Τα επόμενα μεγάλα νυχτερινά ραντεβού

Ντουέτα πρωτάκουστα, comeback και θεματικά μουσικά προγράμματα... Σας προετοιμάζουμε για το μεγάλο κύμα ενάρξεων στα νυχτερινά μαγαζιά.

Τα επόμενα μεγάλα νυχτερινά ραντεβού

Ντουέτα πρωτάκουστα, comeback και θεματικά μουσικά προγράμματα... Σας προετοιμάζουμε για το μεγάλο κύμα ενάρξεων στα νυχτερινά μαγαζιά.

Τα επόμενα μεγάλα νυχτερινά ραντεβού - εικόνα 1

Αντώνης Ρέμος, Χρήστος Νικολόπουλος, Φωτεινή Δάρρα («Διογένης Studio», από 27/11)
Όσο πάει και απομακρύνεται από τις παλιές συνταγές ο Αντώνης Ρέμος... Πρόσωπο-κλειδί στις φετινές εμφανίσεις του ο Χρήστος Νικολόπουλος και το σπουδαίο έργο πενήντα χρόνων, το οποίο αν συνδυαστεί με την «όρεξη [του Ρέμου] για νέες διαδρομές» και με τη «διαφορετική πτυχή του ταλέντου» της Φωτεινής Δάρρα, θα γίνει ο άξονας ενός ενδιαφέροντος λαϊκού προγράμματος. Περιμένουμε να δούμε πώς θα αξιοποιηθούν οι ηθοποιοί Λευτέρης Ελευθερίου και Αντώνης Κρόμπας (τη σκηνοθετική επιμέλεια του προγράμματος έχει ο Απόλλωνας) και να απολαύσουμε τις υποσχόμενες φωνές της Τζωρτζίνας Καραχάλιου, του Μάκη Δράκου (από το «The Voice»), της Βάγιας Καλαντζή (η στιχουργός τού «Είναι στιγμές») και της Victoria Taylor. Το πρόγραμμα θα παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Τα επόμενα μεγάλα νυχτερινά ραντεβού - εικόνα 2

Πάνος Μουζουράκης («Σταυρός του Νότου – Club», από 27/11)
Ο χώρος είναι ό,τι πρέπει για το one-man show του αυθόρμητου τραγουδοποιού, που έχει μοναδική ενέργεια πάνω στη σκηνή και επικοινωνία με το κοινό – αυτό το «πρωτότυπες» διασκευές θεωρούμε πως είναι μια υπόσχεση που εδώ θα πραγματοποιηθεί. Επειδή δεν βρεθήκαμε στη συναυλία στον κήπο του Μεγάρου, περιμένουμε επίσης να ακούσουμε τα καινούργια τραγούδια που έπαιξε εκεί και θα συμπεριληφθούν στο live άλμπουμ «Πάνος στο γκαζόν», που κυκλοφορεί στο τέλος του μήνα. Το πρόγραμμα θα παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή, μέχρι τις 18/12.

Τα επόμενα μεγάλα νυχτερινά ραντεβού - εικόνα 3

Ελευθερία Αρβανιτάκη, Νίκος Πορτοκάλογλου («Βοτανικός Live Stage», από 27/11)
Ένα ντουέτο που περιμένουν πολλοί, μιας και είναι η πρώτη φορά που οι δύο καλλιτέχνες στήνουν ένα κοινό μουσικό πρόγραμμα – αυτό έγινε πραγματικότητα χάρη στο τραγούδι «Καταστροφή κι ελπίδα» το οποίο υπογράφει ο Πορτοκάλογλου στο νέο δίσκο της Αρβανιτάκη «9+1 ιστορίες». Και μόνο που θα είναι μαζί διαρκώς στη σκηνή (δεν είναι κανόνας στις συνεργασίες), μας αρκεί, όπως και το ότι θα ακούσουμε νέο υλικό και από τους δύο. Το πρόγραμμα θα παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

«Το Πατάρι του Φλόκα» («Αθηναΐς», από 27/11)
Στη δεκαετία του ’70, στο πατάρι του κοσμικού ζαχαροπλαστείου «Φλόκας» στην Πανεπιστημίου σύχναζαν ο Χατζιδάκις, ο Γκάτσος, ο Μητσιάς, η Γαλάνη, ο Μακράκης, ο Ξαρχάκος και άλλοι που όρισαν την πορεία του ελληνικού τραγουδιού. Με οικοδεσπότη τον Μανώλη Μητσιά, ο οποίος θα μας θυμίσει συζητήσεις και μουσικές ιδέες που αντάλλαζε εκείνη η ευρύτερη παρέα, ενώ τέσσερις νέες φωνές θα ερμηνεύσουν τραγούδια που γεννήθηκαν από εκείνες τις συναντήσεις. Τραγουδούν οι Στέλλα Σαμαρά, Σταύρος Νιφοράτος και Αφροδίτη Χατζημηνά (27-28/11) και η Μαριάννα Μαυρουδή (4-5/12).

Γιάννης Πάριος, Μελίνα Ασλανίδου, Stavento («Ιερά Οδός», από 28/11)
Τη χαρακτηρίζεις και γεγονός την επιστροφή του Γιάννη Πάριου σε ένα μεγάλο νυχτερινό μαγαζί μετά τη συναυλιακή δραστηριότητα των τελευταίων ετών. Ο παθιασμένος τραγουδοποιός, χωρίς το έργο του οποίου θα αντιλαμβανόμασταν διαφορετικά τον έρωτα, προσκαλεί γι’ αυτό το comeback τη Μελίνα Ασλανίδου, μία ερμηνεύτρια που έχει ξεχωρίσει γιατί πατά στην παράδοση του λαϊκού τραγουδιού, και τους Stavento του Μιχάλη Κουινέλη – πρόσφατα ο Πάριος τραγούδησε με διάχυτο λυρισμό στο «Παιδί μονάχο». Το πρόγραμμα θα παρουσιάζεται κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι.

Τα επόμενα μεγάλα νυχτερινά ραντεβού - εικόνα 4

Άννα Βίσση («Hotel Ερμού», από αρχές Δεκεμβρίου)
Ανοίγει το δικό της «ξενοδοχείο», αλλάζει τελείως την ορχήστρα της και φτιάχνει μια κατάσταση στενής μουσικής επαφής για να μοιραστεί μαζί μας το παλιό της ρεπερτόριο («πειραγμένο» από τα νέα πρόσωπα της μπάντας), αλλά και τα καινούργια τραγούδια, που θα κυκλοφορήσουν σύντομα. Το... πεντάστερο πρόγραμμα θα παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ (με έναρξη στις 22:30), ενώ υπάρχουν σχέδια για εμφάνιση άλλων σχημάτων και parties που θα φέρουν τη δική της σφραγίδα επιλογής.

Τα επόμενα μεγάλα νυχτερινά ραντεβού - εικόνα 5

Γιώτα Νέγκα, Θέμης Καραμουρατίδης («Γυάλινο Μουσικό Θέατρο», από τις 4/12)
Τον προηγούμενο δίσκο τους τον αγαπήσαμε: τον ακούσαμε πολλές φορές (στο σπίτι και στα live) και τον εκτιμήσαμε γιατί έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία στη Νέγκα, αλλά και απέδειξε για μία ακόμη φορά το ταλέντο του Καραμουρατίδη. Το δίδυμο ξανασυναντιέται δισκογραφικά, με τους στίχους των τραγουδιών της νέας δουλειάς του να υπογράφονται από τον Οδυσσέα Ιωάννου. Ο «Τελευταίος εαυτός», ένας «σύγχρονος δίσκος παλαιάς κοπής με… δέκα έντεχνα λαϊκά κομμάτια» θα παρουσιαστεί σε τέσσερις παραστάσεις, που θα έχουν χαρακτήρα «ακροάματος». Σ’ αυτές θα ακούσουμε και αποσπάσματα από την πρωτότυπη ορχηστρική μουσική που έχει γράψει ο Καραμουρατίδης για την ταινία του Μανούσου Μανουσάκη «Ουζερί Τσιτσάνης».

Τα επόμενα μεγάλα νυχτερινά ραντεβού - εικόνα 6

«Agamoi Thytai Selfie» (Anodos, από 4/12)
Σε αυτό το selfie φιγουράρουν ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο Δημήτρης Σταρόβας, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο Γιώργος Χρυσοστόμου, ο Γιώργος Χατζής, ο Σπύρος Παπαδόπουλος και ο Κώστας Μακεδόνας. Οι δύο τελευταίοι είναι οι guest stars της μουσικής-σατιρικής ομάδας Άγαμοι Θύται, η οποία επιστρέφει «στον τόπο του ελλείματος... για να αποσύρει την εθνική μελαγχολία» με κείμενα της Δήμητρας Παπαδοπούλου και πολύ τραγούδι. Το πρόγραμμα θα παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Oρφέας Περίδης, Λιζέτα Καλημέρη («Σταυρός του Νότου – Plus», από 5/12)
Ο Περίδης της «Φωτοβολίδας», του «Κάτι μου κρύβεις» και του «Για πού το ’βαλες καρδιά μου» ανεβαίνει στη σκηνή με μια Καλημέρη η οποία μόλις ολοκλήρωσε τις επιτυχημένες εμφανίσεις της με τη Βελεσιώτου έχοντας δείξει την άνεσή της σε ένα μεγάλο τραγουδιστικό εύρος. Με αφετηρία τη «Φυλακή» και το «Φάρο», η νέα τους συνάντηση είναι εγγυημένη πρόταση για όσους αγαπούν το έντεχνο και το λαϊκό.

«Καμαρώστε μας» («Βοτανικός Plus», από 12/12)
Καμαρώστε τους, καμακώστε τους, καπαρώστε τους ή ό,τι άλλο σκεφτείτε... Η μεγάλη παρέα αυτής της μουσικής διαδραστικής παράστασης αποτελείται από τους Γιάννη Ζουγανέλη, Δημήτρη Μπάση, Σοφία Κουρτίδου, Βίκυ Καρατζόγλου, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Σοφία Πριόβολου, Λάκη Παπαδόπουλο και μια κταμελή ορχήστρα. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι όλα μπορεί να συμβούν. Το πρόγραμμα θα παρουσιάζεται κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι.

Τα επόμενα μεγάλα νυχτερινά ραντεβού - εικόνα 7

Γλυκερία, Μανώλης Λιδάκης, Μανώλης Κονταρός («Φως», από 12/12)
Εδώ μου μυρίζεται γλέντι! Και τα τρία ονόματα κατέχουν καλά το λαϊκό και το παραδοσιακό, ώστε να μπορούν να εγγυηθούν ότι θα γλεντήσετε και θα χορέψετε με την ψυχή σας. Το πρόγραμμα θα παρουσιάζεται κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι.

Τα επόμενα μεγάλα νυχτερινά ραντεβού - εικόνα 8

Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Φωτεινή Βελεσιώτου («Ακτή Πειραιώς», από 18/12)
Δεν είναι υπερβολή να το χαρακτηρίσεις το πιο ιντριγκαδόρικο ντουέτο της φετινής σεζόν. Φλογερές ερμηνεύτριες και οι δύο, με τη Ζουγανέλη να μπορεί να πει θαυμάσια οτιδήποτε και τη Βελεσιώτου να ξανακάνει μόδα το ρεμπέτικο και να κατακτάει τη δημοσιότητα με αλματώδη βήματα, αναμένουμε πολλά από το... «κόντρα ντουέτο» τους, όπως τιτλοφορούν τη συνεργασία τους – θα θέλαμε πολύ να τις ακούσουμε μαζί σε βαριά λαϊκά τραγούδια. Παραδοσιακό χρώμα θα βάλει ο Δημήτρης Υφαντής. Το πρόγραμμα θα παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Τα επόμενα μεγάλα νυχτερινά ραντεβού - εικόνα 9

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Κότσιρας, Παυλίνα Βουλγαράκη («Γυάλινο Μουσικό Θέατρο», από τις 18/12)
Έχετε καμιά παραγγελιά; Να την κάνετε στους δύο τραγουδοποιούς, διαμορφώνοντας μέρος του προγράμματός τους, και συγκεκριμένα εκείνο που θα ανασύρει τραγούδια από τη δεκαετία του ’50 και μετά – αυτό προβλέπεται να είναι ένα –επιτέλους– διαφορετικό highlight. Μετά την καλοκαιρινή περιοδεία τους, Μαχαιρίτσας και Κότσιρας ανανεώνουν το ραντεβού τους για να παντρέψουν τον ροκ με τον λαϊκό ήχο, να κάνουν διασκευές και να μας βάλουν να τραγουδήσουμε όλοι μαζί. Μαζί τους θα εμφανίζεται η Παυλίνα Βουλγαράκη, η οποία συνεχίζει να βγάζει singles από το δίσκο της «Λαβύρινθοι». Το πρόγραμμα θα παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.