Μια φορά κι έναν καιρό στο «YTON»

Στο χώρο που σχεδίασε σε κάθε του λεπτομέρεια ο ίδιος, ο Νίκος Βέρτης δημιουργεί μια εντελώς ξεχωριστή συνθήκη διασκέδασης, ένα παραμύθι απόδρασης από τα συνηθισμένα.

Μια φορά κι έναν καιρό στο «YTON»

Στο χώρο που σχεδίασε σε κάθε του λεπτομέρεια ο ίδιος, ο Νίκος Βέρτης κάνει κάτι περισσότερο από το να βάζει στη σειρά τις επιτυχίες του. Δημιουργεί μια εντελώς ξεχωριστή συνθήκη διασκέδασης, την οποία έχει στο μυαλό του ως ένα παραμύθι απόδρασης από τα συνηθισμένα.

Μια φορά κι έναν καιρό στο «YTON» - εικόνα 1

Τίποτα στο «ΥΤΟΝ», όπου εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης, δεν θυμίζει την τυποποιημένη εικόνα που έχεις για τα νυχτερινά μαγαζιά: στρίβοντας από την Πέτρου Ράλλη προς το παλιό κτίριο του Μπήτρου (υπάρχει άπλετος χώρος για πάρκινγκ και η απόδειξη στάθμευσης σε περιμένει στο παρμπρίζ), τη ματιά σου συλλαμβάνουν οι αραχνοειδείς σχηματισμοί γύρω από το κτίριο του φουαγιέ (ναι, το φουαγιέ είναι ένα κτίριο από μόνο του!). Το βλέμμα και το σώμα σου γλιστράει στις οργανικές γραμμές κατασκευών όπως η λευκή υποδοχή και η ωοειδής είσοδος, η οποία σε κάνει να αισθάνεσαι ότι πετάς. Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, Κυριακή βράδυ, δεν πέφτει καρφίτσα στον περίπου 2.500 θέσεων κλιμακωτό χώρο (η ορατότητα είναι καλή όσο μακριά κι αν κάθεσαι από τη σκηνή), αλλά απουσιάζει η βαβούρα και ακούγεται μόνο η μουσική – αυτό είναι ένα δείγμα της άριστης ηχοακουστικής μελέτης. Χάρη στις αποστάσεις των καθισμάτων (καναπεδάκια που θα ήθελες να τα έχεις στο σπίτι σου!) ή στον προσανατολισμό προς τη σκηνή, το παράξενο όσο και ευχάριστο είναι ότι ξεχνάς ότι περιβάλλεσαι από τόσο κόσμο.

Μια φορά κι έναν καιρό στο «YTON» - εικόνα 2

Την ώρα που μπαίνουμε, η Θωμαή Απέργη ερμηνεύει ακκιζόμενη το «I have nothing» της Whitney Houston, ενώ όσο αλλάζει φόρεμα για να ξαναβγεί για ένα ποτ πουρί σε jazz και swing ρυθμούς, η Άννα Καμαρινού λέει το «Πρώτη φορά», σε μουσική του Νίκου, και το «Πόσες φορές» της Πάολας. Αποκάλυψη η Athena Manoukian, η οποία έχει τον urban ρυθμό μέσα της και θα μας απασχολήσει σίγουρα στο μέλλον.

Μια φορά κι έναν καιρό στο «YTON» - εικόνα 3

Τι κι αν υπάρχουν δεκάδες βιντεάκια στο YouTube με το παραμυθένιο στιγμιότυπο, βγαλμένο λες από μια ολυμπιακή τελετή, που προηγείται της εισόδου του Νίκου… Όλοι είναι με το κινητό στο χέρι όταν ένα ζευγάρι ξεκινάει να χορεύει στους ήχους του «Libertango» μπροστά από ένα υπερμέγεθες δέντρο, το οποίο σηκώνεται μέχρι την οροφή για να αποκαλύψει μια πισίνα. Ο άντρας ρίχνει τη γυναίκα στην πισίνα και στη συνέχεια πέντε κοπέλες αρχίζουν μια επίδειξη συγχρονισμένης κολύμβησης, ενώ κάποια στιγμή ανυψώνονται με γάντζους και βουτάνε από ψηλά στην πισίνα – όλη αυτή η όμορφη εικόνα διαρκεί γύρω στα οκτώ λεπτά.

Μια φορά κι έναν καιρό στο «YTON» - εικόνα 4

Από τη στιγμή που βγαίνει με τα «Θα μετανιώσεις» και «Δεν με σκέφτεσαι» και σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς, ο Νίκος είναι ο εαυτός του, άνετος και χαμογελαστός, με τους άριστους μουσικούς να κάνουν τα οριεντάλ μαγικά τους και το σήμα κατατεθέν light show να λούζει το τεράστιο stage. Παρατηρήσαμε ωστόσο και κάτι ακόμη στο body language του Νίκου: μέσα σε ένα χώρο που ο ίδιος οραματίστηκε και σχεδίασε, μοιάζει με ένα παιδί που επιδεικνύει με περηφάνια και ικανοποίηση το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής επίτευγμά του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.