Κάτι σπέσιαλ για τη Δευτέρα

Το «θέαμα τραγουδιών» που παρουσιάζουν τα αγόρια της ομάδας Σπείρα Σπείρα στη «Σφίγγα» κάθε Δευτέρα θα σου αφήσει ένα χαμόγελο στα χείλη που θα μείνει εκεί καρφωμένο όλη τη βδομάδα.

Κάτι σπέσιαλ για τη Δευτέρα

Ο Σταμάτης Κραουνάκης παίρνει στα μισά της βραδιάς τη θέση του ανάμεσα στα αγόρια της ομάδας Σπείρα-Σπείρα (αφού πρώτα τον έχουμε ράνει με τα γαρίφαλα που μας έχουν μοιράσει σε σακουλάκια οι σερβιτόροι και με κόκκινες χαρτοπετσέτες) και φωνάζει «ένα σπέσιαλ!» μόλις ο Χρήστος Γεροντίδης ξεκινά να τραγουδά το «Ένα βότανο ωραίο» και ξανά «ένα σπέσιαλ!» πριν από το «Χαρικλάκι» το οποίο τραγουδάει απολαυστικά ο Γιώργος Στιβανάκης έχοντας βάλει δυο γαρίφαλα στ’ αφτιά. Το μουσικό πρόγραμμα «Τα παιδιά της Σφίγγας» (στη «Σφίγγα») είναι πραγματικά κάτι σπέσιαλ, γιατί σε κάνει Δευτέρα βράδυ να φεύγεις με ένα χαμόγελο στα χείλη, έτοιμος να αντιμετωπίσεις την εβδομάδα με καλή διάθεση.

Κάτι σπέσιαλ για τη Δευτέρα - εικόνα 1
©Stavros Habakis

Τα αγόρια, φορώντας εργατικές φόρμες και καρό πουκάμισα ως επί το πλείστον (αξεσουάρ και ρούχα από την Έβελυν Σιούπη), διαθέτουν καταπληκτικές φωνές και χαρίζουν υπέροχες ερμηνευτικές στιγμές: ο Νίκος Σταδιάτης με το ακορντεόν του ανοίγει και κλείνει τη μουσική παράσταση με το «Τριανταφυλλάκι»· ο Κώστας Μπουγιώτης λέει καθισμένος στο πάτωμα σαν προσευχή το «They Won’t Go When I Go»· ο Χάρης Φλέουρας ξεσηκώνει με την υπερκινητική «Μαλάμω»· ο Βάιος Πράπας, που παίζει μπουζούκι, λέει ένα μερακλωμένο «Ένα βράδυ που ’βρεχε» και ο Σάκης Καραθανάσης πάλλεται από τα συναισθήματα του «Σε θέλω» της Μοσχολιού.

Ο Κραουνάκης βάζει τη δική του πινελιά ερμηνεύοντας μεγάλες επιτυχίες του με ξεσπάσματα έντασης σε συγκεκριμένες λέξεις, σε ένα πρόγραμμα με εκπλήξεις (μια τέτοια είναι το medley του «Sometimes I feel like a motherless child» με τον «Γάτο»), σκηνικό αυθορμητισμό και συναισθηματικές διακυμάνσεις που οδηγούν τελικά σε ένα ευφορικό αποτέλεσμα. Καθώς επιστρέφεις στο σπίτι σου στους άδειους δρόμους της πόλης, ο στίχος «Α, να μην υπάρχει κανένας χωρίς ζευγάρι/Α, να μην υπάρχει κανένας μοναχός» από το τραγούδι που έχει γραφτεί για την παράσταση, τριγυρίζει στο κεφάλι σου και σε ζεσταίνει...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.