Το «Πειραιώς 131» μπαίνει στη νέα του εποχή

Το θέατρο στο Γκάζι επαναδιαμορφώνεται πλήρως και επανασυστήνεται ως πολυπρόσωπη μουσική σκηνή, ξεκινώντας με την Πέννυ Μπαλτατζή, την Παυλίνα Βουλγαράκη και την Φωτεινή Βελεσιώτου με τον Χάικ Γιαζιτζιάν.

Το «Πειραιώς 131» μπαίνει στη νέα του εποχή

Μια νέα μουσική σκηνή αποκαλύπτεται στο Γκάζι, με το θέατρο «Πειραιώς 131» να περνά στην νέα, πολυπρόσωπη εποχή του: ριζικά αναδιαμορφωμένο και πλήρως επαναπροσδιορισμένο, το «Π131» συστήνεται ξανά στην Αθήνα με πρόσωπο ευέλικτο, μοντέρνο και ευρύχωρο, προκρίνοντας την εξαιρετική ακουστική και την άνετη χωρητικότητά του, στο στοίχημα να κάνει τη διαφορά στις συνήθειες της πόλης, ως μια νέα, ολοκληρωμένη πρόταση διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Με έκταση που μπορεί να χωρέσει έως και 500 άτομα, όρθια και καθήμενα και άριστη υποδομή για να προσφέρει μια άριστων προδιαγραφών συναυλιακή εμπειρία, το «Πειραιώς 131 – Μουσική Σκηνή» μπαίνει στον Μάρτιο και τον Απρίλιο υποδεχόμενο μερικά από τα πιο δυνατά ονόματα της αθηναϊκής σκηνής: η δροσερή Πέννυ Μπαλτατζή, η δυναμική Παυλίνα Βουλγαράκη και το ηλεκτρισμένο δίδυμο των Φωτεινή Βελεσιώτου και Χάικ Γιαζιτζιάν έρχονται να αποχαιρετίσουν το χειμώνα και να υποδεχτούν την άνοιξη, σε έναν χώρο που θα ανατρέψει τα δεδομένα.

Λίγο μετά την κυκλοφορία του νέου της τραγουδιού, το «Ένα Φιλί», που διαγράφει ήδη εντυπωσιακή πορεία στα ελληνικά ραδιόφωνα και τα διαδικτυακά streams, η Πέννυ Μπαλτατζή κάνει ποδαρικό στο «Πειραιώς 131 – Μουσική Σκηνή» με έναν νέο κύκλο εμφανίσεων, γεμάτο αμεσότητα, κέφι και μπριόζικο συναίσθημα. Σε μια παράσταση ζεστή και γοητευτική σαν την ίδια, τις Παρασκευές 15, 22 και 29 Μαρτίου (έναρξη 10.30μμ, είσοδος από 8 ευρώ), η Πέννυ θα πλαισιώνεται από την εξαιρετική της μπάντα, με την οποία θα παρουσιάσουν ένα set list γεμάτο με παλιότερα τραγούδια της, πρωτότυπες διασκευές κλασικών και αγαπημένων από την ελληνική δισκογραφία, αλλά και τραγούδια από το επερχόμενο νέο της άλμπουμ.

Το «Πειραιώς 131» μπαίνει στη νέα του εποχή - εικόνα 1

Συνεχίζοντας τις εκρηκτικές τους εμφανίσεις, η Φωτεινή Βελεσιώτου κι ο Χάικ Γιαζιτζιάν έρχονται στη μουσική σκηνή του «Πειραιώς 131» για ένα μουσικό ταξίδι πάνω στη γραμμή που ενώνει τις μουσικές παραδόσεις της Ανατολής με τα ακούσματα της Δύσης, εκεί που το ρεμπέτικο, το λαϊκό και το έντεχνο συνομιλούν με τις μελωδίες των αμανέδων. Σ’ αυτό το «Συναπάντημα Καρδιάς», που θα παντρεύει την σπάνια γρεντζάδα της Βελεσιώτου με την ερμηνευτική ευαισθησία του Γιαζιτζιάν από το Σάββατο 23 Μαρτίου και κάθε Σάββατο έως και 20 Απριλίου (έναρξη 10.30μμ, είσοδος από 8 ευρώ), μαζί τους θα είναι ο Σωτήρης Μπαλλάς με το σπουδαίο φωνητικό του ταλέντο, για μια μουσική συνάντηση στα σταυροδρόμια του κόσμου.

Με φόρα από τα χειμερινά της live σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, αλλά και στην Αθήνα, και με μια σημαντική νέα συνεργασία με τη Δήμητρα Γαλάνη στις αποσκευές της, η Παυλίνα Βουλγαράκη θα υποδεχτεί την Άνοιξη στο «Πειραιώς 131 – Μουσική Σκηνή», σε μια σειρά από μικρές συναυλίες. Τραγουδώντας για όλα όσα αγαπάει, αλλά και όσα την τρομάζουν τις Παρασκευές 5, 12 και 19 Απριλίου (έναρξη 10.30μμ, είσοδος από 8 ευρώ), η δυναμική τραγουδοποιός θα μας κάνει όλους μια παρέα, κάνοντας τα όνειρα και τις ελπίδες οδηγούς για ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι από το μαύρο του νυχτερινού ουρανού μέχρι τη λάμψη των αστεριών του.

Το «Πειραιώς 131» μπαίνει στη νέα του εποχή - εικόνα 2

Με την Μαργαρίτα Μυτιληναίου στην καλλιτεχνική διεύθυνση και τον Γιώργο Γκώνια στην εκτέλεση παραγωγής, η μουσική σκηνή του «Πειραιώς 131» δεν θα περιοριστεί βέβαια σε αυτές τις μουσικές παραστάσεις, αλλά θα υποδεχτεί κι άλλες καλλιτεχνικές προτάσεις, από μουσικές βραδιές μέχρι ανατρεπτικά stand-up comedy, κι από video art και performances μέχρι παρουσιάσεις και secret gigs. Εν αναμονή λοιπόν των νέων ανακοινώσεων και εξελίξεων, κρατάμε αυτήν την πρώτη γνωριμία ως ένα δυναμικό… «ΞΕΚΙΝΑΜΕ!».

i «Π131» | Πειραιώς 131, Κεραμεικός | 2103450922

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.