The Drinking Adventure: Επαρχία να την πιεις στο ποτήρι

Με το bars in bar event The Drinking Adventure σήμερα Πέμπτη 23/6 στο «Theory Bar & More» θα ταξιδέψουμε ανά τη χώρα, γνωρίζοντας τους ανθρώπους και δοκιμάζοντας τα κοκτέιλ πέντε μπαρ από τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Καλαμάτα, τα Χανιά και την Αλεξανδρούπολη. Μ’ αυτή την αφορμή, διαπιστώνουμε ότι εκτός Αθηνών υπάρχει μεράκι, δημιουργικότητα και εξωστρέφεια που αξίζει την προσοχή μας.

The Drinking Adventure: Επαρχία να την πιεις στο ποτήρι

Με το bars in bar event The Drinking Adventure σήμερα Πέμπτη 23/6 στο «Theory Bar & More» θα ταξιδέψουμε ανά τη χώρα, γνωρίζοντας τους ανθρώπους και δοκιμάζοντας τα κοκτέιλ πέντε μπαρ από τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Καλαμάτα, τα Χανιά και την Αλεξανδρούπολη. Μ’ αυτή την αφορμή, διαπιστώνουμε ότι εκτός Αθηνών υπάρχει μεράκι, δημιουργικότητα και εξωστρέφεια που αξίζει την προσοχή μας.

The Drinking Adventure: Επαρχία να την πιεις στο ποτήρι - εικόνα 1
«Βistroteca»

Καθώς η κινητικότητα και η δημιουργικότητα της αθηναϊκής σκηνής των μπαρ κλέβει τις εντυπώσεις και τα δημοσιεύματα, συχνά δημιουργείται η μονομερής εικόνα ότι η πόλη μας είναι το επίκεντρο αυτής της νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας, ενώ σημαντικές εξελίξεις στην επαρχία περνούν απαρατήρητες. Εδώ στο «α», έχουμε ασχοληθεί συχνά με τις σημαντικές εξελίξεις στην επαρχία: πρόσφατα, για παράδειγμα, βρεθήκαμε στη Λάρισα για το event Bar Engage και ανακαλύψαμε μαζί με μια ντουζίνα Γάλλους φιλοξενούμενους την ανθηρή σκηνή της πρωτεύουσας του Θεσσαλικού κάμπου. αλλά και με εκτενή ρεπορτάζ στο «Αθηνόραμα Travel» έχουμε ξεχωρίσει τα μπαρ που προσφέρουν σωστά κοκτέιλ απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας.

Γι’ αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα η πρωτοβουλία της ομάδας του «Theory Bar & More» να διοργανώσει μια νοητή Drinking Adventure εκτός Αθηνών, προσκαλώντας για μία βραδιά πέντε μπαρ της επαρχίας: σήμερα Πέμπτη 23/6 θα παρουσιάσουν τη signature δουλειά τους σε όλους τους χώρους του βραβευμένο all-day μπαρ του Χαλανδρίου το «La Doze» από τη Θεσσαλονίκη, το «Kubrick» από τη Λάρισα, το «Thema» από την Αλεξανδρούπολη, το «Παλλάς» από τα Χανιά και το «Bistroteca» από την Καλαμάτα. «Τα μπαρ που θα φιλοξενήσουμε στο The Drinking Adventure είναι γνωστά και αγαπημένα στους πελάτες μας», μου λένε οι άνθρωποι του «Theory», προσθέτοντας ότι με αυτό το bars in bar event θέλουν να «αναγνωρίσουν την πολύ καλή δουλειά που κάνουν τα συγκεκριμένα μαγαζιά».

The Drinking Adventure: Επαρχία να την πιεις στο ποτήρι - εικόνα 2
«Kubrick»

Αυτά τα πέντε μπαρ είναι ένα δείγμα της σοβαρής προσπάθειας που γίνεται στην επαρχία – ας έχουμε μάλιστα στο νου ότι εκεί οι άνθρωποι που ασχολούνται επιχειρηματικά με το fine drinking έχουν να πείσουν ένα κοινό με πιο «κλειστές» συνήθειες απ’ ό,τι το αθηναϊκό. Κι όμως, όπως διαπιστώνει ο Σπύρος Αντωνόπουλος του «Bistroteca», παλιός γνώριμος από το «Κολοκοτρώνη 9»: «Στην Καλαμάτα υπάρχει “ακροατήριο”. Κάποιοι έχουν περισσότερες απαιτήσεις, κάποιοι άλλοι θέλουν τον τρόπο τους για να τους μυήσεις στο κοκτέιλ». Την ίδια εικόνα, της σταδιακής αλλαγής των συνηθειών του κόσμου στην επαρχία, μεταφέρουν και άλλοι επιχειρηματίες – όπως μου λέει ο Άκης Συμεωνίδης του δημοφιλούς street-bar πολυχώρου «La Doze», «δεν “πίεζα” και δεν “πιέζω” για την κατανάλωση του κοκτέιλ, αλλά κάνω τις προτάσεις μου και αφήνω τον κόσμο να μου δείξει πού θέλει να πάει».

Για να πετύχουν την εκπαίδευση του κοινού, οι επιχειρηματίες προχωρούν σε επενδύσεις, δηλαδή σε ταξίδια για ενημέρωση, εκπαίδευση του προσωπικού, guest bartendings, πρόσκληση Αθηναίων bartenders για τη δημιουργία καταλόγων, χτίσιμο εντυπωσιακών spirit lists. Τους ανθρώπους του «Kubrick», ας πούμε, θα τους βρεις κάθε Ιούνιο στο Cocktails Spirits (η επαφή τους με την παρισινή σκηνή ήταν που γέννησε και την ιδέα του Bar Engage). Και το «Thema» προσκάλεσε τον Νίκο Μπάκουλη του «The Clumsies» για να δημιουργήσει μια λίστα.

Παρακολουθώντας προσεκτικά τις τρέχουσες καταναλωτικές συνήθειες του κοινού, τα μπαρ της επαρχίας υιοθετούν γρήγορα και εξελίσσουν τις νέες τάσεις, συγκεντρώνουν πίσω από την μπάρα νέους με όρεξη και ταλέντο, κερδίζουν διακρίσεις σε διαγωνισμούς ποτού – τα παιδιά του «Bistroteca» πέρασαν στον ελληνικό τελικό του Skinos Mediterranean Cocktails Challenge. Όλα αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε (αλλά και να τα δοκιμάσουμε) σήμερα Πέμπτη στο «Theory».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.