Ο Αντώνης Ρέμος στο «Αθηνών Αρένα» με υψηλό show quality

Με αφορμή την επιστροφή του στο χώρο που έχει σημαδέψει, εξηγούμε γιατί μπορεί να κινείται με άνεση μεταξύ μιας νυχτερινής Αθήνας που τον λατρεύει και των θερέτρων του διεθνούς jet set.

Ο Αντώνης Ρέμος στο «Αθηνών Αρένα» με υψηλό show quality

Από την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου ο Αντώνης Ρέμος μας ξαναθυμίζει τις ένδοξες στιγμές του στο «Αθηνών Αρένα» με ένα σόου ντισκο-φουτουριστικής αισθητικής και προσεγμένης ροής τραγουδιών. Με αφορμή αυτήν την επιστροφή στο χώρο που έχει σημαδέψει, εξηγούμε γιατί ο τραγουδιστής μπορεί να κινείται με άνεση μεταξύ μιας νυχτερινής Αθήνας που τον λατρεύει και των θερέτρων του διεθνούς jet set.

Ο Αντώνης Ρέμος στο «Αθηνών Αρένα» με υψηλό show quality - εικόνα 1

Ο Αντώνης Ρέμος έχει χαρίσει στους θαυμαστές του αξέχαστες στιγμές στο «Αθηνών Αρένα». Το 2004 εμφανίστηκε με τον Γιώργο Νταλάρα εγκαινιάζοντας τον επιβλητικό χώρο της οδού Πειραιώς, το 2005 με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, το 2006 με τη Μαρινέλλα, η οποία μάλιστα πήρε την απόφαση να ξαναμπεί στην ενεργό δράση για χάρη του (και το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους αποτυπώθηκε σε ένα διπλό live άλμπουμ), ενώ το 2008 παρουσίασε το σόου Night and Day.

Γι’ αυτό το σόου το «α» έγραφε τα εξής: «Η φετινή εμφάνιση του Ρέμου όχι μόνο δεν έχει σχέση με τις προηγούμενες χρονιές του στην “Αρένα”, αλλά απέχει κατά πολύ από το παρελθόν του στα υπόλοιπα νυχτερινά μαγαζιά. Σε ένα πρόγραμμα που δεν έχει βασιστεί στα μπουζούκια, ο ίδιος θυμίζει περισσότερο τραγουδιστή συναυλιών (ή παρουσιαστή υπερθεάματος…) παρά καλλιτέχνη που έχτισε το όνομά του μέσα στα λουλούδια και τα ερωτικά τραγούδια». Σχεδόν μία δεκαετία μετά­ ο δημοφιλής τραγουδιστής επιστρέφει στο «Αθηνών Αρένα», που αλλάζει χρήση μετά τη λειτουργία του ως θεατρική σκηνή Pantheon, με ένα σόου που αψηφά και πάλι τα στερεότυπα της πίστας και προτείνει μια νέα συνθήκη, η οποία δανείζεται στοιχεία από τα σόου και τα clubs στο Λας Βέγκας και τις συναυλίες στο Γουέμπλεϊ.

Οι αφίσες, που έχουν ήδη γεμίσει τους δρόμους, μαρτυρούν μάλιστα μια ντισκο-φουτουριστική αισθητική (αυτή που έχουν υιοθετήσει οι Daft Punk κι έντυσε την ταινία «Tron: Legacy»), παραπέμποντας στην εποχή των late ’80s, όταν η τεχνολογία ξεπρόβαλλε ως ένας θαυμαστός καινούργιος κόσμος.

Αυτό το πρόγραμμα, που οι πληροφορίες μας λένε ότι θα υποστηρίζεται από ένα εντυπωσιακό light show με φώτα που έχουν έρθει από το εξωτερικό, από χορευτές οι οποίοι θα πλαισιώνουν την Ελένη Φουρέιρα, ευφάνταστα κοστούμια και μια ροή η οποία δεν θα ακολουθεί τη λογική της παράθεσης σουξέ, είναι ακόμη ένα δείγμα ότι τα μεγάλα ονόματα του mainstream ελληνικού τραγουδιού­ νιώθουν την ανάγκη να απαγκιστρωθούν από τις συνήθειες του παρελθόντος και να εκσυγχρονίσουν το live προϊόν τους. Ταυτόχρονα όμως κλείνουν το μάτι στις εποχές προ κρίσης, όταν τα προγράμματα στα νυχτομάγαζα­ πόνταραν στον παράγοντα «θέαμα». Στην περίπτωση του Ρέμου, το σόου στο «Αθηνών Αρένα» ταιριάζει απόλυτα τόσο με το «διεθνοποιημένο» προφίλ όσο και με το σταθερά δυναμικό ρεπερτόριό του.

Οι περιβόητες συναυλίες-μαγνήτης για το κοσμοπολίτικο jet set στη Μύκονο μαζί με τους Julio Iglesias, τους Gipsy Kings και τον Eros Ramazzotti τον έχουν οδηγήσει σε μιαν άλλη σφαίρα δημοσιότητας. εκεί όπου το σκηνικό μπορεί να θυμίζει resort σε έρημο της Μέσης Ανατολής με ζωντανές καμήλες, ναργιλέδες και βαριά χαλιά. Παράλληλα το ρεπερτόριό του, από το «Τι ήμουνα­ για σένα» μέχρι το πιο πρόσφατο­ άλμπουμ «Σπασμένα κομμάτια της καρδιάς», όπου και πάλι η στιχουργική σφραγίδα του Νίκου Μωραΐτη είναι εμφανής σε «κολλητικά» ρεφρέν, αποτελεί μια δεξαμενή επιτυχιών που ερεθίζουν το συναίσθημα χωρίς ποτέ να γίνονται φτηνές.

Άκουσε τα δύο πρόσφατα singles του Αντώνη Ρέμου:



Αυτά τα στοιχεία, που συνθέτουν την εικόνα του Ρέμου έπειτα από είκοσι χρόνια παρουσίας στα πράγματα, «χρειάζονται» το σόου που ετοιμάζεται στο «Αθηνών Αρένα» για να αναδειχθούν. Ο Ρέμος έχτισε το όνομά του με συνθέσεις του Νικολόπουλου και του Θεοφάνους και μοναδικές συνεργασίες, όπως εκείνη με τους τέσσερις συνθέτες Πλέσσα, Χατζή, Σπανό και Βαρδή. Είναι επίσης ένας καλλιτέχνης που δίνει συναυλίες στη Μύκονο και την Κουρσεβέλ (στο τέλος αυτού του μήνα στο «Nammos» του αλπικού­ θερέτρου), όπου οι θέσεις είναι πανάκριβες και περιζήτητες.

Αυτό­ το ξεχωριστό στίγμα του αντιλαμβανόμαστε ότι θα περιβληθεί με μπόλικο show quality στο θέαμα που διευθύνει καλλιτεχνικά ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης και διανθίζεται με σκηνικά της Μαίρης Τσαγκάρη και χορογραφίες της Chali Jennings. Η Ελένη Φουρέιρα θα βάλει τη δική της σφραγίδα με ένα πρόγραμμα που θα επιβεβαιώσει ότι κινείται στα χνάρια των ποπ σταρ του εξωτερικού, ενώ η Ήβη Αδάμου θα συμμετάσχει με μια επιλογή από ρετρό τραγούδια. Τέλος, ο Αντώνης Δημητριάδης θα είναι ο DJ που θα δώσει κλαμπίστικη διάσταση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.