Τρία κορίτσια ξεσηκώνουν το «Γκάζι Live»

Η «Γυναικεία υπόθεση» της Μαρινέλλας, της Ελένης Βιτάλη και της Γλυκερίας τροφοδοτείται από το παρελθόν των τριών ερμηνευτριών και τσαρουχικές εικόνες, φτάνοντας ως τα ψηλότερα του τεράστιου χώρου.

Τρία κορίτσια ξεσηκώνουν το «Γκάζι Live»

Τα τρία κορίτσια, όπως αποκαλεί η Μαρινέλλα τον εαυτό της και τις συνεργάτιδές της, χωρίς να σηκώνει καμία αντίρρηση για το χαρακτηρισμό («Δεν κατάλαβα, δηλαδή, κορίτσια δεν είμαστε;» ρωτάει καλωσορίζοντας το κοινό για να επιβεβαιώσει το κέφι και την όρεξη της τριάδας), ανασύρουν από τα φωτογραφικά άλμπουμ τους στιγμιότυπα της ζωής τους, που φτιάχνουν ένα μεγάλο εισαγωγικό βίντεο, καθώς και τραγούδια που έχουν σημαδέψει την καριέρα τους για να γεμίσουν ένα πρόγραμμα διάρκειας τρεισήμισι ωρών. Η θύελλα ενθουσιασμού που σηκώνει η Μαρινέλλα αλωνίζοντας τη μεγάλη σκηνή («Δεν παίζεσαι! Είσαι θεά! Δεν υπάρχεις!» της φωνάζουν από κάτω) αλλά και η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία με ατόφιο το χρώμα της φωνής τους απλώνεται στην πλατεία, όπου στήνονται εδώ κι εκεί χορευτικά «πηγαδάκια» ανάμεσα ακόμη και σε άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους ενωμένους από το «Με μπουνάτσες και μποφόρια», το «Παίξε Χρήστο επειγόντως» και το «Κρίμα το μπόι σου», και φτάνει μέχρι πάνω-πάνω στον εξώστη αυτού του θεόρατου μαγαζιού.

Τρία κορίτσια ξεσηκώνουν το «Γκάζι Live» - εικόνα 1

Το μεγάλο παρελθόν των τριών ερμηνευτριών αλλά και το παρελθόν γενικώς (το λαϊκό μέρος παρουσιάζεται σε ένα σκηνικό ταβέρνας με προβολές αποσπασμάτων από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και έργα σχεδόν αποκλειστικά του Γιάννη Τσαρούχη) είναι η κινητήριος δύναμη του γλεντιού που στήνεται, επιβεβαιώνοντας ότι στις μέρες μας η νοσταλγία βρίσκεται σε τέλεια θετική συνάφεια με τη διασκέδαση – όχι απαραίτητα στο κοινό μεγάλης ηλικίας, αν και αυτό υπερείχε το κυριακάτικο απόγευμα που παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα. Εδώ μπορεί να μη χωρούν πολλές εκπλήξεις, αλλά όταν αυτές συμβαίνουν κάνουν ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση. Όσοι γνωρίζουν το «Να σταθώ στα πόδια μου» του Λεωνίδα Μπαλάφα, θα αναρωτηθούν γιατί επιλέχθηκε ως το δεύτερο τραγούδι του προγράμματος, το οποίο τραγουδούν και οι τρεις μαζί – ίσως για το στίχο «Έχω πείσμα και γερό το στομάχι». Επίσης θα εκτιμήσουν την επιλογή της Μαρινέλλας να πει σε ένα διάλειμμα του γενικώς ξέφρενου πρώτου της προγράμματος δυο συνθέσεις του Κραουνάκη, το «Σε θέλω» της Βίκυς Μοσχολιού και το «Πάω να πιάσω ουρανό» της Ελευθερίας Αρβανιτάκη.

Η μεγάλη, δεκατετραμελής –αν μέτρησα σωστά– ορχήστρα είναι αξιότατη και δίνει ένα συναυλιακό αίσθημα στην παράσταση, ενώ οι προβολές, που προσπαθούν να κυριολεκτούν συνοδεύοντας όσα ακούγονται, στα πρώτα μέρη των τριών ερμηνευτριών είναι μια συρραφή άσχετων μεταξύ τους και με τους στίχους εικόνων – εξαίρεση η σκηνή από αμερικανικό μιούζικαλ με ναύτες που πέφτει πάνω στο «Βίρα τις άγκυρες» και κάνει τη Μαρινέλλα να αλληλεπιδρά με την προβολή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.