Το «όμορφο όνειρο» της Νατάσσας Μποφίλιου είναι ζωντανό

Στο ρεσιτάλ με τίτλο «Μπελ Ρεβ», πρωταγωνιστούν οι ενορχηστρώσεις, ο απογειωτικός ήχος της μεγάλης ορχήστρας και μια πιο παιχνιδιάρικη και πολυσυλλεκτική διάθεση της τριάδας Μποφίλιου-Καραμουρατίδη-Ευαγγελάτου.

Το «όμορφο όνειρο» της Νατάσσας Μποφίλιου είναι ζωντανό

Στο ρεσιτάλ της δημοφιλέστατης ερμηνεύτριας του νέου έντεχνου τραγουδιού με τίτλο «Μπελ Ρεβ» που παρουσιάζεται κάθε Σάββατο στο «Διογένης Studio», πρωταγωνιστούν οι ενορχηστρώσεις, ο απογειωτικός ήχος της μεγάλης ορχήστρας και μια πιο παιχνιδιάρικη και πολυσυλλεκτική διάθεση της τριάδας Μποφίλιου-Καραμουρατίδη-Ευαγγελάτου.

Το «όμορφο όνειρο» της Νατάσσας Μποφίλιου είναι ζωντανό - εικόνα 1
©Yiannis Margetousakis Photography

Ήθελα πολύ να παρακολουθήσω τη Νατάσσα Μποφίλιου αμέσως μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε για τις πολιτικές δηλώσεις της που έγιναν viral. Για όσους δεν έκαναν login τις τελευταίες μέρες στα social media, η ερμηνεύτρια σφυροκοπήθηκε ακόμη και με σχόλια σεξιστικού ύφους από δημόσια πρόσωπα που έχουν αυτο-οριστεί φύλακες ενός custom made φιλελευθερισμού (και θίγονται επιλεκτικά από πολιτικές τοποθετήσεις) καθώς και από ένα ανώνυμο πλήθος που μάλλον θεωρεί ότι ένας αριστερός καλλιτέχνης πρέπει να διαθέτει τη δουλειά του δωρεάν.

Το περασμένο Σάββατο, η Μποφίλιου μπορεί να έβραζε μέσα της ή μπορεί να είχε αφήσει πίσω της όλο αυτό τον ιντερνετικό σαματά, αλλά δεν είπε κουβέντα – μπορεί επίσης να ήταν μόνο ιδέα μου ότι στο «Με τσιγάρα βαριά» φώναξε με μεγαλύτερη ένταση το στίχο «κι ας μην είναι σωστό/πάντα ό,τι σκεφτώ/θα το λέω». Το «Μπελ Ρεβ», το ελληνιστί «όμορφο όνειρο» που παρουσιάζει στο «Διογένης Studio» με τους δύο σταθερούς συνεργάτες της, δηλαδή το συνθέτη Θέμη Καραμουρατίδη και το στιχουργό Γεράσιμο Ευαγγελάτο, επισκίασε τον «εφιάλτη» του σοσιαλμιντιακού κανιβαλισμού καθώς εκτυλίχθηκε μπροστά από έναν τεράστιο άδειο καμβά, που «βαφόταν» πότε κόκκινος, πότε ροζ και πότε πράσινος ώστε να ταιριάζει με την ατμόσφαιρα κάθε τραγουδιού ή να προβάλλει νοερά ο καθένας πάνω του δικές του εικόνες.

Το «όμορφο όνειρο» της Νατάσσας Μποφίλιου είναι ζωντανό - εικόνα 2
©Yiannis Margetousakis Photography

Σ’ αυτό το ρεσιτάλ, η Μποφίλιου βάζει τη χαρακτηριστική ερμηνεία, η οποία αναβλύζει με φόρα απ’ την ψυχή μιας νέας κοπέλας που μεγεθύνει τα συναισθήματα, ο Καραμουρατίδης τις πρωτότυπες ενορχηστρώσεις που έρχονται τη σωστή στιγμή για να αποδείξουν την ευελιξία του (έδωσε ρέστα στην οριεντάλ ενότητα με τα «Επόμενα φιλιά», «Ένα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι», «Βαβέλ») και ο Ευαγγελάτος μια τολμηρότερη επιλογή τραγουδιών απ’ ό,τι συνήθως. Ανάμεσα σε γνωστά και λιγότερα παιγμένα τραγούδια της τριάδας (ακούσαμε έπειτα από καιρό εντελώς αλλαγμένο το «Τέλος στο σαλόνι») ακούγονται το «Nah neh nah» των Vaya Con Dios (σε ροκαμπιλάδικο τέμπο μαζί με το «Ραντεβού»), το «Wa Habibi» (που η Μποφίλιου λέει με την ίδια κατάνυξη αλλά χωρίς να μιμείται τη Fairuz), το απαιτητικό «Diamonds» της Rihanna (όπου χορεύει και το ευχαριστιέται σαν να το έχει βάλει τέρμα στο αμάξι οδηγώντας) και το «Back to black» της Amy Winehouse (σε αργή εκτέλεση μ’ εκείνη μόνη στο πιάνο).

Το «όμορφο όνειρο» της Νατάσσας Μποφίλιου είναι ζωντανό - εικόνα 3
©Yiannis Margetousakis Photography

Το «Μπελ Ρεβ» ίσως δεν θα μνημονεύεται ως μία από τις κομβικές live εμφανίσεις της τριάδας, όπως π.χ. ήταν εκείνες στον «Κύκλο» ή οι καλοκαιρινές συναυλίες του 2015 μετά την απουσία του ενός χρόνου, ωστόσο ανεβάζει ψηλά τον πήχη και τις προσδοκίες από το επόμενο βήμα. Αυτό το πολύχρωμο και ζωντανό όνειρο περιέχει, βέβαια, αξιομνημόνευτες στιγμές και ευρήματα: τον ήχο των (επτά!) βιολιών και συνολικά της (δεκαεξαμελούς!) ορχήστρας· το τετραπλό medley στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους· το εύρημα με τον Θοδωρή Μαυρογιώργη να ερμηνεύει με στόφα crooner την «Ομορφιά στην Αθήνα», θυμίζοντας τον Frank Sinatra να αποθεώνει τη Νέα Υόρκη, κι εκείνη να τον παρακολουθεί ξαπλωμένη σε ένα πουφ· την αποδομημένη παρουσίαση του «Λοχαγός έρωτας» αλλά και το «Δεμένη» να μπολιάζεται με το ρεφρέν του «Λύκου»· και το «Με τσιγάρα βαριά» ενορχηστρωμένο αλά Massive Attack.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.