Ακούσαμε τον Φοίβο Δεληβοριά σε κορυφαία φόρμα στο «Κύτταρο»

Στην καλύτερη φάση του εδώ και χρόνια, πλέκει μια ερωτική επιστολή στις τοπο- κι ανθρωπο- γεωγραφίες που ενέπνευσαν τη μυθολογία του, με τραγούδια δικά του κι εξαιρετικές επιλογές άλλων.

Ακούσαμε τον Φοίβο Δεληβοριά σε κορυφαία φόρμα στο «Κύτταρο»

Στην καλύτερη φάση του εδώ και χρόνια, πλέκει μια ερωτική επιστολή στις τοπο- κι ανθρωπο- γεωγραφίες που ενέπνευσαν τη μυθολογία του, με τραγούδια δικά του κι εξαιρετικές επιλογές άλλων, αλλά και το ταλέντο της Νεφέλης Φασούλη να δονεί το ιστορικό λαϊβάδικο.

«Τραγούδια του Πεζοδρομίου» έχει μαζέψει στο «Κύτταρο» ο Φοίβος Δεληβοριάς, για μια παράσταση που θα μπορούσε να παίρνει και το όνομά της απ’ το νέο του κομμάτι, «Πάνω απ’ τους Ίσκιους»: Εκεί ίπταται, άλλωστε ο Δεληβοριάς, στην καλύτερη ίσως φόρμα του εδώ και χρόνια, για να πλέξει την προσωπική του μυθολογία με τις τοπο- κι ανθρωπο- γεωγραφίες που την ενέπνευσαν, αλλά κι εμπνεύστηκαν απ’ αυτήν και να συνθέσει μια ερωτική επιστολή στην Αθήνα, τους δρόμους της, τα συναισθήματα που περπατούν στα πεζοδρόμια, κρύβονται στις γωνιές και καρτερούν, εκεί ακριβώς όπου η άλως απ’ τις λάμπες των λεωφόρων της πόλης συναντά τη σκιά των μυστικών της.

Ακούσαμε τον Φοίβο Δεληβοριά σε κορυφαία φόρμα στο «Κύτταρο» - εικόνα 1

Κάτι τέτοιο, δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο μέρος για να το κάνει, απ’ το ιστορικό λαϊβάδικο της οδού Ηπείρου: εκεί όπου ο ιδρώτας της Αθήνας συναντά αυτόν των θρύλων της κι όπου οι τοίχοι αντηχούν ακόμη τους στίχους του Σιδηρόπουλου, τα γκάζια του Τζιμάκου, τους βαλκανισμούς του Νιόνιου, τα γρέντζα του Αγγελάκα. Όλοι αυτοί σαν να τον καταλαμβάνουν, να τον δαιμονίζουν σ’ ένα πρόγραμμα πλήρες από δικά του τραγούδια και εξαιρετικές επιλογές άλλων (οι Κόρε. Ύδρο. έχουν την τιμητική τους, το «Για Λόγους Ταξικούς» των Χατζηφραγκέτα είναι μια σαρωτική στιγμή πάνω και κάτω απ’ τη σκηνή), ενώ απροσδόκητες επαναπροσεγγίσεις κλασικών δίνουν παλμό στην παράσταση: ο «Σκύλος στο Κολωνάκι», για παράδειγμα, σίγουρα δεν θα ήταν πρώτη επιλογή για party tunes απ’ τη δισκογραφία του Φοίβου, όμως στην ηλεκτρισμένη, νέο-αραμπέσκ εκτέλεσή του εδώ, είναι το κάτι άλλο αληθινά και το κοινό ανταποκρίνεται αναλόγως, σηκώνοντας χέρια κι ένταση στο ταβάνι.

Το μαγικό της υποθέσεως, πάντως, είναι ότι το wow-factor της βραδιάς δεν το φέρνει ούτε ο Φοίβος, ούτε η μπάντα του η φοβερή, ούτε και το set list το απίθανο, αλλά το υπέροχο αυτό κορίτσι που έχει πλάι του τα τελευταία χρόνια: η Νεφέλη Φασούλη αφήνει υποσχέσεις αρχικά με το «Ωροσκόπιο» (του Φοίβου για την Αρλέτα) κι ύστερα σπάει την οροφή για να χωρέσει το ταλέντο της, με την σπαρακτική, αποστομωτική ερμηνεία της στον «Όρκο» - ένα τραγούδι που, για όποια κι αν το είχε γράψει ο Φοίβος στα 16 του, μοιάζει σαν να περίμενε αυτήν για να το ερμηνεύσει.

© φωτογραφιών: Dimitris Makris

Ακούσαμε τον Φοίβο Δεληβοριά σε κορυφαία φόρμα στο «Κύτταρο» - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.