Στην «Ιερά Οδό» χωρίς… κόκκινες γραμμές

Νατάσα Θεοδωρίδου, Μελίνα Ασλανίδου και Γιώργος Παπαδόπουλος συνυπάρχουν σε ένα μουσικό πρόγραμμα με απρόσκοπτο ρυθμό.

Στην «Ιερά Οδό» χωρίς… κόκκινες γραμμές

Νατάσα Θεοδωρίδου, Μελίνα Ασλανίδου και Γιώργος Παπαδόπουλος συνυπάρχουν σε ένα μουσικό πρόγραμμα με απρόσκοπτο ρυθμό.

Στην «Ιερά Οδό» χωρίς… κόκκινες γραμμές - εικόνα 1

Το στοίχημα στα μουσικά σχήματα είναι όχι να εξασφαλιστεί η συμμετοχή αναγνωρίσιμων κι επίκαιρων ονομάτων (η συνεργασία είναι ο κανόνας πια), αλλά να δημιουργηθεί ένα θέαμα εύρυθμο και αρμονικό, όσο κι αν οι τραγουδιστές που συμμετέχουν καταλαμβάνουν διαφορετικό μεταξύ τους χώρο στην ελληνική δισκογραφία ως προς την εμπειρία και το μέγεθος του έργου ή ακόμη και τη δημοφιλία τους. Συχνά απογοητευόμαστε από πολυδιαφημισμένες συνεργασίες, διότι παρουσιάζονται με απλή παράθεση πάνω στη σκηνή αντί για δημιουργική μείξη, κάνοντάς σε να αναρωτιέσαι αν οι συνεργαζόμενοι βρέθηκαν ποτέ σε πρόβες μαζί!

Στην «Ιερά Οδό» χωρίς… κόκκινες γραμμές - εικόνα 2

Παρόλο που πήγαμε στην πρεμιέρα (αυτή η μέρα μπορεί να είναι περιζήτητη από τους fans, που ανυπομονούν να ξαναβρεθούν με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες, αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί μια μεγάλη πρόβα in vivo), αισθανθήκαμε ότι στην «Ιερά Οδό» υπήρχε μια ροή φυσική και ανεπιτήδευτη ως αποτέλεσμα καλής προεργασίας – κι επειδή πολλά κρίνονται από την αρχή, το σκηνοθετημένο από τον Παντελή Καναράκη εναρκτήριο μέρος, ένας ενδυματολογικά περιποιημένος και αλέγρος «γύρος του κόσμου σε 80 νότες», με διεθνή κι ελληνικά τραγούδια, αποδεικνύεται η πιο ευχάριστη και ψυχαγωγική εισαγωγή απ’ ό,τι ένα συνηθισμένο ζέσταμα από τους νεαρούς τραγουδιστές.

Στην «Ιερά Οδό» χωρίς… κόκκινες γραμμές - εικόνα 3

Υποδεχόμενη το κοινό φορώντας φούξια κοστούμι, η Νατάσα Θεοδωρίδου λέει τα «Ως εδώ», «Τις δύσκολες στιγμές» και «Δεν σε νοιάζει για μας», για να δώσει τη σκυτάλη στον Γιώργο Παπαδόπουλο (λατρέψαμε το μπλε-μοβ σακάκι του), ο οποίος παρουσιάζει κυρίως τη δική του δουλειά («Δεν το αντέχω», «Σπασ’τα», «Πανηγυρίζω», «Όλοι μου λένε», «Όλα στο κόκκινο» με μια ενορχηστρωτική τσαχπινιά πάνω σε θέμα τραγουδιού του Michael Jackson) με σφήνες από Νίνο και Πάνο Κιάμο.

Στην «Ιερά Οδό» χωρίς… κόκκινες γραμμές - εικόνα 4

Ακολουθεί ένα ντουέτο με τη Μελίνα Ασλανίδου («Τετάρτη βράδυ») κι εκείνη συνεχίζει τη βραδιά απλώνοντας περίτεχνα τη μουσική βεντάλια με τα δικά της «Νερό και χώμα» (σε παραδοσιακό χρώμα), «Προσωπική επιλογή» (με σόλο από κλαρίνο), «Μες στο σπίτι δεν μένει κανείς» καθώς και το «Θα εκραγώ» του Αντώνη Βαρδή, το «Φεύγω» της Χαρούλας Αλεξίου και τον «Θυμό» της Πάολας.

Στην «Ιερά Οδό» χωρίς… κόκκινες γραμμές - εικόνα 5

Άλλο ένα ντουέτο («Θα ’θελα να ήσουνα εδώ» του Αντώνη Βαρδή) και ακολουθεί η Θεοδωρίδου, που επιβεβαιώνει τη φωνητική της ικμάδα με δικές της μεγάλες επιτυχίες (στο «Άστα όλα κι έλα» απευθύνεται στον Γιώργο Σαμπάνη στα πρώτα τραπέζια και του λέει: «Τι μου ’γραψες, αγόρι μου, πριν από δυο χρόνια!») αλλά και της Βίκυς Μοσχολιού. Χωρίς κοιλιές και με μια ορχήστρα που συνοδεύει με γενναιόδωρο παίξιμο τους τραγουδιστές, φτάνουμε σε ένα απολαυστικό και δυναμικό κοινό μέρος, με τους τρεις τραγουδιστές να... ρίχνουν στο κορμί μας σπίρτο...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.