2 πρεμιέρες + 1 live στον «Σταυρό του Νότου»

Μαρίζα Ρίζου και Φάμελλος-Δρογώσης ξεκινούν σειρά εμφανίσεων, ενώ η Ευτυχία Μητρίτσα παρουσιάζει ένα αυτοβιογραφικό live.

2 πρεμιέρες + 1 live στον «Σταυρό του Νότου»

Το πηγαινέλα στις τρεις σκηνές του καλά κρατεί (Μάλαμας, Ζαμάνη, Στρατής-Ματιάμπα και Παπαγεωργίου συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους) κι αυτή η βδομάδα φέρνει τρεις ακόμη καλούς λόγους για να κατέβουμε στον «Σταυρό».

Μανώλης Φάμελλος – Στάθης Δρογώσης (από το Σάββατο 27/2 στο Club)
Οι δύο ευαίσθητοι και ευαισθητοποιημένοι τραγουδοποιοί, με υλικό τις διαψευσμένες μεγάλες προσδοκίες αλλά και τις σωτήριες εμμονές και επιμονές τους, φτιάχνουν ένα «αυτοδύναμο-αυτοδιαχειριζόμενο μουσικό σχήμα», στο οποίο: ο Μανώλης (Φάμελλος) παίζει κιθάρα, μαντολίνο, φυσαρμόνικα και κρυφτό, ο Στάθης (Δρογώσης) παίζει πιάνο, ακορντεόν και σκάκι, ο Βαγγέλης (Μαρκαντώνης) παίζει μπάσο, όλα τα παραπάνω και πρέφα, ενώ ο Οδυσσέας (Τσάκαλος) παίζει τύμπανα και αυτό τα λέει και τα λύνει όλα. Θυμίζουμε ότι ο πέμπτος δίσκος του Στάθη Δρογώση «Το κόκκινο τετράδιο», ένα «ημερολόγιο ενός φανταστικού φίλου» γεμάτο αντιφάσεις, κυκλοφόρησε στο τέλος της περασμένης χρονιάς από τη Minos EMI, ενώ το «Γύρω απ’ τον ήλιο» του Μανώλη Φάμελλου από τον ομώνυμο δίσκο του 2014 έγινε βίντεο κλιπ πριν από ένα μήνα.



2 πρεμιέρες + 1 live στον «Σταυρό του Νότου» - εικόνα 1

Μαρίζα Ρίζου (από την Παρασκευή 26/2 στο Plus)
Πώς θα μπορούσε να είναι η Μπελ Επόκ το 2016; Την απάντηση έχει η Μαρίζα Ρίζου, η οποία πατάει στην αισιοδοξία και τα μουσικά ερεθίσματα εκείνης της ανέμελης προπολεμικής περιόδου για να μας τραγουδήσει τα παλιά τραγούδια όπως θα ήταν αν δημιουργούνταν σήμερα, και να μας γνωρίσει με καινούργια. Τη διακριτική σκηνοθεσία της μουσικής παράστασης «Μπελ Επόκ» αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης (ο Δρ. Φρανκ του «Rocky Horror Show») και την μπάντα αποτελούν οι Μάρκος Χαϊδεμένος, Γιώργος Μουχτάρης, Γιώργος Κωστελέτος, Νίκος Σταδιάτης και Αδάμ Δόγκας. Το τραγούδι «Είναι μικρή η ζωή» είναι το promo single της δεύτερης δισκογραφικής δουλειάς της Ρίζου, που θα κυκλοφορήσει σύντομα από τη Feelgood Records.

2 πρεμιέρες + 1 live στον «Σταυρό του Νότου» - εικόνα 2

Ευτυχία Μητρίτσα (Πέμπτη 25/2 στο Club)
Μία από τις ενδιαφέρουσες φωνές της νέας γενιάς, που έχουμε δει στο πλευρό του Νταλάρα, του Λιδάκη, του Πασχαλίδη κ.ά., φτιάχνει το παζλ των επιρροών της ερμηνεύοντας για μία μόνο βραδιά από Τσιτσάνη, Τούντα και χιώτη, μέχρι Ξυδάκη, Μαμαγκάκη και Χατζιδάκι. Τη συνοδεύουν οι μουσικοί Διονύσης Θεοδόσης, Άρης Κονιδάρης και Δημήτρης Σίντος. Το «Σωσίβιο» είναι o δεύτερος δίσκος της, που έχει γράψει ο Κώστας Μπουντούρης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.