Το «Άλσος» ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν

Ο Διονύσης Σαββόπουλος στήνει το δικό του Woodstock, οι Burger Project δείχνουν την πιο ανέμελη πλευρά τους, η Λένα Πλάτωνος ίπταται πάνω από τα μουσικά της τοπία και ο Μανώλης Μητσιάς ανατρέχει σε μισό αιώνα καριέρας.

Το «Άλσος» ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν

Με ένα πολυσυλλεκτικό, εναλλασσόμενο πρόγραμμα ετοιμάζεται να μπει στη νέα σεζόν το αναβιωμένο «Άλσος», που κέρδισε το στοίχημα της επαναλειτουργίας του και ετοιμάζεται να σηκώσει ξανά αυλαία το Σάββατο 23 Νοεμβρίου.

Ταιριαστά, ο εμπνευστής της νέας εποχής του, Διονύσης Σαββόπουλος, θα είναι αυτός που θα δώσει το εναρκτήριο σινιάλο το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, φέρνοντας στη σκηνή του «Άλσους» το… Woodstock: μια παράσταση αφιερωμένη στην 50η επέτειο του θρυλικού φεστιβάλ, το «Στο Woodstock εγώ - Ήμουν εδώ» θα φέρει εμβληματικά τραγούδια εκείνου του τριημέρου μουσικής και ειρήνης, για να συναντηθούν με εκείνα που συνέθεσε και ηχογράφησε την ίδια εποχή ο Διονύσης Σαββόπουλος. Πλάι του θα βρεθεί το ιστορικό δίδυμο του ΠΥΡΗΝΑ, Σταύρος Λάντσιας και Γιώτης Κιουρτσόγλου, ενώ αφηγήσεις, σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα και προβολές θα συμπληρώνουν την εμπειρία των σαββατόβραδων. Είσοδος από €10 χωρίς ποτό, ώρα έναρξης 9μμ.

Το «Άλσος» ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν - εικόνα 1

Την αμέσως επόμενη μέρα, Κυριακή 24 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή, οι Burger Project στήνουν τη μεσημεριανή τους «Φιέστα Κουραμπιέ»: διαδραστικά παιχνίδια, νέα τραγούδια και παλιές επιτυχίες, «πειραγμένα» χριστουγεννιάτικα κάλαντα, αλλά και η αστείρευτη ενέργεια των Burger Project, θα δίνουν παλμό στις ανατρεπτικές τους εμφανίσεις, δημιουργώντας μια γιορτινή φιέστα για όλη την οικογένεια. Είσοδος από €10, ώρα έναρξης 11.30 πμ.

Στις 29 Νοεμβρίου, στην παρέα του «Άλσους» μπαίνει ο Μανώλης Μητσιάς, που κάθε Παρασκευή θα γιορτάζει μισόν αιώνα καριέρας. Όλες οι τεράστιες επιτυχίες που πρωτοτραγούδησε από το 1969 μέχρι σήμερα, πλέκουν τον μίτο της παράστασης «50 Χρόνια Χρυσάφι», με τον σπουδαίο αυτό ερμηνευτή να συναντά επί σκηνής τον Αχιλλέα Γουάστωρ στο πιάνο, τον Ηρακλή Ζάκκα στο μπουζούκι και την Τίνα Ντουφεξιάδου στο τσέλο, αλλά και το κοινό στην συνοδεία του τραγουδιού, που θα έχει τη δυνατότητα να κρυφοκοιτάζει τους στίχους των αξέχαστων τραγουδιών του, από την ειδική οθόνη προβολής. Είσοδος από €10, ώρα έναρξης 9.30 μμ.

Το «Άλσος» ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν - εικόνα 2

Τις δε Πέμπτες, αρχής γενομένης στις 5 Δεκεμβρίου, το «Άλσος» θα υποδεχτεί στη σκηνή του την ακριβοθώρητη Λένα Πλάτωνος, με την πρωτοπόρο πιανίστα και συνθέτη να μας παρασέρνει σε μια πτήση πάνω από τα σπουδαία και επιδραστικά ηχοτοπία της. Ανατρέχοντας στη δισκογραφική της διαδρομή, η λπ θα συνοδεύεται στη σκηνή από τους Γιάννη Παλαμίδα και Αθηνά Ρούτση στο τραγούδι, ενώ ο Στέργιος Τσιρλιάγκος θα υπογράφει μαζί της τις ενορχηστρώσεις, σε μια σειρά παραστάσεων που αναμένονται ως ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός της πόλης. Είσοδος από €10, ώρα έναρξης στις 9μμ.

Τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδος, το «Άλσος» θα φιλοξενεί μεμονωμένες παραστάσεις, που από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του, ανέδειξαν τον ξεχωριστό χαρακτήρα αυτού του πανέμορφου χώρου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.