Περάσαμε μια όμορφη νύχτα στο «Γυάλινο» με Βιτάλη και Μπάση

Ο Γιώργος Χαρωνίτης πέρασε μια όμορφη νύχτα (με συναίσθημα και γλέντι) στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο», απολαμβάνοντας τις ερμηνείες της Ελένης Βιτάλη και του Δημήτρη Μπάση.

Περάσαμε μια όμορφη νύχτα στο «Γυάλινο» με Βιτάλη και Μπάση

Σαν συνάντηση γνωριμίας κυλούν τα πρώτα λεπτά, όχι τόσο για την ερμηνευτική ποιότητα των καλλιτεχνών –η οποία είναι γνωστή– όσο για μια αναγνώριση ρεπερτορίου, που εκτείνεται σε όλη την γκάμα του λεγόμενου «έντεχνου» – του τραγουδιού που αξίζει να υπάρχει και να τραγουδιέται, θα έλεγα με μεγαλύτερη σαφήνεια εγώ.

Από την αρχή θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πόσο καλή τραγουδίστρια είναι η Νάνα Μπινοπούλου, την οποία –από τότε που την πρωτακούσαμε δίπλα στον Νίκο Ξυδάκη, χαιρόμαστε κάθε φορά που τη συναντάμε. Έχει μια εξαιρετική πρόσληψη της ουσίας κάθε τραγουδιού, την οποία εκφράζει με ιδιαίτερη ερμηνευτική ευαισθησία. Ίσως κάποια ντουέτα με τον Δημήτρη Μπάση ήταν μια καλή ιδέα σε αυτό το πρόγραμμα.

Ο Μπάσης απλώς επιβεβαιώνει ότι είναι ένας από τους πληρέστερους και καλύτερους σύγχρονους τραγουδιστές, πράγμα που αποτελεί κοινή συνείδηση εδώ και δύο δεκαετίες. Ευρεία ερμηνευτική γκάμα, λαϊκή και μη, που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από κάθε «σχολή» του τραγουδιού μας και σαφώς φωνάρα. Σου κόβει την ανάσα όταν τραγουδάει φέρ’ ειπείν «Άνθρωποι μονάχοι», αλλά ξέρει να σε οδηγεί και σε ένα πραγματικό γλέντι των αισθήσεων όταν, στο καπάκι, λέει τα «Σμυρναίικα τραγούδια». Συν όλα τα δικά του, που αποτελούν ένα ευμέγεθες σύνολο στην τρέχουσα τραγουδιστική μας ροή, της νύχτας, του ραδιοφώνου κ.λπ.

Περάσαμε μια όμορφη νύχτα στο «Γυάλινο» με Βιτάλη και Μπάση - εικόνα 1

Αν σε αυτά προσθέσουμε τι έχει τραγουδήσει –ή τι προτίθεται να τραγουδήσει– η Ελένη Βιτάλη, τότε με άνεση πάμε για πεντάωρο πρόγραμμα τα Σάββατα στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο». Πραγματική «δύναμη της φύσης», όπως την έχει χαρακτηρίσει ο Διονύσης Σαββόπουλος, ανοίγει το στόμα της και παρασύρει στο διάβα της τα πάντα, (ξε)καθαρίζει (συν)αισθήματα και περιγράφει με ακρίβεια κάθε πτυχή ερωτικής –ή απλώς αγαπησιάρικης– παραμέτρου και διάστασης. Ιδιαίτερες στιγμές στην παράσταση όταν στη φωνή της «κολλάει» το μεγαλειώδες κλαρίνο του Μάνου Αχαλινωτόπουλου, κεντρικού συντελεστή εδώ.

Στο δεύτερο μέρος το γλέντι θα λέγαμε ότι φουντώνει, με όλες τις επιτυχίες να παρελαύνουν η μία μετά την άλλη, με την Ελένη Βιτάλη και τον Δημήτρη Μπάση αλλά και τους εξαίρετους μουσικούς που απαρτίζουν τους Τζουμ, υπό την επιμέλεια του «μετα-ροκά» Νίκου Ξύδη, να οδηγούν σε αυτό που νοούμε ως πραγματική διασκέδαση – από τις μέρες του ’80 και εντεύθεν. Αν το «Γυάλινο» διέθετε τον απαιτούμενο χώρο, όλοι θα είχαν σηκωθεί και θα χόρευαν· πράγμα που τώρα μπορεί να ­γίνει μόνο επιτόπου. Όμως αυτό δεν μειώνει την έννοια και τη σημασία του γλεντιού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.