Οι πίστες της Ανάστασης για διονυσιακά ξενύχτια

Η βραδιά του Μ. Σαββάτου δίνει το έναυσμα για επιστροφή στη σαγήνη της αθηναϊκής νύχτας, μετά την κατανυκτική εσωστρέφεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Παρουσιάζουμε τα σχήματα που κάνουν τη δική τους «ανάσταση».

Οι πίστες της Ανάστασης για διονυσιακά ξενύχτια

Οσα τσαλίμια κι αν μας κάνει ο καιρός, το Πάσχα είναι πάντα το σινιάλο για την καλοκαιρινή σεζόν που έρχεται, η δε βραδιά της Ανάστασης δίνει το έναυσμα για επιστροφή στη σαγήνη της αθηναϊκής νύχτας, μετά την κατανυκτική εσωστρέφεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Έτσι το Μ. Σάββατο 27/4 θεωρήθηκε ιδανική ημερομηνία για την πρεμιέρα του Πάνου Κιάμου στο «Posidonio», όπου ο άρχοντας της περσινής σεζόν θα μας ετοιμάσει το δικό του «ανάστα».

Με τον Νικηφόρο ξανά δίπλα του, να ξεδιπλώνει όχι μόνο το δικό του κεφάτο ρεπερτόριο αλλά και την έφεσή του στο βαρύ διαχρονικό λαϊκό, ο Πάνος Κιάμος θα επαναφέρει την αθηναϊκή νύχτα στο ρυθμό των viral hits του, ενώ στην επιστροφή ενός προγράμματος που κράτησε τα σκήπτρα της προηγούμενης χρονιάς τα δύο αγόρια θα πλαισιώσουν οι Antonella και Cortney Parker, αναλαμβάνοντας να κρατήσουν ψηλά τις θερμοκρασίες, ανεξαρτήτως Μποφόρ.

Οι πίστες της Ανάστασης για διονυσιακά ξενύχτια - εικόνα 1

Στα δοκιμασμένα σχήματα, ο Μάκης Δημάκης και ο Κώστας Μαρτάκης, με τη Χρύσπα ανάμεσά τους, έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούν το νυχτερινό τους buzz από τις 5/4, όταν ξεκίνησαν τις εμφανίσεις τους. Συγκεντρώνοντας κάθε Παρασκευή και Σάββατο το πιο νεανικό κοινό των μπουζουκιών της πόλης γύρω από τη μακρόστενη σκηνή του «Βοτανικός Plus», πρωταγωνιστούν σε ένα πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τριών ενεργητικών entertainers με ακομπλεξάριστη προσέγγιση στη νυχτερινή διασκέδαση: ο Κώστας Μαρτάκης δίνει όγκο στο πρόγραμμα υπηρετώντας με σεμνότητα και αγαπησιάρικη αφοσίωση ένα ρεπερτόριο με αναφορές στις κλασικές στιγμές του λαϊκού, η Χρύσπα ζεσταίνει την πίστα της Ιεράς Οδού με κεφάτη θηλυκότητα και ο Μάκης Δημάκης γυρνάει το μαγαζί ανάποδα, όπως μόνο ο ίδιος μπορεί.

Οι πίστες της Ανάστασης για διονυσιακά ξενύχτια - εικόνα 2

Στα βόρεια της διασκέδασης, πάλι, ο Αντύπας πρωταγωνιστεί στο «Εμπατή North» και απλώνει στην πίστα την κλάση ενός βετεράνου του κεφιού, έχοντας δίπλα του μια άκρως ηλεκτρισμένη Χριστίνα Κολέτσα σε φορτσάτα medleys δικών της και μη σύγχρονων hits αλλά και την αβυσσαλέου μαγνητισμού Αγγελική Ηλιάδη, που δίνει στο πρόγραμμα στροφές λαϊκές.

Ο άνθρωπος ο οποίος ανέλαβε να σηκώσει στην πλάτη του το μαγαζί που δέχτηκε το μεγαλύτερο χτύπημα από τις καραμπόλες των μεταγραφών του χειμώνα δεν χρειάζεται πολλά περισσότερα από ένα «Μωρό μου καλησπέρα» για να ξεσηκώσει τις πρώτες επιτραπέζιες επιδείξεις ευλυγισίας, ενώ συνθηματικοί ύμνοι όπως το «Ώρες ώρες» και γλεντζέδικες στροφές με κομμάτια όπως το «Σε γουστάρω πολύ» στέλνουν κύματα ενθουσιασμού στο μείγμα από γυναικοπαρέες, εργένηδες και βαριά νυχτοπερπατημένους θαμώνες, σκορπώντας μια εγρήγορση διονυσιακή στο μαγαζί, που θα λειτουργήσει εκτάκτως την Κυριακή του Πάσχα.

Περισσότερες πληροφορίες

Posidonio

Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Ελληνικό
  • Night Life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.