Μία εβδομάδα με ενάρξεις προγραμμάτων για όλους

Ο «Σταυρός» μπαίνει σε πλήρη λειτουργία, το «Baraonda» φιλοξενεί δύο από τους παραγωγικότερους συνθέτες, ενώ ρεμπετάδικα και λαϊκά πάλκα επιμένουν σε μια νοσταλγική έννοια του γλεντιού.

Μία εβδομάδα με ενάρξεις προγραμμάτων για όλους

Απ’ αυτή την εβδομάδα και στη συνέχεια, το ημερολόγιο θα είναι γεμάτο ενάρξεις προγραμμάτων – αναμένονται πολυάριθμες τόσο σε μουσικές σκηνές (ξεφύτρωσαν κι άλλες, το «Kremlino» στον Πειραιά και η «Σφίγγα» στο κέντρο) όσο και σε πίστες, όπου σχήματα τροποποιούνται και μερικά ακόμη προστίθενται (το πιο αναπάντεχο, οι Onirama με τον Χρήστο Κυριαζή, που κάποια του θυμίζει τη μάνα του, στην «Άνοδο»).

Μία εβδομάδα με ενάρξεις προγραμμάτων για όλους - εικόνα 1
Κολάζ αθηναϊκών αναμνήσεων και εικόνων από τον Φοίβο Δεληβοριά στην Κεντρική Σκηνή του «Σταυρού»

Ξεκινάμε με τον «Σταυρό του Νότου», που ανάβει όλες τις μηχανές του απ’ την Παρασκευή 14/10 με τον Μπάμπη Στόκα και τον Κώστα Παρίσση των Υπόγειων Ρευμάτων (Κεντρική Σκηνή), και με τον Κώστα Λειβαδά, των πολυτραγουδισμένων κομματιών που συμπεριέλαβε στη συλλογή «18 χρόνια δρόμος», μαζί με τη Βίκυ Καρατζόγλου, το φωνητικό ταλέντο της οποίας θα εκτιμήσετε ακούγοντας τον πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο της «Τα όνειρα μου αληθινά» (Plus).

Από το Σάββατο 15/10, στην Κεντρική Σκηνή, ο Φοίβος Δεληβοριάς, που δεν τον χορταίνουμε (αυτό το καλοκαίρι τον ακούσαμε στον πεζόδρομο της Φωκίωνος, στον κήπο του Μεγάρου και στα 20χρονα του «Σταυρού», θα παρουσιάσει ένα κολάζ με αναφορές σε πρόσωπα και μέρη από το ’89 μέχρι τώρα. Στο πλευρό του θα έχει τη Χριστίνα Μαξούρη, ένα πλάσμα που θαυμάζουμε ολόψυχα κι ελπίζουμε να κατακτήσει κι εσάς. Στο Plus, θα βρίσκονται οι Χαΐνηδες, που, ως συνήθως, έχουν προαναγγείλει τις εμφανίσεις τους με ένα παλαβό δελτίο Τύπου, όπου αυτοχαρακτηρίζονται «ληστοσυμμορία» και «υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνος διά την δημοσίαν ασφάλειαν, μετά το πυρηνικό πρόγραμμα του βορειοκορεάτου ηγέτου Κιμ Γιονγκ Ουν».

Μία εβδομάδα με ενάρξεις προγραμμάτων για όλους - εικόνα 2
Δύο συνθέτες σε δύο πιάνα στο «Baraonda»

Γλυκιά και όμορφη περιμένουμε να είναι η αναδρομή που θα παρουσιάσουν ο Γιώργος Χατζηνάσιος και ο Γιώργος Θεοφάνους στο «Baraonda Music Hall» (απ’ την Παρασκευή 14/10 και στη συνέχεια΄από Πέμπτη έως και Σάββατο). Οι δύο συνθέτες θα κάτσουν αντικριστά στο πιάνο τους, θα έχουν έξι νέους τραγουδιστές να ερμηνεύουν τις μεγάλες επιτυχίες τους, αλλά και οπερατική εισαγωγή.

Μία εβδομάδα με ενάρξεις προγραμμάτων για όλους - εικόνα 3
Ο Βαγγέλης Κορακάκης στις «Διαδρομές»

Γλέντια και χοροί ετοιμάζονται στα κλασικά στέκια της πόλης: ο –στα όρια της μυσταγωγίας– Βαγγέλης Κορακάκης θα βρίσκεται στις «Διαδρομές» με την Κατερίνα Κούκα, την Ανατολή Μαργιόλα και τον γιο του Βασίλη· «κατά βάση… ρεμπέτικα» θα ερμηνεύουν ο Δημήτρης Κοντογιάννης, η Κατερίνα Κόρου, ο Γιώργος Νινιός και ο Βαγγέλης Λιόλιος στο ατμοσφαιρικό «Χαμάμ»· ο Γιάννης Λεμπέσης θα μας λέει ότι «Θέλουμε και τα τραβάμε» στο «Αρχοντικό του Σαράντη» με τη Μαρία Σταφυλοπάτη, τη Μαριάνθη Λιουδάκη και την ορχήστρα Λαϊκή Στράτα· η Λένα Αλκαίου και ο Θοδωρής Παπαδόπουλος θα βρίσκονται στο «Διπλόχορδο», όπου θα γνωρίσουμε και την Ιουλία Καραπατάκη, η οποία συνοδεύεται από καλές συστάσεις· τέλος, στην «Αστροφεγγιά», ο Γιάννης Ντουνιάς θα πλαισιώνεται από τους Χρήστο Παπαδόπουλο και Γιώργο Σαρρή.

Μία εβδομάδα με ενάρξεις προγραμμάτων για όλους - εικόνα 4
Διασκεδαστήριο εις το τετράγωνο το «Club 22»

Στις πίστες έχουμε και λέμε: δύο διασκεδαστές Πάνος Κιάμος και Νίκος Κουρκούλης στο «Club 22» από την Πέμπτη 13/10, αστεράτο σχήμα με Σάκη Ρουβά, Πάολα και Τάμτα στο «Κέντρο Αθηνών» από την Παρασκευή, αλλά και cult συνεργασία, όσο και το κομμάτι τους «Άραβας θέλω να γίνω», του Σώτη Βολάνη με τον Tus (μαζί τους και ο Γιάννης Κόλλιας) στο «Premiera».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.