράτσα του Φοίβου»

  • Μουσική παράσταση

Είναι πάλι εδώ για να θεραπεύσει και να αποκαθηλωσει τα κακώς κείμενα με καλώς κείμενα! Φιλοξενούμενοι της παρέας Φοίβου Δεληβοριά, Θανάση Αλευρά, Βύρωνος Θεοδωρόπουλου, Νεφέλης Φασούλη και Alex de Paris, η Μαρίζα Ρίζου και o Polkar.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.