Ο Στέφανος Κορκολής μεταφέρει τις επιρροές του στις «Γραμμές»

Μετά από τον επιτυχημένο πρώτο κύκλο εμφανίσεών του στα Εξάρχεια, ο επιδραστικός συνθέτης αφηγείται τις «Μουσικές Ιστορίες» που τον καθόρισαν στη σκηνή του Κεραμεικού, έχοντας πλάι του την Σοφία Μανουσάκη.

Ο Στέφανος Κορκολής μεταφέρει τις επιρροές του στις «Γραμμές»

Μετά από τον επιτυχημένο πρώτο κύκλο των εμφανίσεών του στα Εξάρχεια, ο Στέφανος Κορκολής ανατρέχει ξανά στις «Μουσικές Ιστορίες» που τον καθόρισαν, μεταφέροντας τις αναδρομές του στις «Γραμμές». Εκεί, από το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο του Δεκεμβρίου και τις ημέρες των εορτών, έχοντας πάντα πλάι του την ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη, ο επιδραστικός συνθέτης θα ανατρέξει σε τραγούδια που αγάπησε στα εφηβικά και νεανικά του χρόνια, δημιουργίες σπουδαίων τραγουδοποιών που ενορχήστρωσε ο ίδιος, τραγούδια του όπως ο «Σκορπιός» και οι «Πέντε Άνεμοι», αλλά και συνθέσεις του που ερμήνευσαν μεγάλοι τραγουδιστές, όπως το «Σβήσε το Φεγγάρι» από τον Δημήτρη Μητροπάνο, ή το «Σ’ Έχω Ερωτευτεί» από τον Σάκη Ρουβά. Με έντονο το αυτοσχεδιαστικό στοιχείο, το μουσικό ταξίδι θα περιλαμβάνει επίσης ορχηστρικές και πιανιστικές συνθέσεις τόσο δικές του όσο και μεγάλων δημιουργών όπως ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μάνος Λοΐζος, ή ο Μίμης Πλέσσας και ο Μάνος Χατζιδάκις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.