Καταγράφουμε τον πολυπρόσωπο χάρτη της νυχτερινής Αθήνας

Με τη νυχτερινή Αθήνα να ετοιμάζεται για μία από τις πιο ζωηρές της σεζόν εδώ και χρόνια, μαρκάρουμε τα κεντρικότερα σημεία της, για να μη χαθείτε στον πολυπρόσωπο φετινό της χάρτη.

Καταγράφουμε τον πολυπρόσωπο χάρτη της νυχτερινής Αθήνας

Πολλές οι χαριτωμενιές που μπορεί να πει κάποιος για τη φετινή άνθηση της νυχτερινής Αθήνας, πολλοί και οι συσχετισμοί που μπορεί να κάνει με το περιβόητο ελατήριο της ανάπτυξης και την οικονομική ανάκαμψη του τόπου. Πέρα από τις αμφιβόλου ευστοχίας χιου­μοριστικές απόπειρες που μπορούν να γίνουν πάντως, το γεγονός είναι αυτό: η σεζόν που ξεδιπλώνεται φέτος είναι από τις πιο ζωηρές που έχει ζήσει η νυχτερινή Αθήνα εδώ και χρόνια.

Τα party προγράμματα που αποθεώθηκαν τα τελευταία χρόνια είναι και πάλι εδώ, περίπου απείραχτα, και το έντεχνο κρατά γερά τα κεκτημένα του σχεδόν από τα ίδια πόστα. Το μείγμα όμως εμπλουτίζουν δύο νέοι χώροι (αναβιώνει το «Άλσος», μεταμορφώνεται σε νυχτερινή σκηνή το Θέατρο Πειραιώς 131), ενώ το ολομέτωπο comeback των μπλοκμπάστερ της πίστας σε τολμηρά παντρέματα, δυναμικά ντουέτα και αν μη τι άλλο ευφάνταστους συνδυασμούς προδιαγράφει για τη φετινή χρονιά μια ολοκληρωτική και αναπάντεχη επιστροφή του nightlife.

Τα μπλοκμπάστερ

Καταγράφουμε τον πολυπρόσωπο χάρτη της νυχτερινής Αθήνας - εικόνα 1
Στο «Αθηνών Αρένα», ο Αντώνης Ρέμος θα συναντήσει τη Δέσποινα Βανδή στο ντουέτο της χρονιάς

Το πλέον πολυαναμενόμενο δίδυμο ­είναι φυσικά το Αντώνης Ρέμος - Δέσποινα Βανδή, οι οποίοι ύστερα από πολλά χρόνια καλλιτεχνικού φλερτ εξ αποστάσεως, θα συναντηθούν φέτος στο «Αθηνών Αρένα». Σκληρός ανταγωνισμός θα προκύψει βέβαια από τον άρχοντα της νύχτας τα τελευταία χρόνια, τον Νίκο Βέρτη, ο οποίος θα επιστρέψει στο «YTON» με ανεβασμένες προσδοκίες για το υψηλών προδιαγραφών σόου του.

Αντίπαλον δέος ο Νίκος Οικονομόπουλος, που επανέρχεται στο «Κέντρο Αθηνών». Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και το αναπάντεχο ταίριασμα τριών εντελώς διαφορετικών μετρ της νυχτας στο «Έναστρον», που θα υποδεχτεί φέτος τον Σάκη Ρουβά, τον Γιώργο Μαζωνάκη και τον Νίκο Κουρκούλη, ενώ tilt θα βαρέσουν τα λαϊκά και στο ντουέτο Γιάννης Πλούταρχος - Έλλη Κοκκίνου στο «Φωταέριο».

Τα party scenes

Καταγράφουμε τον πολυπρόσωπο χάρτη της νυχτερινής Αθήνας - εικόνα 2
Ο Γιώργος Σαμπάνης επιστρέφει για έκτη χρονιά στο «Acro» με ένα πρόγραμμα-ορισμός του πάρτι

Με τη συνταγή που έχει λατρευτεί όσο λίγες θα ανάψουν ξανά τα φώτα του διαστημικού τούνελ στην είσοδο του «Box», που θα υποδεχτεί το υπερεπιτυχημένο ταίριασμα της ανανεωτικής live clubbing εμπειρίας του συγκροτήματος Melisses με τις οπτικακουστικές εξτραβαγκάντσες της Τάμτα. Στο «Hotel Ερμού» φέτος την κορδέλα κόβει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ενώ στη συνέχεια επιστρέφει ένα από τα πιο κεφάτα στανταράκια της πόλης, με την Άννα Βίσση να τραγουδά ανανεωμένες αναγνώσεις επιτυχιών της.

Λίγο πιο κάτω, στο «Βοτανικός Plus», ο Toni Sfinos θα αναστατώσει ξανά τις νύχτες μας με το χαβαλεδιάρικο throwback του. Το ασταμάτητο σερί θα συνεχίσει ο Διο­νύσης Σχοινάς, που ξεκινάει φέτος τη σεζόν του στο «Vox» (ανανεωμένο από την ομάδα του «Akanθus»), ενώ για έκτη χρονιά θα επιστρέψει και ο Γιώρ­γος Σαμπάνης στο «Acro» με ένα πρόγραμμα-ορισμός του πάρτι.

Οι κλασικοί

Καταγράφουμε τον πολυπρόσωπο χάρτη της νυχτερινής Αθήνας - εικόνα 3
Η Ελένη Χατζίδου συναντιέται με τον Θέμη Αδαμαντίδη και τον Πάνο Καλλίδη, στο «North Live Stage»

Την γειτονιά ολόκληρη έχουν ήδη αρχίσει να σηκώνουν στον αέρα οι δύο πρωταγωνιστές του «Βοτανικού» Μάκης Δημάκης - Αντύπας, αλλά και ο Θέμης Αδαμαντίδης στο «North Live Stage» (πρώην «Εμπατή») με τον Πάνο Καλλίδη και την Ελένη Χατζίδου δίπλα του.

Στις αφίξεις, τώρα, ο Βασίλης Καρράς με τον Χρήστο Χολίδη και τον Χρήστο Μενιδιάτη θα απλώσουν νταλκά και στεναγμό στην «Ιερά Οδό» (Οκτώβριος). Άκρως ερωτικό αναμένεται και το δίδυμο Γιάννης Πάριος - Γλυκερία, που θα συναντηθούν στη σκηνή του «Baraonda» (19/10), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το δυνατό σχήμα που θα κατεβεί στο «Διογένης Studio» με τη νέα χρονιά είναι Μαρινέλλα - Κώστας Μακεδόνας - Έλενα Παπαρίζου. Πιστό στη συνταγή του ατελείωτου κεφιού­, το «Frangelico» ποντάρει στην καυτή συνύπαρξη του Σταμάτη Γονίδη με τον Νίκο Μακρόπουλο (από την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου).

Οι έντεχνοι

Καταγράφουμε τον πολυπρόσωπο χάρτη της νυχτερινής Αθήνας - εικόνα 4
Ο Διονύσης Σαββόπουλος ηγείται της αναβίωσης του «Άλσους», του πιο φιλόδοξου new entry

Ως την πιο φιλόδοξη κίνηση της χρονιάς θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την αναβίωση στα τέλη Νοεμβρίου του «Άλσους», του εμβληματικού κτιρίου του Πεδίου του Άρεως, που επανέρχεται ως χειμερινό αναψυκτήριο με πρόγραμμα λειτουργίας έξι ημερών την εβδομάδα – ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο οποίος θα ηγείται της προσπάθειας, είναι το πιο σίγουρο χαρτί που θα μπορούσε να έχει το project.

Φαβορί θα είναι και η συνάντηση της Ελευθερίας Αρβανιτάκη με τον Γιάν­νη Κότσιρα στην «Ακτή Πειραιώς» (αρχές Νοεμβρίου), ενώ μακελειό αναμένεται να γίνει και στο «Anodos Live Stage», που θα υποδεχτεί τους Πάνο Μουζουράκη και Κωστή Μαραβέγια στα τέλη Οκτωβρίου, σε ένα πρόγραμμα σκάντζα βάρδια κάθε Παρασκευή και Σάββατο αντίστοιχα. Στo «Petrogazi», πάλι, στήνεται ένα φιλόδοξο μουσικοθεατρικό θέαμα με πρωταγωνιστή τον Παύλο Χαϊκάλη, που αυτήν τη φορά θα ανεβεί στη σκηνή για να τραγουδήσει δημιουργίες του Γιώργου Ζαμπέτα, αλλά και τους Τάνια Τρύπη, Γρηγόρη Μπιθικώτση Jr. και Χρήστο Παπαδόπουλο.

Καταγράφουμε τον πολυπρόσωπο χάρτη της νυχτερινής Αθήνας - εικόνα 5
Ο Κωστής Μαραβέγιας σε ένα πρόγραμμα σκάντζα-βάρδια με τον Πάνο Μουζουράκη θα απογειώσουν το «Anodos Live Stage»

Ο Διονύσης Τσακνής, που θα υποδέχεται έναν διαφορετικό καλεσμένο κάθε Σάββατο (από 13/10), είναι ένα δυνατό ξεκίνημα για το «Ίλιον Plus», με τον Δημήτρη Μυστακίδη και την ορχήστρα του να παίρνουν τη σκυτάλη από 3/11, ενώ τον Δεκέμβριο στη σκηνή του θα βρεθεί η Ελένη Βιτάλη. Με τα μπούνια μπαίνει στη σεζόν και ο «Σταυρός του Νότου»: εκτός από τη House Band τα Σάββατα, το Club φέτος θα υποδεχτεί ονόματα όπως ο Λεωνίδας Μπαλάφας (τέσσερις Παρασκευές από 19/10), ο Στάθης Δρογώσης (τέσσερις Πέμπτες από 1/11), ο Σπύρος Γραμμένος (κάθε Παρασκευή από 16/11) και η Σούλη Ανατολή (πέντε Παρασκευές από 14/12), ενώ στην Κεντρική Σκηνή θα πρωταγωνιστήσουν ο Δημήτρης Ζερβουδάκης (από 20/10), η Μαρίζα Ρίζου (οκτώ Παρασκευές από 2/11) και ο Μίλτος Πασχαλίδης (κάθε Σάββατο από 24/11). Σημειώστε ότι ο πατριάρχης του έντεχνου Σωκράτης Μάλαμας θα ξεκινήσει λίγο πριν ή λίγο μετά τις γιορτές τις –πιθανότατα sold out– δευτεριάτικες εμφανίσεις του στον «Σταυρό».

Καταγράφουμε τον πολυπρόσωπο χάρτη της νυχτερινής Αθήνας - εικόνα 6
Η Μαρίζα Ρίζου σπαέι πιάτα στην Κεντρική Σκηνή του «Σταυρού του Νότου»

Στη «Σφίγγα» το φετινό ρόστερ περιλαμβάνει την ολοένα ανερχόμενη Σαββέρια Μαργιολά (20/10), τον Νότη Μαυρουδή με τη Νένα Βενετσάνου (19/10) και την Αγγελική Τουμπανάκη (26/10), όπως και σταθερές εμφανίσεις της Ρίτας Αντωνοπούλου κάθε Σάββατο από 28/10 μέχρι και 24/11. Το «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» ανοίγει την κεντρική σκηνή με την Φωτεινή Βελεσιώτου και τον Haig Yazdjian (κάθε Σάββατο του Νοεμβρίου), ενώ τα παρασκευοσάββατα του Δεκεμβρίου σειρά έχουν οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Νίκος Πορτοκάλογλου και Μιρέλα Πάχου. Οι Κυρια­κές (από Νοέμβριο) ανήκουν στο κλασικό και αειθαλές δίδυμο Μίμης Πλέσσας - Γιώργος Κατσαρός, οι οποίοι θα έχουν μαζί τους τους Λένα Αλκαίου, Σπύρο Κλείσα, Κωνσταντία κ.ά.

Στο Upstage κάθε Σάββατο του Νοεμβρίου θα βρίσκεται η Μάρθα Φριντζήλα. To «Kremlino» μετακομίζει στη Χαϊδαρίου 6, πιο κοντά στο σταθμό του Πειραιά, ξεκινώντας τη σεζόν με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο και συνεχίζοντας με τον Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη από την «Ελληνοφρένεια».

Ρεμπετάδικα

Καταγράφουμε τον πολυπρόσωπο χάρτη της νυχτερινής Αθήνας - εικόνα 7
Ο Βαγγέλης Κορακάκης επιστρέφει στη λαϊκή σκηνή «Κρύπτη»

Η Χαρούλα Λαμπράκη θα πρωταγωνιστεί φέτος στην ιστορική «Αστροφεγγιά» της Πατησίων (Παρασκευές και Σάββατα από 5/10), ενώ η Μαρία Σουλτάτου θα συναντηθεί με τον Θοδωρή Μερμήγκα και τη Μαρία Ψειροπούλου στην Κυψέλη, στις «Διαδρομές» της οδού Καλλιφρονά. Στο αναλλοίωτο «Περιβόλι τ’ Ουρανού» στην Πλάκα ο Στέλιος Διονυσίου και η Πίτσα Παπαδοπούλου θα πλαισιώσουν τον Χρήστο Νικολόπουλο (από 13/10), ενώ ο Βαγγέλης Κορακάκης επιστρέφει δριμύτερος στο μουσικό του σπίτι, τη λαϊκή σκηνή «Κρύπτη» από τα μέσα Οκτωβρίου.

Στο ατμοσφαιρικό «Χαμάμ» κάθε Παρασκευή από 28/9 η ορχήστρα του Μανώλη Πάππου ανεβάζει θερμοκρασία παρέα με τις φωνές του Στέλιου Βαμβακάρη και της Ανατολής Μαργιόλα, ενώ τα Σάββατα στην σκηνή ανεβαίνει και ο Δημήτρης Κοντογιάννης. Τέλος, ο μύστης του ρεμπέτικου Γιάννης Λεμπέσης αγκαζέ με τη Μαρία Σταφυλοπάτη και τη Λαϊκή Στράτα δίνουν ραντεβού στις «Χίλιες και Δυο Νύχτες» στου Ψυρρή.

Τι περιμένουμε στο νέο Πειραιώς 131, κύριε Παναγιωτάκη;

Ο Διονύσης Παναγιωτάκης, ιδιοκτήτης των Αθηναϊκών Θεάτρων, μας μιλά για τον νέο πολυχώρο της Πειραιώς.

Διονύσης Παναγιωτάκης
«Με τη νέα του μορφή το Πειραιώς 131 θα αποτελέσει την καινούργια πρόταση ψυχαγωγίας. Μια πρόταση βραδινή μεν, αλλά καθόλου νυχτερινή: στόχος μας είναι να ανοίξει μέσα στον Νοέμβριο, να λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα και να φιλοξενεί 500 άτομα και να φιλοξενεί μουσικά και θεατρικά σχήματα, Έλληνες και ξένους performers, stand up comedians ακόμη και πρωτοεμφανιζόμενες μουσικές μπάντες – ένα σύγχρονο καφεθέατρο δηλαδή. Η ώρα έναρξης των θεαμάτων θα είναι συνήθως γύρω στις 9 με 9.30 μ.μ., έχουμε ξεκινήσει ήδη συζητήσεις με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής αλλά και με ξένους καλλιτέχνες και σχήματα από το Βερολίνο και το Λονδίνο, ενώ στο φουαγιέ προγραμματίζουμε να στεγαστούν εκθέσεις ζωγραφικής και events πολιτιστικού χαρακτήρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.