Ο «Σταυρός» ανάβει μηχανές στο φουλ

Η μουσική σκηνή γιορτάζει τα 20 χρόνια της με ένα φιλανθρωπικό mega event στην Τεχνόπολη, υποδέχεται τη σεζόν το Σάββατο 24/9 και ανακοινώνει μέρος του χειμερινού προγράμματος.

Ο «Σταυρός» ανάβει μηχανές στο φουλ

Με το ένα πόδι στο καλοκαίρι και με το άλλο στο χειμώνα βρίσκεται ο «Σταυρός του Νότου». Την έναρξη της σεζόν κηρύσσουν αυτό το Σάββατο 24/9 στο Club ο Αλέξανδρος Μίχος (παλιότερα στους 15 50), η Αλεξάνδρα Κόνιακ, μία από τις ελπιδοφόρες νέες γυναικείες φωνές, και ο Παρασκευάς Θεοδωράκης των On the Road. Αυτό το τρίδυμο, μαζί με τους μουσικούς Κωστή Πυρένη, Θωμά Πυρομάλλη, Πάνο Σαρδέλη, Βίκτωρα Κουλουμπή, Δημήτρη Καζάνη και Χρήστο Σπηλιόπουλο από τη σταθερή μπάντα του «Σταυρού», έχει βάλει στο setlist ελληνική παράδοση, κλασική rock, προσωπική δισκογραφία και πολλές διασκευές από ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο ώστε να συνεχίσει την παράδοση που θέλει το Club να είναι σαββατιάτικο στέκι.

Δευτέρα 26, Τρίτη 27 και Τετάρτη 28/9 ο «Σταυρός» γιορτάζει τα είκοσι χρόνια του με τη μεγαλύτερη συνάθροιση Ελλήνων καλλιτεχνών που έχει δει η Τεχνόπολη (κι όχι μόνο!). Όσοι έχουν περάσει από τους τρεις χώρους της αγαπημένης μουσικής σκηνής (και έφτιαξαν το όνομά τους τραγουδώντας εκεί), θα εμφανιστούν αφιλοκερδώς σε αυτό το τεράστιο event για να μας θυμίσουν υπέροχες βραδιές στον «Σταυρό», αλλά και για να στηρίξουν το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), τους Γιατρούς του Κόσμου, το ΚΕΘΕΑ, τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Mαργαρίτα». Το σύνολο των εσόδων θα διατεθούν σε αυτούς τους φορείς, ενώ ειδικά για το ΚΥΑΔΑ θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης – μην παραλείψετε, λοιπόν, να φέρετε μια σακούλα με οτιδήποτε μπορεί να ανακουφίσει άπορους και άστεγους συνανθρώπους μας.

«Όλοι τραγουδούν εδώ!» αναφέρει το δελτίο Τύπου για το μεγάλο event στην Τεχνόπολη και αυτή η δήλωση δεν απέχει καθόλου από την αλήθεια. Αναλυτικά το ιλιγγιώδες lineup:

Δευτέρα 26/9 (παρουσιάζει ο Θανάσης Αλευράς): Γιώργος Ανδρέου, Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Στάθης Δρογώσης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Θέμης Καραμουρατίδης, Βίκυ Καρατζόγλου, Θοδωρής Κοτονιάς, Κορίνα Λεγάκη, Κώστας Λειβαδάς, Κωστής Μαραβέγιας, Πάνος Μουζουράκης, Νατάσσα Μποφίλιου, Γεωργία Νταγάκη, Ορέστης Ντάντος, Απόστολος Ρίζος, Μαρίζα Ρίζου, Μανώλης Φάμελλος, Μαριέττα Φαφούτη

Τρίτη 27/9 (παρουσιάζει ο Γιάννης Ζουγανέλης): Δήμος Αναστασιάδης, Ρίτα Αντωνοπούλου, Ευρυδίκη, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Ζουγανέλης, Χρήστος Θηβαίος, Βασίλης Καζούλης, Κίτρινα Ποδήλατα, Γιάννης Κότσιρας, Γιάννης Κούτρας, Χάρης Μακρής, Αφροδίτη Μάνου, Ησαΐας Ματιάμπα, Αναστασία Μουτσάτσου, Μπλε, Λάκης Παπαδόπουλος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Μιρέλα Πάχου, Νίκος Πορτοκάλογλου, Μάνος Πυροβολάκης, Μπάμπης Στόκας, Μύρωνας Στρατής, Διονύσης Τσακνής

Τετάρτη 28/9 (παρουσιάζει ο Χριστόφορος Ζαραλίκος): Μελίνα Ασλανίδου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Εκείνος & Εκείνος, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Ματούλα Ζαμάνη, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Παντελής Θαλασσινός, Παρασκευάς Θεοδωράκης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Λιζέτα Καλημέρη, Μελίνα Κανά, Σαββέρια Μαργιολά, Αλέξανδρος Μίχος, Δημήτρης Μυστακίδης, Γιώτα Νέγκα, Όναρ, Μαρία Παπαγεωργίου, Ορφέας Περίδης, Γιώργος και Νίκος Στρατάκης, Υπόγεια Ρεύματα, Χαΐνηδες

Συνήλθατε ή όχι ακόμη; Πάμε για λίγο name dropping ακόμα, καθώς έχουν κλειστεί τα περισσότερα ονόματα που θα εμφανιστούν τους επόμενους μήνες στις τρεις σκηνές του «Σταυρού». Την Κεντρική Σκηνή θα εγκαινιάσει την Παρασκευή 14/10 ο Μπάμπης Στόκας, ενώ από τις 15/10 εκεί θα βρίσκεται ο Φοίβος Δεληβοριάς, τον Νοέμβριο ο Παύλος Παυλίδης και τον Δεκέμβριο ο Πάνος Μουζουράκης με τον Σπύρο Γραμμένο (που «κόλλησαν» πολύ καλά το καλοκαίρι που τους είδαμε στον Κήπο του Μεγάρου). Το Plus θα φιλοξενήσει τον Οκτώβριο τον Κώστα Λειβαδά (από 14/10) και τους Χαΐνηδες (από 15/10), τον Νοέμβριο τον Δημήτρη Μυστακίδη, τον Ορφέα Περίδη και τον Χριστόφορο Ζαραλίκο, ενώ τον Ιανουάριο τους αδερφούς Στρατάκη. Τέλος, στο Club θα δούμε τις Παυλίνα Βουλγαράκη και Μιρέλα Πάχου μαζί, τον Νίκο Πορτοκάλογλου, τον Χρήστο Θηβαίο και την –αγαπημένη μας δευτεριάτικη συνήθεια– Μαρία Παπαγεωργίου. Φυσικά, αναμένεται η ανακοίνωση και άλλων μεγάλων ονομάτων από το χώρο του έντεχνου και του καλού λαϊκού τραγουδιού.

Περισσότερες πληροφορίες

20 Xρόνια Σταυρός του Νότου (1η ημέρα)

  • Φεστιβάλ

Μια μεγάλη γιορτή του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού με τους Φ. Δεληβοριά, Θ. Καραμουρατίδη, Ν. Μποφίλιου, Στ. Δρογώση, Μ. Φάμελο, Γ. Ανδρέου, Κ. Λεγάκη, Β. Καρατζόγλου, Σπ. Γραμμένο, Ελ. Ζουγανέλη, Θ. Κοτωνιά, Κ. Μαραβέγια, Π. Μουζουράκη, Γ. Νταγάκη, Απ. Ρίζο, Μ. Ρίζου, Μ. Φαφούτη, Ορ. Ντάντο κ.ά. Παρουσιάζει ο Θανάσης Αλευράς.

20 Xρόνια Σταυρός του Νότου (2η ημέρα)

  • Φεστιβάλ

Τη δεύτερη ημέρα εμφανίζονται οι Δ. Αναστασιάδης, Ρ. Αντωνοπούλου, Ευριδίκη, Ν. Ζιώγαλας, Γ. Ζουγανέλης, Χρ. Θηβαίος, Β. Καζούλλης, Κίτρινα Ποδήλατα, Γ. Κότσιρας, Γ. Κούτρας, Αφρ. Μάνου, Αν. Μουτσάτσου, Μπλε, Μ. Πάχου, Β. Παπακωνσταντίνου, Λ. Παπαδόπουλος, Μ. Πασχαλίδης, Ν. Πορτοκάλογλου, Μ. Πυροβολάκης, Μπ. Στόκας, Ησ. Ματιάμπα, Μ. Στρατής, Δ. Τσακνής κ.ά. Παρουσιάζει ο Γιάννης Ζουγανέλης.

20 Xρόνια Σταυρός του Νότου (3η ημέρα)

  • Φεστιβάλ

Την τρίτη ημέρα εμφανίζονται οι Φ. Βελεσιώτου, Ορ. Περίδης, Μ. Ασλανίδου, Εκείνος κι Εκείνος, Χαΐνηδες, Π. Θαλασσινός, Αλ. Ιωαννίδης, Δ. Ζερβουδάκης, Υπόγεια Ρεύματα, Μ. Κανά, Λ. Καλημέρη, Μ. Ζαμάνη, Αλ. Εμμανουηλίδης, Σ. Μαργιολά, Δ. Μυστακίδης, Γ. Νέγκα, Όναρ, Μ. Παπαγεωργίου, Αλ. Μίχος, Γ. και Ν. Στρατάκης κ.ά. Παρουσιάζει ο Χριστόφορος Ζαραλίκος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.