Γιορτές σε πίστες και μουσικές σκηνές

Ενόψει εορταστικής περιόδου, επιλέγουμε τα πιο εκρηκτικά, ιντριγκαδόρικα, χορευτικά ή κλασικά προγράμματα, σε μια νύχτα που απευθύνεται σε όλους.

Γιορτές σε πίστες και μουσικές σκηνές

Θέλεις να απολαύσεις πρωτάκουστες συμπράξεις; Να χορέψεις με live προγράμματα σαν να βρίσκεσαι σε ένα μεγάλο πάρτι; Να χειροκροτήσεις διαχρονικές αξίες; Ακόμη και να πετάξεις λουλούδια; Ενόψει εορταστικής περιόδου, επιλέγουμε τα πιο εκρηκτικά, ιντριγκαδόρικα, χορευτικά ή κλασικά προγράμματα για να ψυχαγωγηθείς και να διασκεδάσεις, σε μια νύχτα που απευθύνεται σε όλους.

Γιορτές σε πίστες και μουσικές σκηνές - εικόνα 1
Όλοι χορεύουν στο «Acro» όταν τραγουδάει ο Γιώργος Σαμπάνης

Θα περίμενες ότι τα έχεις δει όλα στη νύχτα. ότι, δηλαδή, κάθε πιθανός συνδυασμός έχει εξαντληθεί, ότι ξέρεις ακριβώς πού θα ακούσεις τι και ότι οι νέες προτάσεις θα έρχονταν με το σταγονόμετρο. Σεζόν (κρίσης) μπαίνει, σεζόν (κρίσης) βγαίνει, αλλά η νύχτα τα καταφέρνει ακόμη να ανατρέπει τις προβλέψεις, κρύβει άσους στο μανίκι και δείχνει ευελιξία – όχι απαραίτητα τιμολογιακή, βέβαια, κάτι που προβληματίζει πολλούς. Είναι βιομηχανία η νυχτερινή διασκέδαση και όλοι, επιχειρηματίες και κοινό, αντιστέκονται με κάθε τρόπο στο σβήσιμο των μηχανών της. Οι μεν βάζουν μεράκι (σε νέους χώρους) και μια σχετική τόλμη (σε επιλογή προγραμμάτων), οι δε την άσβεστη διάθεσή τους για διασκέδαση, αλλά και οι καλλιτέχνες νερό στο κρασί τους, όπως ακούμε σταθερά κι από επίσημα χείλη.

Γιορτές σε πίστες και μουσικές σκηνές - εικόνα 2
Όλη την ώρα μαζί στη σκηνή του «Βοτανικού» η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Νίκος Πορτοκάλογλου

Κάπως έτσι μπορείς να εξηγήσεις ότι ανοίγουν νέοι χώροι, όπως το «Ίλιον Plus» και το «Loft Nice ’n’ Easy» σε περιοχές με έλλειψη αντίστοιχων, όπως η Πατησίων ή η Κηφισιά, το «Hotel Ερμού» και το «BOX Athens» (από τον Γιάννη Μωράκη), το «PassPort Κεραμεικός» ή το «Apotheke». Είναι ενδεικτικό επίσης ότι μια ανάσα από τις γιορτές μετράμε καμιά δεκαριά ενάρξεις (με το «Κόντρα ντουέτο» Ελεωνόρας Ζουγανέλη και Φωτεινής Βελεσιώτου να μας τσιγκλάει έντονα), ότι τα κυριακάτικα μεσημέρια ξαναγίνονται της μόδας, ότι το έντεχνο φτιάχνει τη νέα γενιά του, ότι οι 30 plus κλαμπάρουν ακούγοντας Σαμπάνη, Πανταζή ή Κοκκίνου και ότι τα λουλούδια πέφτουν βροχή στα πόδια του Πάριου, του Καρρά και του Μαζωνάκη. Όχι, δεν είναι όλα ρόδινα…

Γιορτές σε πίστες και μουσικές σκηνές - εικόνα 3
Φωτεινή Βελεσιώτου, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Δημήτρης Υφαντής: Η πιο ιντριγκαδόρικη συνεργασία της σεζόν.

Το ταμείο θα δείξει στο (πρώτο) τέλος της σεζόν ποιοι κέρδισαν και ποιοι έχασαν (και πόσα), αλλά προς το παρόν ας μαζέψουμε τις καλύτερες εικόνες από τη σεζόν που διανύουμε κι ας φτιάξουμε την ατζέντα μας για τις πιο διασκεδαστικές γιορτές – σημείωσε ότι θα προστεθούν έξτρα μέρες εμφανίσεων και ειδικά προγράμματα γύρω από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Γιορτές σε πίστες και μουσικές σκηνές - εικόνα 4
Αποθέωση για τον Βασίλη Καρρά (μαζί με τον Γιώργο Μαζωνάκη)

Αποθέωση γένους λαϊκού
Τραγουδάει «Με σκότωσε γιατί την αγαπούσα» ο Γιώργος Μαζωνάκης με τον Βασίλη Καρρά στο «Έναστρον» κι από κάτω χαμός. Τραγουδάει το «Φταίμε κι οι δυο» ο Γιάννης Πάριος στην «Ιερά Οδό» και αποσπά standing ovation – μια ιεροτελεστία που επαναλαμβάνεται πολλές φορές μέσα στο ίδιο βράδυ. Τραγουδάει «Μπορεί να βγω» ο Αντώνης Ρέμος στο «Διογένης Studio» και χορεύουν όλοι όρθιοι. Τέτοιες εικόνες αποθέωσης αντικρίζουμε κάθε weekend στις μεγάλες πίστες – σ’ αυτές που αναφέραμε, αλλά και στον Νίκο Βέρτη στο «Κέντρο Αθηνών», στην Πάολα στο «Teatro» (από νεαρές fans που κοπιάρουν την παράξενη κινησιολογία της) ή στον αειθαλή Τόλη Βοσκόπουλο στο «Baraonda».

Γιορτές σε πίστες και μουσικές σκηνές - εικόνα 5
Νοσταλγία με τον Τόλη Βοσκόπουλο και τον Νίκο Νομικό στο «Baraonda»

Τα λαϊκά είδωλα που έχτισαν τον μύθο τους πάνω σε δυνατή δισκογραφία και ένα επικοινωνιακό πάρε-δώσε από σκηνής βρίσκονται φέτος στην επικαιρότητα. Οι λόγοι είναι προφανείς: τον Καρρά και τον Μαζωνάκη θέλουν να τους ακούσουν όλοι, για­τί πρόκειται για δύο ερμηνευτές που έχουν κάνει το crossover και η πρώτη συνεργασία τους άργησε, αλλά επιτέλους συνέβη. Ο Ρέμος δεν φοβάται να δοκιμάσει κάθε χρόνο κάτι διαφορετικό και φέτος γυρνάει το φανατικό κοινό του στην πηγή του λαϊκού τραγου­διού (όπου και οι δικές του καταβολές), τιμώντας μαζί με τη Φωτεινή Δάρρα τον Χρήστο Νικολόπουλο σε ένα ωριαίο «ένθετο» που κυλάει νεράκι και ο Πάριος, που είχε χρόνια να το… ξενυχτήσει, διατηρείται σε στεντόρεια λυρική φόρμα (βάζει κάτω μια χούφτα τενόρους μαζί!).

Γιορτές σε πίστες και μουσικές σκηνές - εικόνα 6
Άννα Βίσση στο «Hotel Ερμού»: ξενοδοχείο ενός μεγάλου αστεριού

Σκληροπυρηνικό fan club έχουν ερμηνευτές που αναμένονται πώς και πώς τις επόμενες ημέρες: για το comeback της, η Άννα Βίσση έχει φτιάξει μια εντελώς νέα μπάντα με σολίστες όπως ο Τσεβάς και ο Γά­σιας, κι έτσι, ανανεωμένη, θα κάνει check in στο «Hotel Ερμού» την Παρασκευή 11/12. Τσιρίδες θα ακουστούν και στο comeback του Σάκη Ρουβά και των Onirama στο «Estate» (πρώην «Villa Mercedes»). Όσο για τον «πολύ» Γιώργο Μαργαρίτη, θα εισπράξει τον σεβασμό στις «Γραμμές» απ’ το Σάββατο 12/12 τόσο από όσους θέλουν να ρίξουν ζεϊμπεκιές όσο και από εκείνους που εκτιμούν τον αυθεντικό χαρακτήρα του και τα ανοίγματά του σε συνεργασίες (φέτος με τη Ραλλία Χρηστίδου).

Γιορτές σε πίστες και μουσικές σκηνές - εικόνα 7
Η Νατάσα Θεοδωρίδου παραμένει από τις καλύτερες λαϊκές φωνές. Φέτος στο «Vox»

Διασκέδαση χωρίς κόκκινες γραμμές Το πρόγραμμα του οποίου ηγείται η Νατάσα Θεοδωρίδου και μας ενέπνευσε τον παραπάνω τίτλο είναι ένα δείγμα ότι τα στεγανά έχουν σπάσει. Τα είδη, τα στιλ, οι τρόποι ερμηνείας, το τραγούδι και η πρόζα μιξάρονται, και όλα αποσκοπούν στη διασκέδαση. Έτσι στο «Vox», μαζί με τη Στέλλα Καλλή και ένα νεανικό σύνολο, η άλλοτε συγκρατημένη ερμηνεύτρια και τραγούδια από το παλιό ελληνικό σινεμά λέει, και cult ελληνικά ’70s ερμηνεύει, και συμμετέχει με κέφι στα σκετς του Παντελή Καναράκη – η φωνή της παραμένει βαθιά, ζεστή και ερωτεύσιμη.

Γιορτές σε πίστες και μουσικές σκηνές - εικόνα 8
Ο Ησαΐας Ματιάμπα και ο Μύρωνας Στρατής μας προσκαλούν στο πιο ξέφρενο πάρτι στον «Σταυρό του Νότου»

Το ότι η διασκέδαση είναι το μεγάλο ζητούμενο το καταλαβαίνεις από την επικράτηση του live clubbing. Αυτό το υβρίδιο το δημιούργησε ο Διονύσης Σχοινάς (φέτος «σκίζει» στο «4711»), αλλά του έδωσε νέα μορφή ο Γιώργος Σαμπάνης. Ο πιο περιζήτητος τραγουδοποιός της εποχής σηκώνει μαζί με την Τάμτα και την Ευρυδίκη τον κόσμο του «Acro» στο πόδι, ανακατεύοντας Guns ’n’ Roses με Μποφίλιου και το «Μη μιλάς» με το «Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη» – η ατμόσφαιρα θυμίζει upper mainstream club περασμένων δεκαετιών. Στην ίδια κατηγορία εντάσσεται το «Cabaret» με την Έλλη Κοκκίνου, απαραίτητος σταθμός για όσους κινούνται στο Κολωνάκι, το «Gotham», όπου Πανταζής και Νίνο ενθουσιάζουν με διαφορετικού ύφους performances, το «Apotheke», που επαναλανσάρεται με την Καίτη Γαρμπή από 18/12, το «Dames» στη Γλυφάδα, όπου ιδρώνει τη φανέλα ο Γιώργος Τσαλίκης, και η «Αυτοκίνηση» με τον Στέλιο Ρόκκο.

Γιορτές σε πίστες και μουσικές σκηνές - εικόνα 9
Ο Βασίλης Σκουλάς μας προσκαλεί να γιορτάσουμε στο «Ίλιον Plus»

Για εναλλακτικό live clubbing, εκτάκτως τις παραμονές των γιορτών, οι αχώριστοι Μύρωνας Στρατής και Ησαΐας Ματιάμπα θα φτιάξουν στον «Σταυρό» ένα fun mix με εκατοντάδες (!) τραγούδια.

Για πιο παραδοσιακούς τύπους, υπάρχουν οι δοκιμασμένες συνταγές σε μαγαζιά- σημεία αναφοράς με έμπειρους καλλιτέχνες που ξέρουν πώς να δημιουργούν συνθήκες διασκέδασης.
Αυτό το λες μετά βεβαιότητας για τον Αντύπα, τον Χρήστο Μενιδιάτη και το team του φιλόξενου «Frangelico», του «διασκεδαστηρίου» όπου καταλήγουμε αργά το βράδυ. Για πάλκα όπως το «Περιβόλι τ’ Ουρανού», οι «Διαδρομές» (με Μπάμπη Τσέρτο), το «Διπλόχορδο» (με Γρηγόρη Μπιθικώτση και Θοδωρή Παπαδόπουλο) και η «Μποέμισσα» (μεγάλωσε γενιές και γενιές στα Εξάρχεια και τώρα μετακόμισε στο Θησείο), που αρκεί να διαβείς το κατώφλι τους για να σε τυλίξει η αύρα ανέμελων και γλεντζέδικων εποχών. Για την αναβίωση της κοσμικής «Αθηναίας» των ’70s και των ’80s, που σερβίρει… νοσταλγικές επιτυχίες από τον Δάκη και νοστιμότατη αντρεκότ καφέ ντε παρί. Για μουσικοθεατρικές παραστάσεις όπως των Άγαμοι Θύται (από 18/12 στο «Anodos») κι εκείνες του Γιάννη Ζουγανέλη (στο «Βοτανικός Plus» από τις 12/12 με μια πλειάδα τραγουδιστών και ηθοποιών).

Όσο για το σχήμα με τη Γλυκερία, τον Μανώλη Λιδάκη και τον Μανώλη Κονταρό στο «Φως» (απ’ αυτό το Σάββατο 12/12), επιβεβαιώνει τη στροφή στο κλασικό λαϊκό και στο παραδοσιακό, στην καλύτερη επένδυση, δηλαδή, των γλεντιών.

Γιορτές σε πίστες και μουσικές σκηνές - εικόνα 10
Ο Γιάννης Πάριος σε ντουέτο με τη Μελίνα Ασλανίδου στην «Ιερά Οδό»

Βολτάροντας στις μουσικές σκηνές
Είναι ελπιδοφόρο να βλέπεις τον κόσμο να ηλεκτρίζεται από τον ροκ-έντεχνο ήχο του Μίλτου Πασχαλίδη στον «Σταυρό» – γι’ αυτό θα τον ξανασυναντήσουμε εκεί στα ρεβεγιόν και ανήμερα των γιορτών. Όπως επίσης και το να ανοίγουν νέοι χώροι, όπως το «Ίλιον Plus», όπου ίσα που χωρέσαμε να μπούμε στους Χειμερινούς Κολυμβητές και στον Θάνο Μικρούτσικο, ή ο ιστορικός «Ζυγός». να ενώνουν τη φωνή τους με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Νίκο Πορτοκάλογλου στον «Βοτανικό» κοπέλες με γόβες και επισκέπτες του River Party. να μην αφήνουν οι θαμώνες τη Γιώτα Γιάννα να κατέβει από τη μικρή σκηνή στο «Μπαράκι της Διδότου» έπειτα από τέσσερις ώρες και, βέβαια, να υπάρχει απίστευτο buzz για τη συνεργασία της Ζουγανέλη και της Βελεσιώτου στην «Ακτή Πειραιώς» από 18/12, για τον Σωκράτη Μάλαμα στον «Σταυρό» και τη Νατάσσα Μποφίλιου στον «Βοτανικό» μετά τις γιορτές.

Γιορτές σε πίστες και μουσικές σκηνές - εικόνα 11
Ο Δάκης μας θυμίζει περασμένες εποχές στην ιστορική «Αθηναία» που αναβιώνει στο Κολωνάκι.

Ένας καλός τρόπος να απολαύσεις τη βιοποικιλότητα του «έντεχνου» είναι να μπαινοβγαίνεις από το ένα stage του «Σταυρού» στο άλλο, τσιμπώντας λίγο από το bonding του Δήμου Αναστασιάδη και του Νίκου Ζιώγαλα, που λες και γνωρίζονται χρόνια, λίγο από την ατμοσφαιρικότητα του προγράμματος του Περίδη και της Καλημέρη, λίγο από το attitude του Πάνου Μουζουράκη και λίγο από τη θέρμη της Μαρίας Παπαγεωργίου – οι συνδυασμοί είναι πολλοί και αξίζει να τους δοκιμάσεις τις ημέρες των γιορτών.

Γενικώς, οι μουσικές σκηνές θα φορέσουν τα καλά τους: στο «Ίλιον» θα ακουστεί από το άψογο ηχοσύστημα το αφιέρωμα στον Πόντο με τίτλο «Αυτή η γη έχει φωνή» του Βασίλη Σκουλά και του Χρήστου Παπαδόπουλου (αλλά και τα αστεία των Σωτήρη Καλυβάτση και Στέλιου Κάτσαρη), ενώ στον «Ρυθμό» θα μας ευχηθούν (σε διαφορετικές ημερομηνίες) η Ελένη Δήμου, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και η Μαριώ με τον Λάμπρο Καρελλά, και στο «Γυάλινο» ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας με τον Γιάννη Κότσιρα, που θα έχουν ξεκινήσει τις… παραγγελιές από τις 18/12.

Γιορτές σε πίστες και μουσικές σκηνές - εικόνα 12
Ο original Γιώργος Μαργαρίτης θα εμφανίζεται στις «Γραμμές» μαζί με τη Ραλλία Χρηστίδου.

Σε παρεΐστικο μήκος κύματος, όπως ταιριάζει στις μέρες, θα κινηθούν το «Μπαράκι της Διδότου» (η Ζανέτ Καπούγια θα φτιάξει ατμόσφαιρα στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν), το «Χαμάμ», το «Τσάι στη Σαχάρα», το «Mike’s Irish Bar», το «Πέραν», το «Άλικο» και το καινούργιο «Τρίχορδο», τα οποία έχουν από τη φύση τους το περιθώριο να κάνουν νέες προτάσεις ονομάτων που μπορεί να συζητάμε στο μέλλον ή που αξίζει να ακουστούν ξανά.

Περισσότερες πληροφορίες

Vogue Club

Λεωφ. Ποσειδώνος 35, Άλιμος
  • Night Life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.