7 live με γυναικεία ματιά κι ευρηματικότητα

Πού θα ακούσεις το επόμενο διάστημα νέες και παλιότερες γυναίκες ερμηνεύτριες και τραγουδοποιούς, που κλέβουν τις εντυπώσεις. 

7 live με γυναικεία ματιά κι ευρηματικότητα

Νέες και παλιότερες γυναίκες ερμηνεύτριες και τραγουδοποιοί διανθίζουν την ελληνική μουσική σκηνή με περισσό συναίσθημα και δημιουργικότητα, κλέβοντας συχνά τις εντυπώσεις από τους άντρες συναδέλφους τους. Τις επόμενες μέρες κάποιες απ’ αυτές καταφτάνουν σε αθηναϊκές μουσικές σκηνές για να τραγουδήσουν κομμάτια που κάνουν θραύση στο YouTube, νέες δισκογραφικές δουλειές αλλά και τη δική τους οπτική σε διασκευές.

Μάρω Μαρκέλλου στον «Σταυρό του Νότου»

7 live με γυναικεία ματιά κι ευρηματικότητα - εικόνα 1

Ως «Υποψήφια Μάνα», μια μεταμόρφωση που της ξέμεινε από τις Απόκριες, επιχειρεί να απεγκλωβίσει το έντεχνο τραγούδι από τη σοβαροφάνειά του, παρουσιάζοντας στο Club μια μουσική παράσταση με συνοδούς την ομάδα μουσικών Η Μπάντα, Πάντα, Σαμπρέλα και Ζάντα, το μπουρλέσκ γυναικείο δίδυμο Στενός Κορσές, που γνωρίσαμε στην «Ταράτσα του Φοίβου» και τον Νίκο Μπέρκα σε cult τραγούδια των ’80s και ’90s. (28 Φεβρουαρίου)

Άννα Ψυχογιού στον «Σταυρό του Νότου»

7 live με γυναικεία ματιά κι ευρηματικότητα - εικόνα 2

Μόλις έβγαλε τον καινούργιο της δίσκο, με τίτλο «Ρέντα», τον οποίο παρουσιάζει με... ρέντα και φόρα κάνοντας ένα ανακάτεμα βαλκανικών, παραδοσιακών και λαϊκών ρυθμών που βγάζει έναν ήχο σαν «γαλλικό χασάπικο» και «αργεντίνικο ζεϊμπέκικο». (28 Φεβρουαρίου)

Ματούλα Ζαμάνη στον «Σταυρό του Νότου»

7 live με γυναικεία ματιά κι ευρηματικότητα - εικόνα 3
©Νίκος Μαραβέγιας

Η τραγουδοποιός παίρνει τη σκυτάλη στην Κεντρική Σκηνή από τη Μαρία Ρίζου για να παρουσιάσει όχι ένα απλό live αλλά μια αυθόρμητη και απενοχοποιημένη performance κινούμενη από τους συνειρμούς και την επαφή της με το ζωντανό κοινό – η σουρεαλιστική «υποβρύχια» αφίσα γι’ αυτήν τη σειρά εμφανίσεων σε προετοιμάζει για όσα θα δεις και θα ακούσεις. (από 2 Μαρτίου)

Aργυρώ Καπαρού στη «Ρότα»

7 live με γυναικεία ματιά κι ευρηματικότητα - εικόνα 4

Στη μουσική παράσταση «Μια νύχτα μόνο τάξε μου», η ερμηνεύτρια που γνωρίσαμε καλά από τη συνεργασία της με τον Σταμάτη Κραουνάκη και την ομάδα Σπείρα Σπείρα επιλέγει τραγούδια για «αισθηματίες, βαθιά ερωτευμένους, ρομαντικούς, μοναχικούς, αισιόδοξους, ζευγαρωμένους, χωρισμένους, τρυφερούς» που έχουν γράψει από τον Απόστολο Καλδάρα μέχρι τον Γιάννη Σπανό και, φυσικά, τον Κραουνάκη. Συμμετέχει ο φίλος της και συνεργάτης Σταύρος Σιόλας και η Ευαγγελία Μαυρίδου. (3 Μαρτίου)

Αναστασία Μουτσάτσου και Γιώτα Νέγκα στο «Γυάλινο»

7 live με γυναικεία ματιά κι ευρηματικότητα - εικόνα 5

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών συνεργάζονται για πρώτη φορά σε μια μουσική παράσταση που διοργανώνει το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας. Καθώς οι δυο τους προσπαθούν ακόμη να συμφωνήσουν στα τραγούδια του setlist λόγω ημέρας, όπως αναφέρει χιουμοριστικά το δελτίο Τύπου, μπορείς να κάνεις κράτηση για δωρεάν είσοδο στο Κ.Ε.Θ.Ι. (2103898004, κ. Κατερίνα Κατσώρη, καθημερινά 10:00-15:00). (8 Μαρτίου)

Ρένα Μόρφη στον «Σταυρό του Νότου»

7 live με γυναικεία ματιά κι ευρηματικότητα - εικόνα 6

Παρουσιάζει ξανά τη φανταχτερή περσόνα Σούλη Ανατολή, ή αλλιώς «ζαργάνα του Παγασητικού», στο Club, μέσα από ένα ευχάριστο πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που «κάνει τη Λατινική Αμερική με το Κουκάκι να μοιάζει ένα τσιγάρο δρόμος» και περιλαμβάνει τραγούδια από τον καινούργιο της δίσκο τον οποίο υπογράφουν ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Δημήτρης Μπαλογιάννης. (από 16 Μαρτίου)

Πέννυ Μπαλτατζή στο «Passport»

7 live με γυναικεία ματιά κι ευρηματικότητα - εικόνα 7

Ολοκληρώνει στο Upstairs τη χειμερινή της περιοδεία με «Εξωτικό χαρμάνι», διασκευές που πάντα περιμένουμε να ακούσουμε στις εμφανίσεις της όπως το «Dedication» του Μάνου Χατζιδάκι και τραγούδια από το επερχόμενο άλμπουμ της. (24 & 31 Μαρτίου)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Καίτη Γαρμπή και Γιώργος Λιβάνης κάνουν καλοκαίρι στο "LAV STAGE"

Το σχήμα θα ανοίγει ο Δημήτρης Σχοινάς.

10/06/2024

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".