Λαϊκά και αρχοντορεμπέτικα από την Ηρώ Σαΐα στις «Ρίζες - Κεραμεικός»

Με αναδρομή στα αστικά κέντρα της Αθήνας του 1950 κάνει ποδαρικό στο μουσικό του πρόγραμμα ο νέος πολυχώρος της Αθήνας, που θα παρουσιάζει καθημερινά συλλεκτικές μουσικές βραδιές σε επιμέλεια του Λάμπρου Λιάβα.

Λαϊκά και αρχοντορεμπέτικα από την Ηρώ Σαΐα στις «Ρίζες - Κεραμεικός»

Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία σε έναν ζεστό, οικογενειακό χώρο με φυσικό ήχο και άμεση επαφή των καλλιτεχνών με τους θεατές θα παρουσιάζει τον φετινό χειμώνα το «Μουσικό Δωμάτιο», η μουσική σκηνή του νέου πολυχώρου «Ρίζες – Κεραμεικός» - ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό του Κεραμεικού, χωρισμένο σε τρία επιπέδα, στου οποίου το ισόγειο θα λειτουργεί Καφενείο – Ουζερί και στην ταράτσα το «Ποτοπωλείο με Θέα».

Αρχής γενομένης με την Ηρώ Σαΐα από 14 Δεκεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο του μήνα, σε ένα πρόγραμμα – αναδρομή στα αρχοντορεμπέτικα και τα λαϊκά των αστικών κέντρων της Αθήνας του 1950, το «Μουσικό Δωμάτιο» θα παρουσιάζει καθημερινά «συλλεκτικές μουσικές βραδιές» σε επιμέλεια του Λάμπρου Λιάβα. Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία σ’ έναν ζεστό οικογενειακό χώρο, με «φυσικό» ήχο και άμεση επαφή των καλλιτεχνών με τους θεατές, το πρόγραμμα του «Μουσικού Δωματίου» θα περιλαμβάνει επιλογές απ’ όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής (δημοτικά, ρεμπέτικα, λαϊκά και νεότερο ελληνικό τραγούδι) που φωτίζουν ιδιαίτερες πτυχές του ρεπερτορίου μέσα από θεματικές μουσικές παραστάσεις.

Λαϊκά και αρχοντορεμπέτικα από την Ηρώ Σαΐα στις «Ρίζες - Κεραμεικός» - εικόνα 1
© VaGGiNet

Επιπλέον, το «Μουσικό δωμάτιο» θα δίνει βήμα σε νέους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα, αναζητώντας τη φρέσκια ματιά και τις σύγχρονες προτάσεις πάνω στο παραδοσιακό ρεπερτόριο. Έτσι, στις 20/12 η εξαιρετικά ταλαντούχα Ιφιγένεια Ιωάννου (τραγούδι και κανονάκι) μαζί με τον Δημήτρη Λάππα (κιθάρα) θα παρουσιάσουν «Τα Πειραγμένα», κλασικά ρεμπέτικα σε σύγχρονη αρμονική και ρυθμική επεξεργασία!

Επίσης, στις 19/12 ο Ηλίας Πλαστήρας, από τους σημαντικότερους νέους δεξιοτέχνες στο κλαρίνο, μαζί με την κομπανία του θα παρουσιάσουν επιλεγμένα «συλλεκτικά» ακούσματα από τη μουσική παράδοση της Ηπείρου. Παράλληλα, από τις 27/12 και δυο φορές τον μήνα θα παρουσιάζονται σε μια σειρά από «συλλεκτικές» παραστάσεις για ενήλικες τα κλασικά έργα του λαϊκού θεάτρου σκιών, με την έρευνα του Άθω Δανέλη και συνοδεία από ζωντανή μουσική αναβιώνοντας τις «Μουσικές του μπερντέ».

Στο ισόγειο του νεοκλασικού, κάθε μέρα εκτός Παρασκευής & Σαββάτου, στο τέλος των δίωρων εκδηλώσεων του «Μουσικού δωματίου», το καφέ – ουζερί θα φιλοξενεί ρεμπέτικα και μικρασιάτικα μουσικά σχήματα από νέους καλλιτέχνες, σε ήχο φυσικό και κλίμα παρεΐστικο, ενώ από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ, η εξαιρετική μαγείρισσα Μαρία Γιακουμάτου φροντίζει για τα μεζεκλίκια και τα μαμαδίστικα σαγανάκια της ημέρας!

Παράλληλα, στο «Ποτοπωλείο», με υπέροχη θέα στην Ακρόπολη, θα σερβίρονται καφέδες, ελληνικά ροφήματα και ελαφρά γεύματα, ενώ ο bartender Γιώργος Πετρόπουλος θα προτείνει -πέρα από τις κλασικές επιλογές- και μοναδικά πρωτότυπα «ελληνο-κοκτέιλς», ενώ σε όλους τους χώρους οι γαστρονομικές προτάσεις «Ελλάδας γεύσεις» θα βασίζονται σε επιλεγμένα προϊόντα από μικρούς παραγωγούς, φάρμες, τυροκομεία και οινοποιεία απ’ όλη την Ελλάδα, με την επιμέλεια των σεφ Χρήστου Γλυμιδάκη και Γιώργου Καγιαλή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.