Έντεχνη επέλαση τον Νοέμβριο στον «Σταυρό»

Η μουσική σκηνή του Νέου Κόσμου υποδέχεται τον επόμενο μήνα τραγουδοποιούς από τους πιο αγαπημένους του κοινού.

Έντεχνη επέλαση τον Νοέμβριο στον «Σταυρό»

Ο «Σταυρός του Νότου», η μουσική σκηνή που έχει κλείσει δύο δεκαετίες δράσης κι έχει μπει στην τρίτη, ανάβει στο φουλ τις μηχανές του και μπαίνει στον Νοέμβριο με καλλιτέχνες που τον έχουν κάνει στέκι τους.

Παύλος Παυλίδης & B-Movies
από την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου
Ο δραστήριος τραγουδοποιός (συναυλίες με τον Αγγελάκα, που ήταν το highlight του περασμένου Σεπτεμβρίου, ένα project με σχήμα τρίο, συμμετοχή στη συναυλία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα) ξεκινάει μια νέα σειρά εμφανίσεων στην Κεντρική Σκηνή, συνοδευόμενος από τους κατά το ήμισυ ανανεωμένους B-Movies – περιμένουμε να ακούσουμε τον ήχο που θα δώσει αυτήν τη φορά στην ποιητική τραγουδοποιία του από τα Ξύλινα Σπαθιά μέχρι τους τελευταίους δίσκους του.

Σπύρος Γραμμένος
από την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου
Μετά τη συνεργασία του με τον Φοίβο Δεληβοριά στην «Ταράτσα του Φοίβου», ο Σπύρος Γραμμένος έρχεται στο Club με τη γνωστή χιουμοριστική διάθεση που τον κάνει να γράφει δελτία Τύπου για τις μουσικές παραστάσεις του όπως το παρακάτω:

Μετά τις επιτυχημένες συναυλίες της περιοδείας σε πόλεις της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ασίας, της Αφρικής και της Αυστραλίας (που θα ήθελε να έχει κάνει ο Γραμμένος αλλά λόγω του ότι δεν βρήκε εισιτήρια και ότι θα άκουγε γκρίνια από τη σπιτονοικοκυρά του που θα έφευγε για καλοκαίρι και του είχε πει να ποτίζει τα λουλούδια, δεν ήταν δυνατόν να γίνει) επιστρέφει στον «Σταυρό του Νότου» με κάποια καινούρια τραγούδια και κάποιους παλιούς φίλους.
Στη φετινή παράσταση συμμετέχει η Κρυσταλλία, που (ούτε αυτή φρόντισε να έχει βγάλει εισιτήρια, αλλά θα ήθελε πολύ να) έχει γυρίσει κι αυτή από παγκόσμια περιοδεία, με τραγούδια από τις χώρες που επισκέφτηκε (αλλά τουλάχιστον τα κατέβασε από το γιουτιούμπ).
Επίσης για πρώτη φορά ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης, ο αγαπημένος «τσολιάς» της «Ελληνοφρένειας» (που δεν θα ήθελε να έχει κάνει περιοδεία στο εξωτερικό και που δεν θα είχε γυρίσει μόλις, δεν πρόλαβε να βγάλει εισιτήρια για να φύγει από την χώρα, οπότε) θα κάνει μια σπέσιαλ εμφάνιση με τραγούδια από κάποιο προσωπικό άλμπουμ κάποιου άλλου, που θα ζηλέψουν όλοι οι άλλοι τσολιάδες.
Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί σε αυτό το πατάρι και κανείς δεν έγραψε για την παράσταση.
Προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας για να μην την πατήσετε σαν τα παιδιά της παράστασης.

Μίλτος Πασχαλίδης
από το Σάββατο 4 Νοεμβρίου
Για «Πεθαμένες καλησπέρες», «Βυθισμένες άγκυρες» και «Παραμύθι με λυπημένο τέλος» θα τραγουδήσει ο Μίλτος Πασχαλίδης στο νέο ραντεβού του με ένα κοινό που κάνει sold out τις εμφανίσεις του στην Κεντρική Σκηνή. Στο πρόγραμμά του, όπου διασταυρώνει τη ροκ με την παραδοσιακή μουσική, ο τραγουδοποιός θα κάνει και ένα preview της νέας δισκογραφικής δουλειάς του με ακυκλοφόρητα τραγούδια σε στίχους Άλκη Αλκαίου και μουσική Μάριου Τόκα.

Σωκράτης Μάλαμας
από τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου
Ευπρόσδεκτη η επιλογή του Σωκράτη Μάλαμα να εμφανίζεται στην Κεντρική Σκηνή κάθε Δευτέρα, που τα μουσικά δρώμενα στην πόλη είναι ελάχιστα. Είναι σίγουρο, βέβαια, ότι οι φανατικοί θαυμαστές του θα δημιουργήσουν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα με τα συνθήματά τους ακούγοντας τις μεγάλες επιτυχίες που εκείνος τους χαρίζει γενναιόδωρα. Τον πλαισιώνουν η Ιουλία Καραπατάκη στο τραγούδι και μια πενταμελής μπάντα με εκλεκτούς μουσικούς.



Γιάννα Βασιλείου
από την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου
Ενδιαφέρουσα περίπτωση νέας τραγουδοποιού, η Γιάννα Βασιλείου έχει κυκλοφορήσει δύο φροντισμένους προσωπικούς δίσκους και γι’ αυτές τις δύο εμφανίσεις στο Club έχει φτιάξει ένα σχήμα ηλεκτρικό ώστε να παρουσιάσει την πρωτότυπη δουλειά της, διασκευές από Nirvana και Μάνο Λοΐζο μέχρι Αλκίνοο Ιωαννίδη και Σταμάτη Κραουνάκη, και τη διασκευή τού «Εφτά τραγούδια θα σου πω» που είχε μεγάλη απήχηση.



Λεωνίδας Μπαλάφας
από την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου
Στα χειμαρρώδη και απρόβλεπτα live του, ο Λεωνίδας Μπαλάφας δημιουργεί ατμόσφαιρα μυσταγωγικού πανηγυριού, που θα τυλίξει και αυτήν τη σειρά εμφανίσεων στο Plus. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε από εκείνον και την ανανεωμένη μπάντα του τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο με τίτλο «Άνθρωπος μονάχος» και επιλογές από την ποικιλόμορφη δισκογραφία του («Ανηφοριά», «Απηλιώτης» κλπ.).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.