Τι θα δούμε στις μουσικές σκηνές της πόλης;

Πανστρατιά ονομάτων περνά τον Νοέμβριο από τις μουσικές σκηνές της Αθήνας, οι οποίες αποκαλύπτουν σταδιακά τα προγράμματά τους για ένα χειμώνα που προδιαγράφεται ιδιαίτερα μελωδικός.

Τι θα δούμε στις μουσικές σκηνές της πόλης;

Πατώντας γερά στη νέα σεζόν, οι μουσικές σκηνές της Αθήνας βγάζουν στην πρώτη γραμμή καινούργια προγράμματα γεμάτα υποσχέσεις. Νέες προτάσεις όπως αυτή του Γιώργου Θεοφάνους, που μας υποδέχεται παρέα με εκλεκτούς φίλους κάθε Σάββατο και Κυριακή στο ολοκαίνουργιο «Red Room» του κεφαλαριώτικου «Cash», αλλά και νοσταλγικές βραδιές όπως αυτές που χαρίζουν η Αλέκα Κανελλίδου και ο Γιώργος Χατζηνάσιος, παρέα με τον Κώστα Καραφώτη, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις «Γραμμές», έχουν ήδη ξεκινήσει, όμως πέρα από αυτές ρίχνουμε μια ματιά στα προγράμματα των κεντρικών σκηνών της πόλης.

«Πειραιώς 131»

Τι θα δούμε στις μουσικές σκηνές της πόλης; - εικόνα 1
Για ακόμη δύο Παρασκευές (8 και 15/11) συνεχίζει τις εμφανίσεις της στο «Πειραιώς 131» η Παυλίνα Βουλγαράκη

Την Έλλη Πασπαλά, που άνοιξε με sold out τη σεζόν για τον πολυχώρο της οδού Πειραιώς, έχοντας δίπλα της τον David Lynch, θα τη δούμε εκτός από αυτό το Σάββατο 9/11, σε δυο ακόμη συναυλίες 29/11 & 6/12. Παράλληλα, για δύο ακόμη Παρασκευές (8 και 15/11), θα συνεχίσει το ανανεωτικό ταξίδι στο ρεπερτόριό της η Παυλίνα Βουλγαράκη, ενώ το line up του φετινού προγράμματος περιλαμβάνει ονόματα όπως η Ρένα Μόρφη, ο Κώστας Τουρνάς, ο Θέμης Καραμουρατίδης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Ελευθερία Αρβανιτάκη αλλά κι εκπλήξεις που υπόσχεται να μας αποκαλύψει η καλλιτεχνική διευθύντρια του «Πειραιώς 131» Μαργαρίτα Μυτιληναίου καθώς θα προχωράει η σεζόν.

«Σφίγγα»

Τι θα δούμε στις μουσικές σκηνές της πόλης; - εικόνα 2
O Χρήστος Θηβαίος συνεχίζει και φέτος τη συνεργασία του με τους δαιμόνιους… String Demons στη «Σφίγγα»

Τις Κυριακές μας θα γεμίζουν με τα πιο ωραία λαϊκά ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Σπείρα-Σπείρα, μέχρι τις 29/12 στη μουσική σκηνή των Εξαρχείων, ενώ αγαπημένα τραγούδια της εφηβείας του αλλά και δικές του σπουδαίες στιγμές θα μας θυμίζει ο Στέφανος Κορκολής κάθε Παρασκευή μέχρι τις 29/11, έχοντας δίπλα του τη Σοφία Μανουσάκη.

Παράλληλα η Ρίτα Αντωνοπούλου θα σηκώσει τη δική της αυλαία το ερχόμενο Σάββατο 9/11 (μέχρι 7/12), για να προσεγγίσει την έννοια του χρόνου με ένα εκλεκτικό ρεπερτόριο. Σειρά θα πάρουν ερμηνευτές όπως η Ελένη Πέτα με τον Γιάννη Μαθέ και ο Χρήστος Θηβαίος με τους String Demons, ενώ οι Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Μηλιώκας και Λάκης Παπαδόπουλος θα ανεβάσουν ροκ γκάζια τις Παρασκευές 13, 20 και 27/12 αλλά και την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

«Γυάλινο Μουσικό Θέατρο»

Τι θα δούμε στις μουσικές σκηνές της πόλης; - εικόνα 3
Από τις 6/12 και κάθε Παρασκευή, η Φωτεινή Βελεσιώτου ανεβαίνει στη σκηνή του «Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου»

Θεατρικές παραστάσεις και stand up κωμικοί θα διανθίσουν φέτος το μουσικό πρόγραμμα του stage της Λεωφόρου Συγγρού, που θα υποδεχτεί ξανά τη Μάρθα Φριντζήλα με το σίκουελ της παράστασης «Εξομολογήσεις» από 30/11 και κάθε Σάββατο, αλλά και τον Γιάννη Νιάρο με το πολυσυλλεκτικό μουσικοσατιρικό σόου «Life Before Grammy’s», που ξεκίνησε στις 4/11 κι επαναλαμβάνεται κάθε Δευτέρα.

Οι Ιφιγένεια Ιωάννου, Δημήτρης Λάππας, Γιώτης Κιουρτσόγλου και Στέφανος Δημητρίου θα μιξάρουν gypsy blues, ρεμπέτικο και soul σε ένα πειραγμένο μουσικό ταξίδι για τέσσερις Παρασκευές (από 15/11), ενώ από τις 6/12 και κάθε Παρασκευή τη σκηνή θα ηλεκτρίζει η Φωτεινή Βελεσιώτου. Επιπλέον, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και οι εκλεκτοί καλεσμένοι του θα κατηφορίσουν στο «Γυάλινο» κοντά στην Πρωτοχρονιά, ενώ τον Φεβρουάριο η Ελένη Βιτάλη θα συναντήσει εκεί τον Δημήτρη Μπάση.

Δύο θρύλοι στην Πειραιώς

Τι θα δούμε στις μουσικές σκηνές της πόλης; - εικόνα 4
H «Ακτή Πειραιώς» θα υποδεχτεί τον Σωκράτη Μάλαμα

«Βράδυ Σαββάτου» είναι ο τίτλος των σαββατιάτικων εμφανίσεων που έχει ήδη εγκαινιάσει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο «Anodos Live Stage», όπου συναντά τη Βιολέτα Ίκαρη για να κάνουν μαζί μια γενναία βουτιά στην πληθωρική δισκογραφία του, διανθισμένη με δημιουργίες της δυναμικής τραγουδοποιού. Λίγο πιο κάτω, η «Ακτή Πειραιώς» θα υποδεχτεί τον Σωκράτη Μάλαμα που, από τις 16/11 και κάθε Σάββατο, θα επιδίδεται σε μια σόλο δυναμική περιήγηση στην πλούσια τραγουδοποιία του αλλά και στο σήμερα της έντεχνης σκηνής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.