Καλοκαιρινή όαση με ευχάριστο soundtrack στο downtown

Live events τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στο καλαίσθητο σκηνικό του café του Νομισματικού Μουσείου.

Καλοκαιρινή όαση με ευχάριστο soundtrack στο downtown

Με τα φυτά της ελληνικής χλωρίδας, τα αντίγραφα αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων και το –σχεδιασμένο από τον Ερνέστο Τσίλερ– Ιλίου Μέλαθρον, ο κήπος και το café του Νομισματικού Μουσείου είναι από εκείνα τα σημεία όπου καταφεύγεις για να ξεχάσεις ότι βρίσκεσαι στο κέντρο της Αθήνας. Δεν είναι όμως μόνο το καλαίσθητο σκηνικό που διευκολύνει την απόδρασή σου, αλλά και το soundtrack. Εδώ αγαπούν την jazz, τη funk, τη soul και άλλα ευχάριστα στο αυτί ακούσματα από το ελληνικό και το διεθνές ρεπερτόριο. Τα live events του Ιουλίου και του Αυγούστου (με κερασάκι στην τούρτα το απολαυστικό event της αυγουστιάτικης πανσελήνου) είναι από τις πιο ευχάριστες δραστηριότητες που μπορεί να κάνει όποιος παραμείνει στην πόλη.

Την Πέμπτη 20 Ιουλίου, το George Spanos Trio (Γιώργος Σπανός, Νίκος Καπηλίδης, Γιώργος Πολίτης) και ο ερμηνευτής Σπύρος Κλείσσας αναμειγνύουν υλικό του τρίο (πιο πρόσφατη δουλειά το αναγνωρισμένο άλμπουμ «Blue Passion») με διασκευές από ένα φάσμα που εκτείνεται από τον Απόστολο Καλδάρα και τον Μανώλη Χιώτη μέχρι τον Miles Davis και τους Led Zeppelin, ενώ καταλήγουν σε ένα αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα. Την Πέμπτη 27 Ιουλίου, η Ματθαία Σπιταδάκη και η μπάντα της (Ελένη Αλεξαντωνάκη, Αργύρης Έξαρχος, Φίλιππος Ζεϊμπεκόγλου) παρουσιάζουν το project Passatempo + Cola για να... περάσει η ώρα χορεύοντας με διασκευές από το δημοτικό μέχρι το σύγχρονο pop ρεπερτόριο πάνω σε απροσδόκητους ρυθμούς. Την Πέμπτη 3 Αυγούστου το Nikos Chatzitsakos Quartet (Τάκης Πατερέλης, Δημήτρης Αγγελάκης, Νίκος Χατζητσάκος, Ιάσoνας Γουάστωρ) υπόσχεται μια ατμοσφαιρική βραδιά με jazz, είτε από τις πρωτότυπες συνθέσεις του κουαρτέτου του Νίκου Χατζησάκου είτε από το Great American Songbook. Κάτω από την πανσέληνο, την Παρασκευή 7 Αυγούστου, θα εμφανιστεί το Quarderinas Quartet (Ανδριάνα Μπάμπαλη, Βασιλική Μαζαράκη, Μαρί Χασάπη, Εύη Μάζη) με πρωτότυπες ενορχηστρώσεις κομματιών της επικεφαλής του σχήματος, τραγουδιών από όλο τον κόσμο ή και επιτυχιών της Indila και του Σάκη Ρουβά! Τέλος, την Πέμπτη 10 Αυγούστου, το Sera Bellos Vocal Quartet θα φέρει λίγη από τη μαγεία του Great American Songbook, του αμερικανικού μιούζικαλ, της soul και της jazz μέσα από τις φωνές της Ξένιας Nτάνιας και της Monique Kabasele. Όλα τα live events στο café του Νομισματικού Μουσείου ξεκινούν στις 21:00.

Άκου μουσική από τα σχήματα που θα εμφανιστούν στο café του Νομισματικού Μουσείου:



Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.