Το Woodstock φέτος είναι στο «Άλσος»!

Ο Γιώργος Χαρωνίτης είδε την παράσταση «Στο Woodstock εγώ ήμουν εδώ» του Διονύση Σαββόπουλου, στο «Άλσος», και γράφει πως βγήκε λίγο νεότερος και πιο... ελαφρύς από αυτό.

Το Woodstock φέτος είναι στο «Άλσος»!

Ορμώμενος από τα 50χρονα του Woodstock, ο Διονύσης Σαββόπουλος στήνει κάθε Σάββατο στο «Άλσος» το δικό του αφήγημα για το θρυλικό «τριήμερο ειρήνης και μουσικής», συνδυάζοντας και διαπλέκοντας τα τραγούδια εκείνης της εποχής με τις δικές του διαχρονικές μουσικές. Το αποτέλεσμα, όπως συμβαίνει με τον Διονύση σχεδόν πάντα, είναι γοητευτικό και αρκούντως συγκινητικό για να βγεις αργότερα, δυόμισι ώρες μετά, στο δρόμο και να κατηφορίσεις την Ευελπίδων με βήμα ελαφρύτερο!

Εδώ ακούς το «Let the sunshine in» μαζί με τον «Μπάλλο», το «We’re not gonna take it» με τη «Θαλασσογραφία» και τη «Μαύρη θάλασσα», το «Περιβόλι» (του τρελού) δίπλα στο «With a little help from my friends» και τόσα άλλα που σου φτιάχνουν τη διάθεση. Ο Σαββόπουλος με τον «πυρήνα» του (τον Σταύρο Λάντσια και τον Γιώτη Κιουρκτσόγλου, τους σταθερούς του συνεργάτες) έχουν δουλέψει με τρία ταλαντούχα νέα παιδιά, τις τραγουδίστριες Αλεξάνδρα Σιετή, Κλαυδία Παπαδοπούλου και τον κιθαρίστα Σάκη Ντόβολη, που αποδίδουν το υλικό του Woodstock με τρόπο θαυμάσιο, τραγουδώντας και παίζοντας Santana, Jimi Hendrix κ.ά., με τον σοφό Διονύση να στέκεται διακριτικά στο περιθώριο προτού μπει για να τραγουδήσει μαζί τους τα «Πιο ωραία παραμύθια», το αριστουργηματικό του αυτό τραγούδι που, όσο κι αν σκαλίζω τις μνήμες μου, δεν έχω ακούσει να το έχει ξαναπεί live από τότε, τόσα χρόνια που τον παρακολουθώ συστηματικά.

«Cry baby» τραγουδάει η Αλεξάνδρα και φέρνει στο πάλκο τον θρύλο της Janis Joplin, που εξακολουθεί να στοιχειώνει γενιές – όπως και η «Θανάσιμη μοναξιά του Αλέξη Ασλάνη» του Διονύση, που έρχεται από παρόμοια κατεύθυνση αλλά με πιο περίπλοκους συνειρμούς. «I put a spell on you», λέει η Κλαυδία και σου κόβει την ανάσα, ενώ ο Σάκης ροκάρει έτσι όπως πρέπει – ασύστολα! ​

Το Woodstock φέτος είναι στο «Άλσος»! - εικόνα 1

Όλα βρίσκουν τη θέση τους –πάντα με τον τρόπο του Διονύση Σαββόπουλου– σε αυτήν την παράσταση. Από τον Dylan στον Μάη του ’68, από το «Βιετνάμ γιε-γιε» στο «I shall be released», από τη «Δημοσθένους λέξη» στο σύγχρονο γκόσπελ «Hallelujah» του Leonard Cohen. Εδώ κάπου έρχεται η ώρα για να κλείσει όχι ένα πρόγραμμα αλλά μια προβολή στο σήμερα –και μια προσμονή για το αύριο– ενός event που έγινε πριν από 50 χρόνια και ήδη έχει ξεθωριάσει στη συλλογική μνήμη (μην ξεχνάμε πως δεν έγινε ιδιαίτερος εορτασμός του Woodstock στην Αμερική πέρυσι), όμως εδώ, μέσα από τα τραγούδια του Διονύση, εξακολουθεί να έχει άφθαρτη τη σημασία του. «Εμείς του ’60 οι εκδρομείς» ξέρουμε να τραγουδάμε Nick Cave και στα ελληνικά και στα αγγλι­κά και μπορούμε να σιγοντάρουμε το «Hey, Jude» άψογα. Όσο για τον Σαββόπουλο, στο Woodstock ήταν εδώ. Κι εμείς, φυσικά!

Κι αν όλα τα παραπάνω συμβαίνουν κάθε Σάββατο, ο Διονύσης, ο Μανώλης Μητσιάς, και το «Άλσος» φυσικά, οργανώνουν για την Τσικνοπέμπτη (20/2) ένα διονυσιακό πάρτι με ωραία τραγούδια και ντονέρ, σουβλιστά, σερπαντίνες, μπαλόνια, μάσκες και τα σχετικά!

Περισσότερες πληροφορίες

Άλσος

Ευελπίδων 4, Πεδίον Άρεως

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.