Τα bars των διακοπών: ανανεώσεις και new entries

Τι καλύτερο από το να απολαμβάνεις τα καλοκαιρινά cocktails δίπλα στο κύμα ή σε κάποιο μπαλκόνι με φόντο τη θάλασσα; Ειδικά όταν τα μπαρ εκτός Αθηνών δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε επίπεδο δημιουργίας από αυτά της πρωτεύουσας. Διάλεξε προορισμό και μπάρα...

Τα bars των διακοπών: ανανεώσεις και new entries

Τι καλύτερο από το να απολαμβάνεις τα καλοκαιρινά cocktails δίπλα στο κύμα ή σε κάποιο μπαλκόνι με φόντο τη θάλασσα; Ειδικά όταν τα μπαρ εκτός Αθηνών δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε επίπεδο δημιουργίας από αυτά της πρωτεύουσας. Διάλεξε προορισμό και μπάρα...

Τα bars των διακοπών: ανανεώσεις και new entries - εικόνα 1
Hono & Lulu

Αυτό το καλοκαίρι είναι πολλές οι πρωτοεμφανιζόμενες νησιώτικες μπάρες­ με άμεσο θετικό feedback και ανοδικές επιδόσεις. Ξεκινώντας από τα κοντινά μας νησιά, στις Σπέτσες μετράει μόνο λίγους μήνες το καθαρόαιμο tiki bar Hono & Lulu, το οποίο μεταδίδει happy ατμόσφαιρα και μας στέλνει σε τροπικούς προορισμούς με δροσερά cocktails και διακόσμηση που τα έχει όλα: φοίνικες, μπαμπού, καλαμιές και εικόνες με φλαμίνγκο και μπανανιές. Η γκάμα των μείξεων είναι μεγάλη, δοκιμάστε όμως οπωσδήποτε το συναρπαστικό Lulu’s Colada ή μοιραστείτε το Magic Pumpkin Punch, με βότκα, ρούμι, φράουλες, gingerbread κι elderflower σερβιρισμένο σε κολοκύθα, και μπείτε σε latin χορευτικούς ρυθμούς.

Τα bars των διακοπών: ανανεώσεις και new entries - εικόνα 2
Momix

Δεύτερος σταθμός η Σαντορίνη, καθώς έπιασε πόστο στα Φηρά το γνωστό bar της Αθήνας Momix. Ο Άρης Χατζηαντωνίου και η ομάδα του, διατηρώντας την ιδιαιτερότητά τους στα μοριακά μιξαρίσματα, δημιούργησαν για το νησί μια tailor made λίστα με περισσότερες φυσαλίδες και περισσότερα summer ελαφριά cocktails. Να προσθέσουμε ότι είναι από τους πρώτους που έχουν στα ράφια τους το super premium Μetaxa Angels, ένα spirit-εμπειρία.

Δυνατό opening έκανε το Parko 240 στο Ηράκλειο Κρήτης. Το παλιό κτίριο του Λυκείου Κοραή μεταμορφώθηκε εξολοκλήρου σε ένα έξοχο σύγχρονο bar. Πέρα­ από το όμορφο σκηνικό, αυτή που ξεχωρίζει είναι η πολύ δυνατή conceptual λίστα, η οποία φανερώνει γνώση και αγάπη για τα αποστάγματα και απευθύνεται ακόμη και στους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Το concept των cocktails περιστρέφεται γύρω από το δάσος κι εμπνέεται από τον κύκλο της ζωής και τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, τη φωτιά, το νερό, τη γη και τον αέρα. Οι συνταγές που υπογράφουν οι Αλέξανδρος και Γιώργος Τζορτζάκης και ο Μηνάς Πατεράκης είναι ψαγμένες και πρωτότυπες. Για να πάρετε μια γεύση, δοκιμάστε το Αίολος Utricle, με λευκό ρούμι, μαστίχα, αχλάδι, βασιλικό και cordial lime, και το Mothers Pray, με σπιτική κρέμα καρύδας, σιρόπι μαχλέπι, gin ή λευκό ρούμι και top up με σόδα.

Τα bars των διακοπών: ανανεώσεις και new entries - εικόνα 3
Maverick

Από τις αφίξεις που έκαναν τη διαφορά στην Πάτρα είναι το Maverick του expert Ντίνου Δια­μαντή, που αξίζει και με το παραπάνω μια στάση κατά τις εξορμήσεις μας στην Πελοπόννησο. Καταρχάς είναι τόσο chic και ταξιδιάρικο (αγαπάει πολύ τη Νέα Ορλεάνη) κι έπειτα μας εκπαιδεύει σε κλασικές, μαγικές συνταγές και μας βάζει στο mood των πιο ευρηματικών twists, πάντα με καλοκαιρινές αποχρώσεις. Ο Ντίνος, δουλεύοντας με φρέσκα υλικά και δίνοντας έμφαση στους δυνατούς συνδυασμούς και στην ιστορία των cocktails, παρουσιάζει τέσσερις must θεματικές κατηγορίες: τα New Orleans classics, τα πειραγμένα κλασικά, τα long drinks και τα aperitivo. Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε το Crystalina, εμπνευσμένο από τη γυναίκα της ζωής του.

Τα bars των διακοπών: ανανεώσεις και new entries - εικόνα 4
Τζιτζίκι

Στην ενότητα των «φρεσκαρισμάτων», τώρα, το Τζιτζίκι της Αμοργού πρόσθεσε μια μελετημένη λίστα με aperitivo cocktails μαζί με νόστιμα τσιμπολογήματα plus κάποια πρωτότυπα cocktails με ελληνικά αποστάγματα, όπως για παράδειγμα το Marmalady, με ούζο, βότκα και μαρμελάδα πιπεριάς. Το Bikini, και πάλι στις Σπέτσες, δια­τηρεί το ατού του γαλάζιου κάδρου και περνάει σε νέα φάση υπό την επίβλεψη των διακεκριμένων mixologists Γιάννη Σαμαρά και Στέφανου Δραγανιδάκη. Οι δυο τους μεταφέρουν αξιοσημείωτες τεχνικές από το αθηναϊκό «The Trap» και τις προσαρμόζουν με ευφάνταστο τρόπο στο κοσμοπολίτικο spot. οι συνταγές τους αξίζουν όλες δοκιμή, καθώς είναι αναπάντεχα νόστιμες!

Τα bars των διακοπών: ανανεώσεις και new entries - εικόνα 5
Jackie O’

Όσο για τη Μύκονο, το Jackie O’ διατηρεί τις premium συνταγές του και τις διαν­θίζει με περισσότερες παραλλαγές και sparkling cocktails. Και, τέλος, στη Σκιάθο ο Γιώργος Αρβανίτης κάνει ολικό lifting στην καλοκαιρινή κολεξιόν του Jaguar και προτείνει ποτά βγαλμένα από αγαπημένες ταινίες και σειρές, με homemade υλικά και πολλά φρέσκα φρούτα. must το Game of Thrones.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.