Η Μαρίζα Ρίζου σπάει πιάτα στον "Σταυρό"

Με άνεση stand-up κωμικού, η τραγουδοποιός χορεύει μπόσα νόβα (του Ησαΐα) και... καίγεται, καίγεται.

Η Μαρίζα Ρίζου σπάει πιάτα στον «Σταυρό»

Σε ποιο live τα παλιά μπουζούκια συναντούν την ακόμη πιο παλιά Αθήνα του Αττίκ και η Μαντάμ Σουσού τον Nick Cave; Μα, φυσικά, στης Μαρίζας Ρίζου, η οποία κάνει το μεγάλο άλμα προς την Κεντρική Σκηνή του "Σταυρού του Νότου" και τη "γεμίζει" με τις απολαυστικά εκτεταμένες παρλάτες της και τα swinging τραγούδια της. Κάθε Παρασκευή θα τη δείτε, λοιπόν, να σπάει πιάτα, να πετάει τις γόβες της ("Τα είδατε τι όμορφα που είναι; Τα βγάζω τώρα!"), να φλερτάρει τον πιανίστα της τον Μάρκο, να περιγράφει πως όταν ήταν μικρή νόμιζε ότι το "αγάπη νέα μου" από την "Ψυχεδέλεια" της Άννας Βίσση ήταν το αντρικό όνομα "Αγαπηνέας", να φοράει ένα καπέλο της "Μαντάμ Σουσού" για να πει το τραγούδι που έγραψε για την παράσταση και, αν είστε τυχεροί, να χορεύει μαζί με την cult μορφή του "Σταυρού", τη Γωγώ, το "Στην ντισκοτέκ".

Η Μαρίζα Ρίζου σπάει πιάτα στον "Σταυρό" - εικόνα 1

Από τα πρώτα της βήματα μέχρι τώρα, η Μαρίζα έχει σημειώσει εκπληκτική πρόοδο, η οποία αντανακλάται τόσο στην άνεσή της –αλά stand-up comedian– όταν αφηγείται ιστορίες ανάμεσα στα τραγούδια όσο και σε ένα ισορροπημένο setlist με feelgood αλλά και πιο σκοτεινά τραγούδια: η "Μπόσα νόβα του Ησαΐα" και τα πολύ εύθυμα "Παιδιά του Πειραιά" δένονται με το βαθιά μελαγχολικό "Ζητάτε να σας πω" του Αττίκ, τη μεταγραφή του "Into my arms" από τον Διονύση Σαββόπουλο ως "Χέρια μου αδειανά" και μια πλουσιοπάροχη ενορχηστρωτικά διασκευή του "Καίγομαι καίγομαι". "Σαν μεγάλη γιορτή", το live της Μαρίζας, που έχει επιμεληθεί με διακριτικές σκηνοθετικές οδηγίες ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης, κλείνει με γυαλιστερό κομφετί που "λούζει" το χαμογελαστό κοινό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.