Πετάει - πετάει ο Tonis Sfinos

Το νέο σόου του υβριδικού performer είναι μια φανταχτερή παραγωγή με εκπληκτικά κοστούμια και, βέβαια, μουσικές επιλογές οι οποίες διατηρούν ανεβασμένο το feelgood κλίμα μέχρι το τέλος.

Πετάει - πετάει ο Tonis Sfinos

Αρχικά να ομολογήσω πως όποιος βάζει στο setlist του το «Ξέρω τι ζητάω» των Hi-5 μου φτιάχνει αυτομάτως τη διάθεση! Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό το τραγούδι της girl band, ένα ορόσημο της ελληνικής ποπ κουλτούρας, που σου φτιάχνει τη διάθεση στο νέο σόου του Tonis Sfinos, το οποίο ξεσηκώνει σε χορό τον κόσμο κάθε Σάββατο στον «Βοτανικό Plus». Το «Dynasty Palace Show» είναι η πιο φανταχτερή παραγωγή που έχει παρουσιάσει αυτή η περσόνα-διασταύρωση jetsetter playboy, καμακιού και παιδιού των λουλουδιών, η οποία χρησιμοποιεί με ευφράδεια μια αργκό που περιλαμβάνει λέξεις όπως «τσικάκια» (από το chick = γκομενίτσα ή μανάρι).

Πετάει - πετάει ο Tonis Sfinos - εικόνα 1

Η είσοδος του μαγαζιού με τις λεπτές ξύλινες σανίδες σε χρυσό χρώμα σε προετοιμάζει για την εξτραβαγκάντζα που θα παρακολουθήσεις: δεξιά ένα γυμνό χρυσό άγαλμα του Tonis Sfinos με ένα φύλλο συκής και αριστερά μια φωτογραφία του στο Λας Βέγκας. Το «Dynasty Palace Show» είναι εμπνευσμένο από τη χλιδή της αμερικανικής καζινούπολης, από τη γνωστή σαπουνόπερα (το κεντρικό σεναριακό εύρημα του σόου είναι μια ίντριγκα αλά «Δυναστεία») και μουσικά από τα Kitscherella parties, τα οποία απενοχοποίησαν το αθηναϊκό κοινό απέναντι στην ελληνική pop των ’60s-’80s με το σύνθημα «Όσο πιο κουλό τόσο πιο καλό».

Πετάει - πετάει ο Tonis Sfinos - εικόνα 2

Πάνω στην πασαρέλα, που εισχωρεί στο μακρόστενο χώρο του μαγαζιού, ο Tonis Sfinos, ο drag queen και μίμος Αντώνης Παπαηλίας (μόνιμος παρτενέρ του performer), οι vamps Βαρβάρα Νέμπη και Αντωνία Καούρη (νέες συνεργάτιδες, που διαπρέπουν εκρηκτικά στο αγγλόφωνο ρεπερτόριο – από το «Locomotion» μέχρι το «Tell it to my heart» και από το «Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)» στο «Beggin’»), όπως και η μπάντα των Playmates, εναλλάσσονται με ασταμάτητο ρυθμό.

Πετάει - πετάει ο Tonis Sfinos - εικόνα 3

Σε αυτό το συνειδητά ανοικονόμητο θέαμα ο Tonis Sfinos κάνει stage diving και πετάει δεμένος με ιμάντα από το ταβάνι αλλά και τραγουδάει «Χρόνια πολλά» στους θαμώνες που έχουν γενέθλια σε στιλ ηπειρώτικο, καλαματιανό, τσιφτετέλι, έντεχνο ροκ και thrash metal, η μουσική σκυτάλη περνάει από τον Θέμη Αδαμαντίδη, στον Elvis Presley, στη Ρένα Παγκράτη, στον Λάκη Τζορντανέλλι, στους Poll και στον Τέρη Χρυσό (τα «Όνειρα» είναι σταθερή αξία), ενώ ανάμεσα στο κοινό κυκλοφορούν σερβιτόρες ντυμένες κουνελάκια κι ένας άντρας μασκαρεμένος πότε Ρωμαίος πολεμιστής, πότε κομάντο και πότε Οβελίξ. Έξτρα πόντους σε αυτό το διασκεδαστικό θέαμα δίνουν τα αδιανόητα κιτς κοστούμια της Ιωάννας Γραμματικού, όπως ένα παντελόνι του Tonis Sfinos με κρόσσια στα μπατζάκια^ η ενδυματολόγος έχει κάνει τρομερή δουλειά σχεδιάζοντας επτά διαφορετικές εμφανίσεις για τον πρωταγωνιστή, έξι διαφορετικές για καθεμία από τις παρτενέρ του και για τις χορεύτριες και δύο για την μπάντα!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.