Θα την κάνουμε ταράτσα με τον Φοίβο

Η «Μάντρα του Αττίκ» του 2017 είναι η «Ταράτσα του Φοίβου», ένα αναψυκτήριο στη μέση της Αθήνας από τις 7 Ιουνίου, που ήταν παιδικό όνειρο του Φοίβου Δεληβοριά να παρουσιάσει.

Θα την κάνουμε ταράτσα με τον Φοίβο

Άλλο ένα project μετά το λαϊκοδημοτικό πανηγύρι που στήθηκε στο «Hotel Ερμού», το οποίο ανυπομονούσαμε να ανακοινώσει ο Φοίβος Δεληβοριάς από τότε που μας το εκμυστηρεύτηκε, είναι η δική του «Μάντρα», ένα νέου τύπου αναψυκτήριο στη μέση της Αθήνας, «σε μια πόλη εξίσου σκληρή, εξίσου “πεσμένη” και με εξίσου βαθειά επιθυμία να μαζευτεί κάπου ένα βράδυ και να ξαναβρεί το νήμα από εκεί που κόπηκε». Αυτό το παιδικό όνειρο του Φοίβου θα ατενίζει την Αθήνα από την ταράτσα του πολυχώρου που στεγάζει το «Acro» (Ιερά Οδός 13-15, Γκάζι), θα κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 7 Ιουνίου, θα παρουσιάζεται Τετάρτη και Πέμπτη μόνο («για να πάμε για μπανάκι το Σαββατοκύριακο») στις 21.00 («για να προλάβουμε και το μετρό»).

Σε αυτό το βαριετέ αλά Φοίβος με σκηνοθέτη τον Άγγελο Τριανταφύλλου και σκηνογράφο την έλλη Παπαγεωργακοπούλου, θα συμπρωταγωνιστούν ο Σπύρος Γραμμένος (θα γράφει τα κείμενα μαζί με τον Φοίβο και τον Κώστα Μανιάτη), οι μουσικοί Δημήτρης Τσάκας, Σωτήρης Ντούβας, Κωστής Χριστοδούλου και Yoel Soto, καθώς και καλλιτέχνες από το χώρο της μουσικής και του stand-up comedy. Αυτοί θα είναι:

Στις 7 & 8/6 οι Νατάσσα Μποφίλιου, Θανάσης Αλευράς και Λάμπρος Φισφής, στις 14 & 15/6 οι Δήμητρα Γαλάνη, Άγγελος Παπαδημητρίου και Μιχάλης Μαθιουδάκης, στις 21 & 22/6 οι Αργύρης Μπακιρτζής, Γιάννης Ζουγανέλης και Βύρων Θεοδωρόπουλος, και στις 28 & 29/6 οι Λάκης με τα Ψηλά Ρεβέρ, Λευτέρης Ελευθερίου και Γιώργος Χατζηπαύλου.

Στο «Φοίβος στην Ταράτσα» θα παρουσιαστεί και ένα εξω-τηλεοπτικό talent show με τίτλο «Ζαρντινιέρα Academy» (άουτς!). Από το δελτίο Τύπου αντιγράφουμε την περιγραφή του:

1οι οι ΑΓΩΝΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ «ΤΑΡΑΤΣΑΣ»

Επειδή οι φωνές που διαγωνίζονται στους σύγχρονους μετα-αγώνες της τηλεόρασης είναι πραγματικά δυσανάλογες σε ποσότητα με τους αξιόλογους νέους συνθέτες που θα μπορούσαν να τους γράψουν καινούργια τραγούδια.
Επειδή θα έχουμε όλη την Αρχαία Αθήνα πιάτο απ’την «Ταράτσα» μας και –ως απόγονοι- διαθέτουμε πολύ αρχαιοελληνικό αγωνιστικό πνεύμα.
Επειδή περάσαμε κι εμείς τη φάση που δεν ξέραμε πού να πάμε το ντεμάκι μας.
Εντάσσουμε στην «ΤΑΡΑΤΣΑ» μας και τους 1ους Αγώνες Καινούργιων Τραγουδιών.
Όσοι νέοι συνθέτες-τραγουδοποιοί ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να στείλουν το ντροπαλό ή το θαρραλέο τραγουδάκι τους σε mp3 μαζί με το βιογραφικό τους στο taratsatoufoivou@gmail.com. Άντε, μπορούν να στείλουν και δύο, όχι όμως περισσότερα, ως τις 17 Μαΐου.
Θα τα ακούσει εκλεκτή επιτροπή μουσικόφιλων ειδικών και θα κάνει την επιλογή των τελικών διαγωνιζόμενων. Η κριτική επιτροπή που θα ανακοινώσουμε τις επόμενες ημέρες θα κάνει ζωντανή ακρόαση των υποψηφίων που θα προκριθούν, σε ημερομηνία και χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα.
Θα επιλεγούν τα 24 καλύτερα τραγούδια ή συνθέσεις και σε κάθε διήμερο της «ΤΑΡΑΤΣΑΣ» θα διαγωνίζονται από δύο δημιουργοί. Την τελευταία βραδιά οι 12 νικητές θα κλείσουν τη σεζόν της «ΤΑΡΑΤΣΑΣ» με έναν μεγάλο αγώνα σε μια μουσική γιορτή με πολλές εκπλήξεις. Οι 3 πρώτοι θα βραβευτούν μεταξύ άλλων και με άμεση κυκλοφορία και ραδιοφωνικές μεταδόσεις του τραγουδιού τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.