Τι μας άρεσε και ξεχωρίσαμε φέτος στη νύχτα

Νέα μαγαζιά στο νυχτερινό χάρτη, παρατάσεις επί παρατάσεων, σπουδαία ερμηνευτικά σόου και πειραματισμοί σημάδεψαν άλλη μία σεζόν...

Τι μας άρεσε και ξεχωρίσαμε φέτος στη νύχτα

Νέα μαγαζιά στο νυχτερινό χάρτη, παρατάσεις επί παρατάσεων, σπουδαία ερμηνευτικά σόου και πειραματισμοί σημάδεψαν άλλη μία σεζόν, η οποία –στο δεδομένο πλαίσιο της κρίσης (αλλά και του κακού καιρού!)– έδωσε πολλά ερεθίσματα στον κόσμο για να βγει έξω και να διασκεδάσει.

Τι μας άρεσε και ξεχωρίσαμε φέτος στη νύχτα - εικόνα 1
Γιάννης Πλούταρχος και Πέγκυ Ζήνα στο «Posidonio»

Σάββατο βράδυ στο «Σημείο G», που μοιά­ζει με club στο Μαϊάμι των ’80s, μια δεκάδα μουσικών παίζουν τα πνευστά τους πάνω στο «Insomnia» των Faithless και το «One more time» των Daft Punk, λίγο προτού­ ο Γιώργος Μαζωνάκης αναδυθεί στη σκηνή περιτριγυρισμένος από τις χορεύτριες-ξωτικά με τα μυτερά καπέλα. Την ίδια ώρα, στο «Posidonio» ο Γιάννης Πλούταρχος με την κιθάρα στα χέρια λέει το «Μονοπάτι», το «Γράμμα» και το «Καλύτερο παιδί», στη μέση του οποίου μπαίνει με ένταση η ορχήστρα. Στο ολοκαίνουργιο «YTON», μπροστά από ένα δέντρο του οποίου η κορυφή αγγίζει τη στέγη, πέντε κολυμβήτριες χορεύουν συγχρονισμένα σε μια πισίνα βάθους 4 μέτρων.

Τι μας άρεσε και ξεχωρίσαμε φέτος στη νύχτα - εικόνα 2
Ατμόσφαιρα party στο «Acro» με τον Γιώργο Σαμπάνη

Στο «Estate» ένα βίντεο με τη Νατάσσα Μποφίλιου σε ένα δωμάτιο που είναι διακοσμημένο σαν να έχει φιλοξενήσει ένα μεγάλο πάρτι­ προβάλλεται στην οθόνη την ώρα που εκείνη περιεργάζεται τον εαυτό της τραγουδώντας την «Εκκρεμότητα». Στον «Βοτανικό» τύμπανο, βιολί και κλαρίνο δίνουν τον άκρως πανηγυριώτικο τόνο του προγράμματος που θα ακολουθήσει από τον Μάκη Δημάκη. Στο «Acro», υπό hard rock ήχο, ένα φαρδύ φωτεινό πάνελ ανοίγει στα δύο για να εξέλθει ο Γιώργος Σαμπάνης τραγουδώντας το «Αν ρωτήσει κανείς».

Τι μας άρεσε και ξεχωρίσαμε φέτος στη νύχτα - εικόνα 3
Πρόγραμμα-ποταμός που διέσχισε την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού στην «Ακτή Πειραιώς»

Και στην «Ακτή Πειραιώς», μπροστά από ένα παιχνίδι σκιών, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιάννης Κότσιρας και ο Γιώργος Νταλάρας, τοποθετημένοι σε δύο επίπεδα, τραγουδούν το «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι». Κάπως έτσι ξεκινούσαν οι βραδιές μας τη σεζόν που φτάνει σε ένα άτυπο τέλος αυτό το Σάββατο 7/4. Αρκετά προγράμματα έχουν ολοκληρωθεί, κάποια θα συνεχίσουν και μετά το Πάσχα, ο Αντώνης Ρέμος και ο Χρήστος Δάντης μόλις ξεκίνησαν στο «Fantasia», ενώ οι μουσικές σκηνές έχουν κρατήσει ένα μικρό απόθεμα μουσικών προγραμμάτων μέχρι να πιάσουν οι ζέστες.

Τι μας άρεσε και ξεχωρίσαμε φέτος στη νύχτα - εικόνα 4
Νίκος Βέρτης στο «YTON»

Καλλιτεχνικά ο χειμώνας που πέρασε δεν έκρυβε πολλά τολμήματα. Η κάθοδος του Μάκη Δημάκη από τη Θεσσαλονίκη ήταν ένα από αυτά. Πέτυχε απόλυτα, καθώς το είδος του μαγαζιού/διασκεδαστηρίου χρειαζόταν μια τονωτική ένεση φρεσκάδας. Το θεαματικό reboot του «Έναστρον» ως «Σημείο G», με τον Μαζωνάκη να ερμηνεύει τις δια­χρονικές λαϊκές επιτυχίες του σε ένα σκηνικό με εικαστικά δάνεια από τον Γιώργο Λάνθιμο και το «American Horror Story» αλλά και με support από house DJ, ήταν άλλο ένα τόλμημα, το οποίο άνοιξε μια συζήτηση για το πώς μπορεί να ανανεωθεί η παρουσίαση των προγραμμάτων πίστας. Στοίχημα ήταν τα εγκαίνια του τεράστιου (και πολλά άλλα κοσμητικά επίθετα) «ΥΤΟΝ», ενός χώρου όπου επιτέλους κάθεσαι, βλέπεις, ακούς, αναπνέεις και κινείσαι σωστά.

Τι μας άρεσε και ξεχωρίσαμε φέτος στη νύχτα - εικόνα 5
Ο Γιώργος Μαζωνάκης παρουσίασε με μια μεγάλη ομάδα ένα εναλλακτικό θέαμα πίστας στο «Σημείο G»

Είχαμε σπουδαία ερμηνευτικά­ σόου στις πίστες: από τον Γιάννη Πλούταρχο (μας θύμισε παλιές­ καλές μέρες της αθηναϊκής νύχτας) και την Πέγκυ Ζήνα, που ταίριαξαν άψογα στο «Posidonio», από τον Κωνσταντίνο Αργυρό στο «Fantasia» (ωριμάζει αργά και σταθερά, όπως πρέπει), από την Ελένη Βιτάλη, η οποία στο πρόγραμμα με τον Γιάννη Πάριο στην «Ιερά Οδό» κρατούσε ένα λαϊκό πρόγραμμα που σου έφερνε δάκρυα στα μάτια.

Τι μας άρεσε και ξεχωρίσαμε φέτος στη νύχτα - εικόνα 6
Πανδαιμόνιο στις Μέλιsses στο «Box»

Το word of mouth αλλά και ο εκρηκτικός μουσικός χαρακτήρας τους απογείωσε φέτος τον Γιώργο Σαμπάνη, την Άννα Βίσση στο «Hotel Ερμού» (πέτυχε με τους φανταστικούς μουσικούς της το απόλυτο δέσιμο και, επιτέλους, άγγιξε μια θαυμαστή ωριμότητα) καθώς και τις Μέλιsses στο «Box Athens» με την πιο πολυφωτογραφημένη είσοδο.

Τι μας άρεσε και ξεχωρίσαμε φέτος στη νύχτα - εικόνα 7
Συνάντηση Φίλιππου Πλιάτσικα και B.D. Foxmoor στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο»

Στις μουσικές σκηνές, τώρα, οι σταρ της νέας γενιάς έσκισαν: ο Κωστής Μαραβέγιας θα μπορούσε να τραγουδάει ακόμη στο «PassPort Κεραμεικός» και να είναι γεμάτο (το ίδιο και ο Σωκράτης Μάλαμας στον «Σταυρό»), η Νατάσσα Μποφίλιου έδιωξε από πάνω της το άγχος της προώθησης του δίσκου «Βαβέλ» και παρουσίασε μια εξωστρεφή παράσταση, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη αψήφησε απενοχοποιημένα τις ταμπέλες στο «Anodos». Δυναμικά επανήλθε και το «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο», παρουσιάζοντας μέσα στο πλουσιότατο πρόγραμμά του την ευαίσθητη μουσικοθεατρική παράσταση «Γυναίκες» με τις Βελεσιώτου, Μουτσάτσου και Αλικάκη, τη συνάντηση με ιστορικό πρόσημο δύο καλλιτεχνών που έχουν στιγματίσει τη νέα ελληνική μουσική, δηλαδή του Φίλιππου Πλιάτσικα και του B.D. Foxmoor, αλλά και τον Θάνο Μικρούτσικο με τον Χρήστο Θηβαίο.

Τι μας άρεσε και ξεχωρίσαμε φέτος στη νύχτα - εικόνα 8
Αργυρή επέτειος για τους Άγαμοι Θύται

Στιγμιότυπα που κρατάμε από τη φετινή δραστηριότητα των μουσικών σκηνών: το δέσιμο της ομάδας των Άγαμοι Θύται, η οποία με «μαέστρο» τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη έστησε άλλο ένα πλήρες θέαμα βαριετέ με αφορμή την αργυρή επέτειό του στο «PassPort», η γοητεία που ασκούσε από τη σκηνή του Plus του «Σταυρού» η Γιώτα Νέγκα, το ψυχαγωγικό –με όλη τη σημασία της λέξης– πρόγραμμα στην «Ακτή Πειραιώς», το διαβολεμένο κέφι της Ελένης Τσαλιγοπούλου στη «Σφίγγα», η λαϊκοδημοτική πανδαισία του Φοίβου Δεληβοριά και των ΓΙΑΝ ΒΑΝ τα κυριακάτικα μεσημέρια στο «Hotel Ερμού», τα κεραυνοβόλα σόλο των ΤΑΚΙΜ στην παράσταση «Ελληνική απόλαυσις!».

Περισσότερες πληροφορίες

Fantasia

Λεωφ. Ποσειδώνος 5, Ελληνικό
  • Night Life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.