Για τον Χρήστο Θηβαίο, η Μαρία Παπαγεωργίου είναι μονόδρομος

Οι δύο τραγουδοποιοί εξηγούν τι τους φέρνει μαζί στη σκηνή του Club του «Σταυρού του Νότου».  

Για τον Χρήστο Θηβαίο, η Μαρία Παπαγεωργίου είναι μονόδρομος

Πριν από ένα χρόνο, η Μαρία Παπαγεωργίου έκλεινε την κριτική της για ένα live του Χρήστου Θηβαίου ως εξής: «Δεν πίνω μαζί του καφέ και δεν ξέρω τι κάνει στην ιδιωτική του ζωή. Με εμπνέει. Με κάνει να θέλω να γίνω καλύτερη». Ένα χρόνο μετά, οι δυο τους έχουν τραγουδήσει μαζί στο φεστιβάλ Λιπάσματα 2017 και έχουν ετοιμάσει μια μουσική παράσταση για να μοιραστούν τα τραγούδια τους και να δημιουργήσουν «ένα δυσεύρετο αισθητικό και συναισθηματικό περιβάλλον με καθαρό οξυγόνο, που παράγεται από την τέχνη τους και το σεβασμό στον ακροατή» (στο Club του «Σταυρού του Νότου» από την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου). Οι μουσικοί που θα τους συνοδεύσουν είναι οι Μάξιμος Δράκος (πιάνο), Σταύρoς Ρουμελιώτης (Κιθάρες), Καλλίστρατος Δρακόπουλος (τύμπανα) και Άγγελος Παπαδάτος (κοντραμπάσο).

Με αφορμή τη συνεργασία τους, που έχει ήδη ξεκινήσει τον κύκλο της με εμφανίσεις εκτός Αθηνών, οι δύο τραγουδοποιοί μίλησαν ο ένας για τον άλλο. Η Μαρία Παπαγεωργίου αναφέρει: «H συνεργασία μου με τον Xρήστο είναι ένα πέρασμα μέσα στα χρόνια που μεγάλωνα μέχρι να φτάσω εδώ. Στο σήμερα. Είναι το “Ημερολόγιο” που κρατούσα στο λύκειο, μαθαίνοντας τα τραγούδια του, είναι η “Γυναίκα” που βιαζόμουν να γίνω, είναι κάθε “Χαραμάδα πανικού” [σ.σ. από το τραγούδι του Θηβαίου πήρε τον τίτλο του το εξομολογητικό βιβλίο της Παπαγεωργίου για τις κρίσεις πανικού που βιώνει] που πέρασε το σώμα μου μέχρι ο φόβος σιγά-σιγά να γίνει “Αγάπη”. Σε αυτό το σημείο συναντώ τον Χρήστο Θηβαίο, που τόσο θαυμάζω. Μέχρι να με πάει με το σπουδαίο έργο του στο επόμενο “Σιδερένιο νησί” μου». Και ο Χρήστος Θηβαίος λέει: «H Mαρία Παπαγεωργίου είναι μονόδρομος συνεργασίας. Γιατί αν δεν υπάρχει αύριο δεν υπάρχει σήμερα. Τη στιγμή που είμαι ακραιφνώς παρών έχω γίνει ήδη χθες. Με τη Μαρία παίζουμε μουσική γιατί διαφορετικά δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη χαραμάδα του πανικού μας. Αντί να σβήσουμε, ανάβουμε γενέθλια κεριά στο όνομα της εκρηκτικής μας συνάντησης».

Άκουσε δύο τραγούδια από τον τελευταίο δίσκο του Χρήστου Θηβαίου το «Σιδερένιο νησί», που εμπνέεται από την απεργία των μεταλλωρύχων της Σερίφου τον Αύγουστο του 1916:



Άκουσε δυο τραγούδια από το δίσκο «4 Χρόνια Δευτέρα», όπου η Μαρία Παπαγεωργίου συγκέντρωσε υλικό από τα δευτεριάτικα live της στο Club του «Σταυρού» στα οποία τη γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε:



Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.