Η Γιώτα Νέγκα κερδίζει στα χαρτιά και στην αγάπη

Η μουσική παράσταση «Φύλλο ανδρικό» στο «PassPort Κεραμεικός» είναι η ιδανική πρόταση για όσους αγαπούν το λαϊκό και το λαϊκότροπο τραγούδι.

Η Γιώτα Νέγκα κερδίζει στα χαρτιά και στην αγάπη

«Του Φοίβου θα του άρεσε πολύ», μου λέει η φίλη μου, ορκισμένη fan του Δεληβοριά, όταν η Γιώτα Νέγκα προτείνει μια λαϊκότροπη εκδοχή του «Καθρέφτη» με μπουζούκι, φροντίζοντας να μην αφαιρέσει το γλυκόπικρο «αστικό» αίσθημα του δημιουργού του. Όχι μόνο ο Δεληβοριάς, όμως, αλλά και οι άλλοι άντρες ερμηνευτές και συνθέτες με τους οποίους η Νέγκα «αναμετριέται» στη μουσική παράσταση «Φύλλο αντρικό», δηλαδή ο Μάλαμας (το «Γράμμα» εκείνη λέει ότι μέχρι πρότινος θεωρούσε απαγορευτικό να το πει), ο Πασχαλίδης, ο Ξυλούρης, ο Κόκοτας, ο Μητροπάνος και ο Τερζής, θα χειροκροτούσαν την ερμηνευτική δεινότητα και το πάθος της.

Η Γιώτα Νέγκα κερδίζει στα χαρτιά και στην αγάπη - εικόνα 1

Το πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί η Μαργαρίτα Μυτιληναίου στο Upstairs του «Passport Κεραμεικός» δεν περιέχει ρεπερτοριακές εκπλήξεις, είναι όμως απόλυτα ισορροπημένο στη δοσολογία του (τίποτα δεν περισσεύει και όλα είναι σωστά τοποθετημένα) και ανεβάζει σταδιακά τη συναισθηματική θερμοκρασία του κοινού, το οποίο νιώθεις από κάτι χτυπήματα χεριών στο τραπέζι και κάτι αποθεωτικές επευφημίες ότι είναι έτοιμο να εκραγεί. Με τρία μόνο όργανα να τη συνοδεύουν (Νίκος Κατσίκης στο μπουζούκι, Βασίλης Κετεντζόγλου στην κιθάρα και Ντάσο Κούρτι στο ακορντεόν), η Νέγκα υποκαθιστά την έλλειψη μιας μεγάλης ορχήστρας με ένταση άλλοτε εξωτερικευμένη (π.χ. σε τραγούδια όπου η ίδια κρατάει και χτυπάει ένα τύμπανο) κι άλλοτε εσωτερικευμένη (π.χ. σε ένα πολύ τρυφερό «Όταν έχω εσένα»).

Η Γιώτα Νέγκα κερδίζει στα χαρτιά και στην αγάπη - εικόνα 2

Απ’ αυτή την ιδιότυπη βιογραφία περνούν άντρες απ’ τα παλιά, που η Νέγκα λέει ότι «με δίδαξαν, χρωμάτισαν στιγμές της ζωής μου και με βοήθησαν να σκαλίσω το παρελθόν μου» αλλά και από το σήμερα, δηλαδή ο Μωραΐτης και ο Κορκολής που υπογράφουν το πιο πρόσφατο τραγούδι της «Ήταν μαζί σου» και βέβαια ο Καραμουρατίδης, ο Ιωάννου και ο Ευαγγελάτος που υπέγραψαν τους δύο τελευταίους δίσκους της. Και, φυσικά, ο πατέρας της, που αποσπά μια συγκινητική διπλή αναφορά στο τέλος καθώς ήταν εκείνος που της έμαθε τα πρώτα της τραγούδια. Όλοι βγαίνουν κερδισμένοι σ’ αυτήν την παρτίδα τραβώντας την «ντάμα» Γιώτα Νέγκα. Το ίδιο και όσοι αγαπούν το λαϊκό και το λαϊκότροπο τραγούδι.

Την έκτακτη παράσταση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ανοίγει η Μάγδα Βαρούχα, η οποία θα τραγουδήσει από τις 11:30 μ.μ. έως τις 12:30 π.μ. Η Γιώτα Νέγκα θα ακολουθήσει στις 12:45 π.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.