Ο «Σταυρός» στην τελική ευθεία της σεζόν

Με live των Καρακώστα, Κοτονιά, Ζερβουδάκη, Μαργιολά, και ένα reunion-έκπληξη.

Ο «Σταυρός» στην τελική ευθεία της σεζόν

Θα έχουμε να θυμόμαστε πολλά κι απ’ αυτήν τη σεζόν του «Σταυρού του Νότου»: το δέσιμο της Φωτεινής Βελεσιώτου με τη Λιζέτα Καλημέρη και τις ατμοσφαιρικές Δευτέρες με τη Μαρία Παπαγεωργίου, το ώριμο πρόγραμμα του Μίλτου Πασχαλίδη (το μεγάλο hit της σεζόν) και το πόσο πονούσαν τα πόδια μας από το χορό μετά τον Μύρωνα Στρατή και τον Ησαΐα Ματιάμπα, το λαϊκό προσκύνημα στον Σωκράτη Μάλαμα και τη σκηνική θύελλα της Ματούλας Ζαμάνη (που, παρεμπιμπτόντως είχε το καλύτερο guest list). Στις λίγες μέρες μέχρι το κλείσιμο, είναι προγραμματισμένα μερικά ακόμη live καθώς και ένα πάρτι που θα ξυπνήσει τις πιο όμορφες αναμνήσεις από τη μουσική σκηνή η οποία γιορτάζει δύο δεκαετίες ζωής.

Ο «Σταυρός» στην τελική ευθεία της σεζόν - εικόνα 1
Άλλη μια εμφάνιση θα πραγματοποιήσει στο Club ο Δημήτρης Ζερβουδάκης το Σάββατο 21/5 (©Yiannis Margetousakis Photography)

Βασιλική Καρακώστα (Πέμπτη 19/5 στο Plus)
Μια ξεχωριστή περίπτωση τραγουδίστριας: σε όλες της τις συνεργασίες (από παλιά με τον Διονύση Σαββόπουλο ως την πιο πρόσφατη με τον Γιώργο Νταλάρα) και σε κάθε δικό της project, δισκογραφικό ή live (κυρίως), δείχνει πως περνάει μέσα από την καρδιά του τραγουδιού, βρίσκει την ψυχή του και το βγάζει ξανά, δίνοντάς το με τον δικό της τρόπο. Κάθε φορά που ακούμε τη Βασιλική είναι σαν να μας τραβάει στο δικό της trip, με μουσικές που έχουν ουσία και σημασία. Σε αυτό το live θα μας δώσει και μια γεύση από καινούργιο υλικό, καθώς ετοιμάζει νέο δίσκο. (ακούστε την καταπληκτική, hard διασκευή του «Κοκαϊνοπότη» του Παναγιώτη Τούντα)



Σαββέρια Μαργιολά (Παρασκευή 20/5 στο Club)
Ενδιαφέρουσα φωνή, με ξεχωριστές δυνατότητες στο λαϊκό, θα παρουσιάσει τραγούδια από τους δύο προηγούμενος δίσκους της («Πράξη πρώτη», «Αλισάχνη»), από τον τρίτο που είναι έτοιμος (ακούστε ένα τραγούδι απ’ αυτόν παρακάτω), καθώς και επιλογές από το ρεμπέτικο και έντεχνο ρεπερτόριο. Τη συνοδεύουν οι μουσικοί Νίκος Πασσαλίδης, Δήμος Πολυμέρης, Μάριος Μούρμουρας, Απόστολος Λιάγκας και Νίκος Νταρίλας.



Θοδωρής Κοτονιάς & Μακρινά Ξαδέρφια (Παρασκευή 20/5 στο Plus)
Ο ταλαντούχος τραγουδοποιός και όλη η μπάντα των Ξαδερφιών (Νίκος Γεωργουσάκης, Νίκος Βερύκοκκος, Διονύσης Θεοδώσης, Κώστας Μαυριδάκης, Θοδωρής Παπαστάθης) σε ένα αναδρομικό live που θα ακροβατεί μεταξύ λυρισμού και πανηγυριού.

Δημήτρης Ζερβουδάκης (Σάββατο 21/5 στο Club)
Ο κόσμος γέμισε το club τα δύο προηγούμενα Σάββατα (το περασμένο είχαμε και αιφνιδιαστική guest συμμετοχή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου) κι έτσι ο διαχρονικός ροκ έντεχνος τραγουδοποιός θα πραγματοποιήσει μία ακόμη εμφάνιση, μαζί με τους μουσικούς Θανάση Αρχανιώτη, Θάνο Κολοκυθά, Νίκο Παπαδόπουλο, Δημήτρη Οικονομίδη και Παναγιώτη Κουτσουρά.

Παράθυρα με Θέα (Σάββατο 28/5 στο Club – φυσικά!)
Σωστά διαβάζετε οι παλιοί θαμώνες του «Σταυρού»! Η cover band με την οποία έκαναν τα πρώτα βήματά τους πολλοί καλλιτέχνες, πραγματοποιεί reunion με ένα πάρτι-«επιστροφή στο παρελθόν». Με αφορμή την επέτειο των είκοσι χρόνων της μουσικής σκηνής, ξανασυναντιούνται στη σκηνή: οι τραγουδιστές Πάνος Μουζουράκης, Ηλιάνα Τσαπατσάρη, Γιώργος Μυλωνάς, Αποστόλης Βαλαρούτσος, Βαγγέλης Ασημάκης, Φρόσω Στυλιανού και Λαμπρινή Καρακώστα, και οι μουσικοί Ανδρέας Αποστόλου, Θοδωρής Γιαννακόπουλος, Κώστας Γκαγκαστάθης και Ηλίας Παρασκευόπουλος. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η γιορτή θα κρύβει εκπλήξεις...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.