Το comeback του Μιχάλη Χατζηγιάννη είναι εντελώς ξεχωριστό

Με μια μουσική παράσταση που δεν παίρνει μεν τον εαυτό της στα σοβαρά, το κάνει δε εντελώς… υπόγεια

Το comeback του Μιχάλη Χατζηγιάννη είναι εντελώς ξεχωριστό

Θα περίμενες ότι η μουσική παράσταση με την οποία o Μιχάλης Χατζηγιάννης επιστρέφει στην αθηναϊκή νύχτα θα ξεκινούσε με κάποια μεγάλη του επιτυχία. Κι όμως… Το πρώτο τραγούδι που ερμηνεύει ο Κύπριος τραγουδοποιός είναι το «Always on my mind», το country κομμάτι που έκανε διάσημο ο Elvis Presley. Αυτή η έναρξη δεν είναι το μόνο αναπάντεχο στοιχείο στο υβριδικό θέαμα «Στο φως», το οποίο έχει σκηνοθετήσει η Ελένη Γκασούκα. Η θεατρική συγγραφέας και σκηνοθέτις, που έχει δημιουργήσει crossover μουσικές παραστάσεις όπως οι «Ήρωες» και το «Burlesque Show» με τον Πάνο Μουζουράκη, δεν αρκείται σε μια ανθολόγηση γνωστών τραγουδιών του Χατζηγιάννη και σε «δειγματισμό» της νέας του δουλειάς με τη Λίνα Νικολακοπούλου. Προσεγγίζει με ευφυέστατη ματιά αυτό το comeback, προσφέροντας ένα χορταστικό πρόγραμμα με τα greatest hits στους φαν, ενώ παράλληλα διεισδύει σε αυτό το φαινόμενο που σημάδεψε μεγάλη περίοδο της ελληνικής pop.

Το comeback του Μιχάλη Χατζηγιάννη είναι εντελώς ξεχωριστό - εικόνα 1
©branko

Με την αρμονική συνεργασία τόσο του Χατζηγιάννη, που συμμετέχει πολύ φυσικά στην πρόζα, όσο και του Θανάση Αλευρά, ο οποίος έχει βρει τις λεπτές ισορροπίες του camp, το «Στο φως» είναι όχι μόνο ένα καλοκουρδισμένο θέαμα, αλλά κυρίως μια μουσική παράσταση που δεν παίρνει μεν τον εαυτό της στα σοβαρά, το κάνει δε εντελώς… υπόγεια. Υπάρχουν διακριτές ενότητες με τραγούδια, δηλαδή μια «χορευτική» που ξεσηκώνει με τα «Για σένα» και «Το καλοκαίρι μου» και μια ακουστική με τον Χατζηγιάννη να τραγουδάει με την κιθάρα του καθισμένος σε ένα σκαμπό στη μέση του χώρου τα «Μόνο στα όνειρα» και «Αν μου τηλεφωνούσες». Αυτές οι ενότητες εναλλάσσονται με σκετς και μιμήσεις του Αλευρά, ο οποίος εμπλέκει το κοινό σε ασκήσεις γέλιου και καλής διάθεσης, σχολιάζει το ηλεκτρονικό εισιτήριο και την πολιτική ορθότητα της ορολογίας για το σεξουαλικό προσανατολισμό ή θυμάται τις ένδοξες στιγμές της παραλιακής.

Το comeback του Μιχάλη Χατζηγιάννη είναι εντελώς ξεχωριστό - εικόνα 2
©branko

Τα διαφορετικά επίπεδα στα οποία αναπτύσσεται η μουσική παράσταση της Γκασούκα είναι εμφανή, όταν από τη μία ο Χατζηγιάννης κατεβαίνει στην πλατεία και χορεύει με μια κοπέλα από το κοινό τραγουδώντας το «Από μέσα πεθαμένος» του Αττίκ και από την άλλη όταν με τον Αλευρά εφευρίσκουν διάφορους τύπους εραστών και τους αποδίδουν ένα τραγούδι (π.χ. για τον δικαιούχο επιδόματος θέρμανσης εραστή επιλέγουν το «Δεν κάνει κρύο»). Στην οθόνη προβάλλονται ποτάμια από φλας αυτοκινήτων, αντανακλάσει φωτός στο νερό, χριστουγεννιάτικα αστέρια και εικόνες από το Διάστημα, ρίχνοντας έτσι το δικό τους φως στην πολυσήμαντη επιστροφή του Χατζηγιάννη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.