«Acro»: Party με ραδιοφωνικά hits, Ιωαννίδη και Radiohead

Με τα μάτια στην πλατεία για να διασκεδάζει τον κόσμο, αλλά και με προσωπικές πινελιές, ο Γιώργος Σαμπάνης, μαζί με την Τάμτα και την Ευρυδίκη, ξεσηκώνει το μαγαζί.

«Acro»: Party με ραδιοφωνικά hits, Ιωαννίδη και Radiohead

Ένας τραγουδοποιός που βουρκώνει (ναι, σωστά διαβάζετε) όταν πιάνει στα χέρια τη δισκογραφική δουλειά του σε βινίλιο (το ενσταντανέ από την πρόσφατη απονομή πλατινένιου δίσκου για το άλμπουμ «Μόνο εξ επαφής»), στα μάτια μου είναι ένας καλλιτέχνης που την πονάει τη μουσική. Αυτή η ευαισθησία είναι εμφανής στους σταθερούς δημιουργικούς δεσμούς του Γιώργου Σαμπάνη (π.χ., με τη στιχουργό Ελεάνα Βραχάλη, στην οποία απευθύνθηκε πολλές φορές τη βραδιά που βρεθήκαμε στο «Acro»), στην ποιότητα των συνθέσεών του (ατόφια και δυναμική pop/rock χωρίς εκπτώσεις), καθώς και στο στήσιμο των προγραμμάτων του.

Η φάση στο «Acro», όπου εμφανίζεται για τρίτη χρονιά, είναι ένα προσωπικό επίτευγμα του Σαμπάνη: το σκηνικό κάνει τον ίδιο κατ’ αρχάς να αισθάνεται άνετα, να χοροπηδάει και να παραμένει σε εγρήγορση (το ίδιο κάνει και σ’ εμάς από κάτω το κλαμπίστικο light show, που δεν σε «στραβώνει»), ενώ η επιλογή των τραγουδιών βασίζεται στη φόρμουλα ενός πετυχημένου party.

Το αποτέλεσμα είναι ότι το νεανικό (και νεανίζον, αλλά και κοσμικό) κοινό ξεσηκώνεται από πολύ νωρίς, ικανοποιώντας την ανάγκη του να συνδυάσει τρία-σε-ένα, δηλαδή πίστα, club και συναυλία μαζί. Υποδειγματικό ως προς αυτή την ανάγκη είναι το πρώτο πρόγραμμα του Σαμπάνη, του οποίου η ένταση και η ταχύτητα είναι από την αρχή ελαφρώς ανεβασμένη για να συμπεριλάβει από τις εθιστικές επιτυχίες που έχει γράψει μέχρι Τρύπες («Ταξιδιάρα ψυχή») και Αγγελάκα (Σιγά μην κλάψω), αλλά και Αλκίνοο Ιωαννίδη (το «Γιατί δεν έρχεσαι ποτέ» σε μια ξέφρενη εκτέλεση).

«Acro»: Party με ραδιοφωνικά hits, Ιωαννίδη και Radiohead - εικόνα 1
©branko

Στην ίδια γραμμή, και οι δύο τραγουδίστριες του σχήματος: η Τάμτα, η οποία μεταμορφώνεται εντυπωσιακά όταν λέει αγγλόφωνα τραγούδια, μας υποδέχεται με το «Creep» των Radiohead, ενώ στο δεύτερο πρόγραμμα ξεκινάει με «Love me again», Ελευθερία Αρβανιτάκη και Destiny’s Child για να συναντήσει την Ευρυδίκη στο «Paradise City» των Guns N’ Roses και στο «Εν λευκώ» της Μποφίλιου, αφήνοντάς τη να συνεχίσει στο γνώριμο rock ύφος της με Joan Jett.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.