Η Πέννυ Μπαλτατζή επιλέγει τα τραγούδια που την απογειώνουν

Με αφορμή τη μουσική παράσταση «Όλα στον αέρα!» που παρουσιάζει στο Upstairs του «PassPort Κεραμεικός» από την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου. 

Η Πέννυ Μπαλτατζή επιλέγει τα τραγούδια που την απογειώνουν

Η Πέννυ Μπαλτατζή, η τραγουδοποιός που είναι φτιαγμένη από «Εξωτικό χαρμάνι», επιστρέφει στο Upstairs του «PassPort Κεραμεικός» από την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου με τη μουσική παράσταση «Όλα στον αέρα!». Με τους μουσικούς της (Γιάννη Πουπούλη, Μένιο Γούναρη, Ρενάτο Κούσι, Σπύρο Νίκα, Ηλία Καρκαβέλια, Φοίβο Άνθη) και ενορχηστρωτή τον Παντελή Ντζιάλα έχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα σε latin, balkan και swing ρυθμούς, που περιέχει πρωτότυπα τραγούδια της (όπως το πρόσφατο «Στην Τρούμπα στην Καστέλα»), το ακυκλοφόρητο «Πώς να γελάσω τον καιρό» σε στίχους Νίκου Μωραΐτη και διασκευές από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. Με αυτή την αφορμή ζητήσαμε από την Πέννυ Μπαλτατζή να διαλέξει και να σχολιάσει τα τραγούδια που την απογειώνουν και την κάνουν να δηλώνει «Τι κι αν είναι όλα στον αέρα;»

The Judds – Love can build a bridge
«Μου θυμίζει κάτι πολύ τρυφερά χρόνια της εφηβείας... Με συγκινεί αφάνταστα η μελωδία και η country αισθητική. Κι είναι ένα τραγούδι βαθιά αδελφικό.»



Paul Weller – You do something to me
«Κάτι μου κάνει αυτό το τραγούδι...»



Στέλλα Γκρέκα – Πάμε στο άγνωστο
«“Χθες πρωτοαντίκρυσα την πρώτη μου ρυτίδα/υπάρχουν τόσα στη ζωή που δεν τα είδα” Κι άλλα τόσα που δε θα δω, συμπληρώνω εγώ!»



Διονύσης Σαββόπουλος – Μια θάλασσα μικρή
«Πλημμυριζω συναισθήματα μ’ αυτό το τραγούδι. Με αγάπη,προσμονή για κάτι υπέροχο που θα συμβεί.»



Μάνος Χατζιδάκις – Το βαλς των χαμένων ονείρων
«Όνειρα, για μένα όχι χαμένα, ίσως κάπου κρυμμένα ή αποπροσανατολισμένα, περιμένουν να τα βρούμε και να τα ζωντανέψουμε.»



Ελένη Δήμου – Κανένας δεν χαϊδεύει σαν εσένα
«Κρατάω τον υπέροχο στίχο “Αν χάιδευαν κι οι άλλοι σαν εσένα/θα ήτανε παράδεισος η γη/και όλα τα παιδιά ευτυχισμένα/κι οι γέροι όλοι χαμογελαστοί”.»



Billie Holiday – I’ll be seeing you
«Με συγκινεί βαθιά. Κάνω ταξίδια με την καρδιά και συναντήσεις ανέφικτες με συμπαντική διάσταση.»



Chet Baker – Almost blue
«Αυτή η εκτέλεση... Ο Chet με τον μονάδικό του τρόπο που φυσάει αλλά και με το ίδιο που τραγουδάει με στέλνει στα σύννεφα.»



Moby – The sky is broken
«Αυτό το τραγούδι με βάζει σε μία ατέρμονη νιρβάνα. Θέλω κι άλλο... κι άλλο!»



Otis Redding – A change is gonna come
«Το επιλέγω γιατί πιστεύω στις αλλαγές.»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.