Επόμενες πρεμιέρες στη «Σφίγγα»

Αυθεντική λαϊκή αίσθηση από τον Δημήτρη Μπάση και μια πρωτότυπη, μακάβρια μουσική παράσταση με την Ελένη Καρακάση.

Επόμενες πρεμιέρες στη «Σφίγγα»

Η «Σφίγγα» έχει επιστρέψει αυτήν τη σεζόν στα μουσικά δρώμενα της πόλης με πολλή όρεξη κι αυτό το αποδεικνύει το πολυσυλλεκτικό της πρόγραμμα. Σημειώστε τις δύο επόμενες πρεμιέρες σε αυτό το φιλικό μουσικό στέκι. Ο Δημήτρης Μπάσης έχει αφήσει το σημάδι του στην ελληνική μουσική με πρωτότυπα τραγούδια του όπως οι «Ψίθυροι καρδιάς» και η «Ζωή» ή με φανταστικές επανερμηνείες όπως στο «Σπασμένο καράβι». Όλα αυτά από το ρεπερτόριό του, μαζί με μία πρόγευση από το δίσκο που ετοιμάζει (τον έχει προαναγγείλει το «Τι τα θέλεις») και διασκευές που χρωματίζονται από τη λαϊκή φωνή του, θα τα παρουσιάσει το Σάββατο 18/2, 25/2 και 4/3 – μαζί του η Δήμητρα Σταθοπούλου.

Επόμενες πρεμιέρες στη «Σφίγγα» - εικόνα 1
Κηδεία μετά μουσικής με τελετάρχισσα την Ελένη Καρακάση

Η Ελένη Καρακάση αποκαλύπτει μία μακάβρια αλήθεια στη μουσική της παράσταση «Τα θανατερά» από την Τρίτη 7/2: «όταν το μισό ελληνικό τραγούδι τραγουδούσε τον έρωτα, το άλλο μισό τραγουδούσε το θάνατο και το χαιρόταν!» Με κατάμαυρο χιούμορ, η ηθοποιός τραγουδάει «Να πεθάνεις», «Πάντα γελαστοί», «Με σκότωσε γιατί την αγαπούσα», «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου», «Ο Χάρος βγήκε παγανιά» και άλλα... δυσοίωνα τραγούδια των Βαμβακάρη, Παγιουμτζή, Θεοδωράκη, Μικρούτσικου, Αλκαίου κ.ά. Καλεσμένοι της ο Παναγιώτης Πετράκης (7/2), ο Γιάννης Κρητικός (21/2) και ο Μιχάλης Μαρίνος (28/2).

Επόμενες πρεμιέρες στη «Σφίγγα» - εικόνα 2
Ερωτευτείτε μέσα από τη φωνή της Αναστασίας Έδεν

Δύο ακόμη ημερομηνίες για να επισκεφτείτε τη «Σφίγγα». Το Σάββατο 11/2 είναι η τελευταία ευκαιρία για να ακούσετε εδώ τον post μικρασιάτικο ήχο της Ελένης Τσαλιγοπούλου και των Boğaz Musique, σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα προγράμματα της σεζόν, που θα δονεί το σώμα αλλά και το μουσικό αισθητήριο.

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, την Τρίτη 14/2, μία εκλεκτή ομάδα καλλιτεχνών περπατάει στα μονοπάτια του έρωτα με τη μουσική παράσταση «Ό,τι αγαπήσαμε». Η ερμηνεύτρια με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα Αναστασία Έδεν, την οποία είχαμε ξεχωρίσει από τη συμμετοχή της στη Σπείρα Σπείρα, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο συνθέτης Άρης Βλάχος, ο Μάνος Ελευθερίου σε ρόλο αφηγητή και μια ευρηματική και τολμηρή electro-jazz μπάντα υπόσχονται ένα βαθιά ερωτικό live.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.