Με πλούσιο πρόγραμμα σηκώνει αυλαία το «Άλσος»

Επιστροφή στο δικό του Γούντστοκ ετοιμάζει ο Διονύσης Σαββόπουλος, o Μανώλης Μητσιάς θα ανατρέξει σε μισό αιώνα (σπουδαίας) καριέρας και οι Burger Project θα κεράσουν κουραμπιέδες σε γιορτινές φιέστες για όλη την οικογένεια.

Με πλούσιο πρόγραμμα σηκώνει αυλαία το «Άλσος»

Με ένα πολυσυλλεκτικό και υπερπλούσιο εναλλασσόμενο πρόγραμμα μπαίνει στη νέα σεζόν το «Άλσος», που κέρδισε το στοίχημα της επαναλειτουργίας του και σηκώνει πανηγυρικά αυλαία το Σάββατο 23/11, με πρωτεργάτη τον Διονύση Σαββόπουλο. Εμπνευστής της νέας εποχής του εμβληματικού χώρου της Κυψέλης, ο τεράστιος Νιόνιος θα δώσει το εναρκτήριο σινιάλο με ένα ταξίδι στο παρελθόν, γιορτάζοντας την 50ή επέτειο του Γούντστοκ. Αποτίνοντας έναν… λοξό φόρο τιμής στο μουσικό φεστιβάλ της αγάπης, στην παράσταση «Στο Woodstock εγώ… ήμουν εδώ» θα φέρει εμβληματικά τραγούδια εκείνου του τριημέρου στο σήμερα, με τη βοήθεια των Αλεξάνδρας Σιε­ττή, Κλαυδίας Παπαδοπούλου και Σάκη Ντόβολη, αλλά και δικές του συνθέσεις των ’60s-’70s, έχοντας δίπλα του το ιστορικό δίδυμο του ΠΥΡΗΝΑ Σταύρο Λάντσια και Γιώτη Κιουρτσόγλου. Αφηγήσεις, σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα και προβολές θα συμπληρώνουν την εμπειρία, που θα επαναλαμβάνεται κάθε Σάββατο στις 9 μ.μ. (είσοδος από € 10 ευρώ).

Την αμέσως επόμενη ημέρα, Κυριακή 24/11, οι Burger Project στήνουν τη δική τους μεσημεριανή οικογενειακή γιορτή με τίτλο «Φιέστα Κουραμπιέ». Εκεί δια­δραστικά παιχνίδια, πειραγμένα κάλαντα, καινούργια τραγούδια και παλιές επιτυχίες θα δίνουν ρυθμό σε ένα... μασκέ γιορτινό πάρτι με την αστείρευτη ενέργεια των Burger Project και πρωταγωνιστές τον Professor Cosmic, τον Aλ Καλαμπόκη, την Έλεν Τρέλεν και τον Mister Finger, που θα επαναλαμβάνεται κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ. (είσοδος από € 10).

Με πλούσιο πρόγραμμα σηκώνει αυλαία το «Άλσος» - εικόνα 1

Την επόμενη εβδομάδα, από την Παρασκευή 29/11, στην παρέα του «Άλσους» προστίθεται και ο Μανώλης Μητσιάς, φέρνοντας μαζί του μισό αιώνα καριέρας. Με τις τεράστιες επιτυχίες που τραγούδησε πρώτος, από το 1969 μέχρι σήμερα, να πλέκουν το μίτο της μαγικής του διαδρομής, ο βελούδινος ερμηνευτής θα συναντήσει επί σκηνής τον Αχιλλέα Γουάστωρ στο πιάνο, τον Ηρακλή Ζάκκα στο μπουζούκι και την Τίνα Ντουφεξιάδου στο τσέλο, κάθε Παρασκευή στις 9.30 μ.μ. (είσοδος από € 10).

Με πλούσιο πρόγραμμα σηκώνει αυλαία το «Άλσος» - εικόνα 2

Παράλληλα οι Δευτέρες του Δεκεμβρίου θα αποκτήσουν την πατίνα των τραγουδιών του Άρη Δαβαράκη, ο οποίος θα ανεβαίνει στη σκηνή του «Άλσους» για να συντονίσει τους Κατερίνα Μακαβού, Βίκυ Καρατζόγλου, Πέτρο Καλαμάκη και Σταύρο Νιφοράτο σε ένα πρόγραμμα με ατμόσφαιρα ρομαντική και αγαπησιάρικη, ενώ με τις ημέρες των γιορτών ήδη στον ορίζοντα, ο πάντα ανήσυχος Διονύσης Σαββόπουλος βρίσκεται σε διαδικασία σχεδιασμού των ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, τα οποία θα έχουν ειδικούς καλεσμένους-έκπληξη και θεματικά αφιερώματα που θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Κι από Δεκέμβρη Λένα Πλάτωνος

Λένα Πλάτωνος
Η πρωτοποριακή, επιδραστική αλλά και ακριβοθώρητη συνθέτις επιστρέφει στο προσκήνιο για να γεμίσει με το μουσικό της όραμα τη σκηνή του «Άλσους», από τις 5/12 και κάθε Πέμπτη. Ανατρέχοντας στη σπουδαία δισκογραφική της διαδρομή και με σημεία αναφοράς εμβληματικές συνθέσεις της και τραγούδια που δονούνται ακόμη από τη διορατικότητα και την ευαισθησία της, η Λένα Πλάτωνος θα συνοδεύεται από τους Γιάννη Παλαμίδα και Αθηνά Ρούτση στο τραγούδι, ενώ ο Στέργιος Τσιρλιάγκος θα υπογράφει μαζί της τις ενορχηστρώσεις, σε μια σειρά ηχητικών πτήσεων που θα αποτελέσουν ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της χρονιάς (είσοδος από € 10, ώρα έναρξης: 9 μ.μ.).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.