Είδαμε πρώτοι τις πρόβες της Νατάσσας Μποφίλιου στον «Βοτανικό»

Τη φωτογραφίσαμε κι ακούσαμε καινούργια τραγούδια της πολυαναμενόμενης δουλειάς της με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο.

Είδαμε πρώτοι τις πρόβες της Νατάσσας Μποφίλιου στον «Βοτανικό»

Πέμπτη μεσημέρι, είμαστε οι πρώτοι που μπαίνουμε στον «Βοτανικό» για να παρακολουθήσουμε τις πρόβες για τη νέα μουσική παράσταση της Νατάσσας Μποφίλιου, του Θέμη Καραμουρατίδη και του Γεράσιμου Ευαγγελάτου – έπειτα από λίγο θα είμαστε και από τους πρώτους που θα ακούσουμε τέσσερα από τα δώδεκα τραγούδια του καινούργιου τους δίσκου, που έρχεται τέσσερα χρόνια μετά τις «Μέρες του φωτός». «Βαβέλ» θα λέγεται η μουσική παράσταση, ο δίσκος και ένα τραγούδι απ’ αυτόν, ωστόσο όλα δείχνουν να κυλούν αρμονικά... «Βαβέλ φτιάχνουμε, αλλά Βαβέλ δεν είχαμε», αστειεύεται ο Θέμης, συμπληρώνοντας τον Γεράσιμο που αναφέρει ότι η «Βαβέλ» είναι ο δίσκος τον οποίο έφτιαξαν με τη μεγαλύτερη σύμπνοια, «ενώ οι προηγούμενοι ξεκινούσαν με έναν μεγάλο καβγά, σαν να ήμασταν τρεις διαφορετικές φατρίες του “Game of Thrones”!».

Είδαμε πρώτοι τις πρόβες της Νατάσσας Μποφίλιου στον «Βοτανικό» - εικόνα 1

Την ώρα που μπαίνουμε στον «Βοτανικό», η Νάτασσα, με τον Θέμη και τους μουσικούς στη σκηνή και τον Γεράσιμο απέναντι σ’ έναν καναπέ να τους παρακολουθεί, κάνει πρόβα το «Ξύπνα αγάπη μου» – μία από τις τρεις μόνο διασκευές του προγράμματος, που χρησιμοποιούνται για καθαρά δραματουργικούς λόγους. Η πρόβα του τραγουδιού σταματάει μία για να προτείνει η Νατάσσα ότι πρέπει να ακούγεται «μυστηριώδες» και μία για να ψάξει ο Θέμης στο κινητό την εκτέλεση της Τζένης Βάνου – τη βρίσκει, κολλάει το κινητό στο μικρόφωνο και... «Πάμε να ακούσουμε λίγο την Τζένη».

Η σκηνή δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη από τη –βραβευμένη πολλάκις στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του «α» σκηνογράφο– Έλλη Παπαγεωργακοπούλου. Βλέπω μόνο στο πάνω επίπεδο της σκηνής μια σειρά από κάγκελα, όπου παρατηρώ ότι επαναλαμβάνεται το μοτίβο ενός έγχορδου οργάνου, κάποια σκηνικά ευρήματα-έκπληξη και props, τα οποία την ώρα της πρόβας μετακινεί ο Άγγελος Τριανταφύλλου. Σκηνοθετώντας τη μουσική παράσταση στον «Βοτανικό», ο Άγγελος μεταφέρει σε συνεργασία με την Έλλη και τον Χρήστο Γκίνη, που επιμελείται τα βίντεο, την ατμόσφαιρα και τις ιδέες του καινούργιου δίσκου: «Φτιάχνω μια αλυσίδα από δίπολα για την Αθήνα» μου περιγράφει αδρά τη σύλληψή του ο Άγγελος.

Φτάνει η στιγμή που αποκαλύπτονται μερικά από τα τραγούδια του δίσκου: η αλέγρα «Ομορφιά στην Αθήνα», η μπαλάντα «Hotel Vienna», «Τα μεθύσια» σε ρυθμό ζεϊμπέκικου και τα «Επόμενα φιλιά», ένα αργό τσιφτετέλι. Κάθε τραγούδι και μια διαφορετική εικόνα της Αθήνας, μέσα από μια διαφορετική Νατάσσα. Εκείνη μου λέει ότι αισθάνεται «πλήρης» και «πολύ ευτυχής» μ’ αυτόν το δίσκο: «Νιώθω ότι δεν λείπει κανένα ερμηνευτικό μου πρόσωπο από το δίσκο. Ο Γεράσιμος εκφράζει στον απόλυτο βαθμό όσα αισθάνομαι, σε επίπεδο κοινωνικό, ερωτικό, προσωπικό. Επίσης νιώθω ότι τα τραγούδια μας έχουν ξεκάθαρη θέση απέναντι σ’ αυτό που ζούμε. Η μαγκιά του Γεράσιμου είναι ότι καταφέρνει σε όλα τα τραγούδια να αφήσει ένα παράθυρο ανοιχτό. Δεν είναι ελπίδα αυτό, όπως στις “Μέρες του φωτός”. Είναι μια δήλωση πως ό,τι κι αν συμβαίνει, εδώ είμαστε κι εδώ θα δώσουμε τη μάχη μας.»

Από το Σάββατο 5/3 στον «Βοτανικό», θα δούμε μια μουσική παράσταση και θα ακούσουμε (στο σύνολό του) έναν καινούργιο δίσκο που περιγράφουν την Αθήνα και την Ελλάδα του 2016. Μέσα από τα μάτια μιας συνεπούς δημιουργικής ομάδας, που όπως μου αναφέρει ο Θέμης θέλει να παρουσιάζει καινούργιες δουλειές «όταν έχει κάτι να πει». Κι όπως καταλάβαμε απ’ αυτήν τη μικρή γεύση που πήραμε, έχει πολλά να πει.

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από τις πρόβες της Νατάσσας Μποφίλιου στον «Βοτανικό» (©Δημήτρης Τσίτσος):

Είδαμε πρώτοι τις πρόβες της Νατάσσας Μποφίλιου στον «Βοτανικό» - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.