«Jukebox» πάρτι με τον Νίκο Πορτοκάλογλου

Μια ωραία παρέα στο «Γυάλινο», με τον Πορτοκάλογλου και τους Μπλε, τα Κίτρινα Ποδήλατα και τον Στάθη Δρογώση να σμίγουν με Dylan και Beatles, Μαχαιρίτσα και Pink Floyd και με άλλες μουσικές που μας διαμόρφωσαν ως ιδιαίτερους ροκ χαρακτήρες.

«Jukebox» πάρτι με τον Νίκο Πορτοκάλογλου

Το «Jukebox» αναπτύχθηκε μέσα από μιαν ιδέα που πρωτοεφάρμοσε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στις κοινές εμφανίσεις του με την Ελευθερία Αρβανιτάκη πριν από κάποια χρόνια. Ο Λαυρέντης από την ποπ/ροκ πλευρά και η Ελευθερία από το «έντεχνο», δημιούργησαν ένα «ένθετο» που είχε πλάκα – και συγκίνηση. Στην πορεία αυτή η ιδέα δουλεύτηκε, και μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου την είχαν προγραμματίσει για φέτος. Όμως, άγνωστοι αι βουλαί του Κυρίου, κι έτσι ο Νίκος μόνος του την έθεσε φέτος σε πλήρη εφαρμογή – με μια γεμάτη κι εξαιρετικά πλούσια σε τραγούδια και συναισθήματα παράσταση, που έχει τίτλο «Jukebox, τα τραγούδια που μας μεγάλωσαν», στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο». Μαζί του ο Νίκος Πορτοκάλογλου (τις Παρασκευές πλέον) έχει τους Μπλε, τον Στάθη Δρογώση και τα Κίτρινα Ποδήλατα, έχει τους στενούς του πια συνεργάτες Αγάπη Διαγγελάκη και Βύρωνα Τσουράπη και, φυσικά, τα τραγούδια.

Πορτοκάλογλου που γίνεται Dylan, Μαχαιρίτσας που γίνεται Pink Floyd, Beatles που κινούνται σε κάθε παρονομαστή μαζί με τους Clash κ.ο.κ. Μην ψάχνεις πια αλλού – εδώ είναι το ταξίδι! Ένα ταξίδι που ο φίλος μας ο Νίκος μας πάει έτσι κι αλλιώς όλα αυτά τα χρόνια, από τους Φατμέ μέχρι σήμερα, και που τώρα εδώ γίνεται μια πραγματική γιορτή καθώς ακούμε στο τζουκ μποξ –ή στη σκηνή– να αλλάζουν τα τραγούδια όλων των εμπλεκομένων αλλά και των guests, δικών μας και ξένων, με τον τρόπο που γίνεται πάντα σε ένα πραγματικό πάρτι. Χειροκίνητα στο πικάπ και διαρκώς αγαπησιάρικα...

«Jukebox» πάρτι με τον Νίκο Πορτοκάλογλου - εικόνα 1

Η έννοια του γλεντιού κυριαρχεί εδώ και είναι κάτι που δένει απόλυτα με τη ροκ κατάσταση η οποία εκλύεται από παντού, από κάθε νότα και κάθε ρυθμικό χτύπημα, από κάθε φράση και κάθε ανάσα. Ο πλουραλισμός είναι αυτό που χαρακτηρίζει ένα πραγματικό πάρτι κι εδώ τον έχουμε στην πληρέστερη μορφή του, με τους Μπλε, τον Δρογώση και τα Κίτρινα Ποδήλατα όχι απλώς να διανθίζουν την παράσταση αλλά να δια­μορφώνουν ουσιωδώς την υφή και την πλοκή της. Έτσι, στο τέλος έχεις την αίσθηση πως ο Νίκος Πορτοκάλογλου μας μάζεψε ένα βράδυ στο χώρο του για να βάλουμε και να ακούσουμε τα δισκάκια που μας μεγάλωσαν (;) κι ενδεχομένως μας οδήγησαν σε δρόμους συναρπαστικούς. Και στο τέλος της μέρας –ή καλύτερα της νύχτας– βγαίνεις στο δρόμο έχοντας την αίσθηση ότι ο Λαυρέντης βρίσκεται εκεί τριγύρω και χαμογελάει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.