Τάκη Ζαχαράτο και Γιώργο Θεοφάνους, πώς περνάτε στις πρόβες στο «Baraonda»;

Λίγο πριν από την πρεμιέρα του «Έλα», οι δύο πρωταγωνιστές του μουσικού προγράμματος απαντούν στις ερωτήσεις μας.

Τάκη Ζαχαράτο και Γιώργο Θεοφάνους, πώς περνάτε στις πρόβες στο «Baraonda»;

Ο showman Τάκης Ζαχαράτος και ο συνθέτης Γιώργος Θεοφάνους παρουσιάζουν από την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου (και κάθε Παρασκευή και Σάββατο) στο «Baraonda» το «Έλα», μια ολοκληρωμένη και πολυπρόσωπη μουσική πρόταση με τραγούδια από ένα μεγάλο φάσμα ρεπερτορίου και εποχών. Τους, ζητήσαμε, λοιπόν, να μας απαντήσουν στις ακόλουθες ερωτήσεις:
1. Τι θαυμάζει ο ένας στο άλλο;
2. Ποια μεταμφίεση του Τάκη Ζαχαράτου κάνει τον Γιώργο Θεοφάνους να σκάει στα γέλια; Και ποιο τραγούδι του Γιώργου Θεοφάνους θεωρεί ο Τάκης Ζαχαράτος κορυφαίο;
3. Ποια είναι τα ιδανικά υλικά ενός show;
4. Πώς έγινε η πρώτη επαφή σας;
5. Μπορείτε να μου αναφέρετε κάποιο χαριτωμένο περιστατικό από τις πρόβες σας;

Ο Τάκης Ζαχαράτος φοβάται ότι ο Γιώργος Θεοφάνους θα του κλέψει τη δουλειά

1. Θαυμάζω το ταλέντο, την τελειομανία, τον αυθεντικό χαρακτήρα του και το ότι αυτό που θέλει να πει, θα το πει! Συστήνεται ακριβώς όπως είναι, οπότε γνωρίζεις από την αρχή το χαρακτήρα του ανθρώπου που έχεις απέναντί σου. Είναι γοητευτικός, μοναδικός, υπεταλαντούχος και λατρεμένος, ως άνθρωπος και ως συνεργάτης.

2. Είπε ο Γιώργος ότι του αρέσει να παριστάνω την Πάολα; Το τραγούδι του που λατρεύω είναι τα «Υπόγεια»!

3. Είναι η αφετηρία της δημιουργίας του. Είναι δηλαδή η πρόθεση, η αγάπη γι’ αυτό που κάνεις, η θέληση να μοιραστείς με τον κόσμο το δώρο που σου έχει δώσει ο θεός, γιατί μόνο τότε έχει αξία αυτό το δώρο, ο κόπος για να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου.

4. Μέσω της θεάς μου, της Μαρινέλλας. Μόλις κοιταχτήκαμε, χωρίς να το πούμε ο ένας στον άλλο εκείνη τη στιγμή, γεννήθηκε η ιδέα για ένα πρόγραμμα συνάμα συγκινητικό και διασκεδαστικό με τραγούδια και σάτιρα. Για ένα πάρτι από την αρχή ως το τέλος.

5. Μπορείτε να μου αναφέρετε κάποιο χαριτωμένο περιστατικό από τις πρόβες σας;
Στην αρχή μου είπε πως δεν θέλει πολλά κείμενα, δεν θέλει να λέει πολλά λόγια, γιατί δεν είναι ηθοποιός ή τραγουδιστής. Ξαφνικά, λοιπόν, κι ενώ νομίζουμε πως φοβάται να εκτεθεί κι είναι όλο «μη» και «όχι αυτό και όχι τ’ άλλο», αρχίζει να αυτοσχεδιάζει και να βγάζει καταπληκτικά κείμενα, καλύτερα από τα δικά μου, να τραγουδάει και να παίζει! Καλέ, αυτός θα με τρελάνει, θα μου πάρει τη δουλειά σε λίγο!

Ο Γιώργος Θεοφάνους δεν χορταίνει να βλέπει την... Άντζελα Δημητρίου του Τάκη Ζαχαράτου

1. Πριν γνωριστούμε με τον Τάκη, θαύμαζα αυτό που θαυμάζει όλος ο κόσμος, δηλαδή το μεγάλο ταλέντο και την ικανότητά του να αλλάζει φωνές και «φάτσες», και να μεταμορφώνεται μπροστά στα μάτια του θεατή τόσο επιτυχημένα. Τώρα που τον γνωρίζω προσωπικά, αυτό που κυρίως με ελκύει στον Τάκη είναι η αγνότητα της ψυχής, η ευγένεια και η καλή του καρδιά. Ακούγεται ίσως υπερβολικό αυτό που λέω, αλλά είναι σπάνιο πράγμα να συναντά κάποιος μέσα στη showbiz ανθρώπους όπως ο Τάκης. Πιστεύω πως δεν κέρδισα έναν ακόμα συνεργάτη αλλά έναν φίλο για όλη τη ζωή.

2. Τι να πρωτοπώ... Πιστεύω πως όσες φορές και να τον δω να κάνει την αγαπημένη και των δυο μας Άντζελα Δημητρίου, δεν τον χορταίνω. Με την Άντζελα συνεργάστηκα σ’ έναν πολύ όμορφο λαϊκό δίσκο σχεδόν είκοσι χρόνια πριν, με τραγούδια που αντέχουν ακόμα. Το «Κάνε στην άκρη» είναι ένα πολύ αγαπημένο μου από εκείνον το δίσκο και ο Τάκης το τραγουδάει εξαιρετικά. Μπορεί να σκάω στα γέλια, ναι, όταν μιμείται την Άντζελα, αλλά ξέρω το κάνει με αγάπη και σεβασμό, γι’ αυτό και το απολαμβάνω κι εγώ όπως και ο υπόλοιπος κόσμος που τον βλέπει.

3. Πιστεύω πως ο συνδυασμός των τραγουδιών, της καλής σειράς και τοποθέτησής τους μέσα σε ένα πρόγραμμα, παιγμένο από καλούς μουσικούς, με ωραίο ήχο και φως, τραγουδισμένο από καλές φωνές είναι το ιδανικό. Αν τώρα αυτό συνδυαστεί με χιούμορ και ταλέντο, τότε δεν μπορεί παρά να έχει επιτυχία. Στο πρόγραμμα που παρουσιάζουμε με τον Τάκη υπάρχουν όλα. Τραγούδια επιτυχίες από τη δεκαετίας των ’60s, ελληνικά και ξένα, κινηματογραφικά και λαϊκά, μαζί με το δικό μου ρεπερτόριο.

4. Μια μοναδική ψυχή ευθύνεται γι’ αυτό. Μια μεγάλη αγκαλιά. Η μάνα. Η Μαρινέλλα.

5. Είμαι στο «Σύγχρονο Θέατρο», όπου κάνω πρόβες για το παιδικό μιούζικαλ «Τέρατα» που ανεβάζουμε με τον Φωκά Ευαγγελινό από τις 21/10. Καθώς, λοιπόν, παρακολουθώ τις τελικές πρόβες, μου έρχεται ένα εικονομήνυμα από τον ηχολήπτη στο «Baraonda» με το καινούργιο πιάνο που μόλις έφτασε, κλειστό σε μια μεγάλη χάρτινη κούτα. Το βλέπω και ενθουσιάζομαι. Σε λίγα λεπτά έρχεται κι ένα βίντεο όπου το πιάνο είναι σχεδόν έξω από το περιτύλιγμά του και ο Τάκης είναι από πάνω με ένα λιβανιστήρι και θυμίαμα και το θυμιατίζει! Πέθανα στο γέλιο. Η πρόβα στα «Τέρατα» διαλύθηκε!

Το τραγούδι «Έλα» σε μουσική Γιώργου Θεοφάνους και στίχους Θάνου Παπανικολάου, το οποίο ερμηνεύει ο Τάκης Ζαχαράτος, είναι ο προπομπός της μουσικής παράστασης στο «Baraonda»:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.