Σεπτέμβριος στην παραλιακή: τα είδαμε όλα!

Γυρίσαμε όλα τα νυχτερινά μαγαζιά της παραλιακής αμέσως μετά τις διακοπές και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Σεπτέμβριος στην παραλιακή: τα είδαμε όλα!

Μια ακροβάτισσα κρεμασμένη πολλά μέτρα πάνω από το κεφάλι τραγουδιστή^ ένας σωσίας του Έλβις Πρίσλεϊ^ το «Κανείς δεν είναι κανενός» σε λούπα^ μια πανκ λουλουδού^ γνωστός δημοσιογράφος να «ματώνει» πρώτο τραπέζι πίστα­. Αυτά είναι μερικά από τα στιγμιότυπα που είδαμε στα νυχτερινά μαγαζιά της παραλιακής αμέσως μετά τις διακοπές. Τα γυρίσαμε όλα και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Σεπτέμβριος στην παραλιακή: τα είδαμε όλα! - εικόνα 1

Όποιος βιάζεται να κηρύξει το τέλος των μπουζουκιών... σκοντάφτει. Είναι γεγονός βέβαια ότι ο αριθμός των μαγα­ζιών έχει συρρικνωθεί, ονόματα που μεσουρανούσαν απουσιάζουν από τις μαρκίζες, το διήμερο είναι ο μέσος όρος λειτουργίας, η κατανάλωση είναι περιορισμένη και τα λουλούδια δεν σχηματίζουν πλέον «βουνά», αλλά «λοφάκια»...

Ωστόσο υπάρχει ένας ευμεγέθης πληθυσμός που κάθε Παρασκευή και Σάββατο θα βάλει τα καλά του (ή και τα όχι και τόσο καλά του, αν κρίνουμε από κάποια ντυσίματα και συνδυασμούς που τραντάζουν συθέμελα το οικοδόμημα της μόδας) για να ακούσει τα λαϊκά του είδωλα.

Υπάρχει ένας ευμεγέθης πληθυσμός που κάθε Παρασκευή και Σάββατο θα βάλει τα καλά του για να ακούσει τα λαϊκά του είδωλα.

Αυτό το κοινό θα ανεβεί στις καρέκλες και στα τραπέζια είτε ακούσει Ελεωνόρα Ζουγανέλη (η «Επιμονή σου»... επιμένει σε κάθε πρόγραμμα) είτε Μάκη Δημάκη (χαμός με το «Κανείς δεν είναι κανενός») και δεν θα προβληματιστεί ιδεολογικά με τη μείξη. Θα στριμωχτεί στην πίστα βουτώντας τον Μενιδιάτη ή τον Χολίδη για να βγάλουν selfie. Θα αποθεώσει τσιρίζοντας τον Νίκο Οικονομόπουλο κατά την είσοδό του στην πίστα χωρίς να δώσει σημασία στο τολμηρό υφασμάτινο σύνολο παντελόνι-πουκάμισο με μοτίβα σαν από χαλί Μπουχάρα.

Θα φωνάζει: «Δώστα όλα, ρε Πέγκυ» ξανά και ξανά, όπως ένας θαμώνας πίσω μας, προτού καν η Πέγκυ Ζήνα βγάλει την πρώτη νότα. Θα καταγράψει με το κινητό (και με κομμένη την ανάσα) τα ριψοκίνδυνα ακροβατικά της Αναστασίας πολλά μέτρα πάνω από τον Νίκο Βέρτη. Τέλος, θα γίνει μια παρέα υπό την καθοδήγηση της επικοινωνιακά καπάτσας Φανής Δρακοπούλου. Το blockbuster του φετινού καλοκαιριού είναι το συναυλιακών προδιαγραφών υπερθέαμα που έχει στήσει ο Νίκος Βέρτης στο Ακρωτήρι - The Real Live Clubbing.

Σεπτέμβριος στην παραλιακή: τα είδαμε όλα! - εικόνα 2

Αν φτάσεις αργά, ετοιμάσου για περπάτημα, διότι θα παρκάρεις αμέσως μετά τη στροφή της Ποσειδώνος. Όταν μπεις μέσα, θα σου πέσει το σαγόνι από τις χιλιάδες κόσμου και το light show – ποιο ΟΑΚΑ και σαχλαμάρες! Το μοναδικό open air μαγαζί βρίσκεται στο ιδανικότερο σημείο, αλλά η υπερμεγέθης σκηνή και το χάρισμα του Νίκου δύσκολα θα σου επιτρέψουν να στρέψεις τα μάτια στα αστέρια ή στη φωτισμένη ακτογραμμή. Το έχουμε πει και το ξαναλέμε: ο Νίκος Βέρτης γράφει τους κανόνες της νυχτερινής δια­σκέδασης που μόνο ο ίδιος ανατρέπει στη συνέχεια.

Σεπτέμβριος στην παραλιακή: τα είδαμε όλα! - εικόνα 3

Το Cabaret@Romeo συνενώνει τις δύο μορφές διασκέδασης που ανέκαθεν κυριαρχούσαν στην παραλιακή, το clubbing και τα μπουζούκια: ο Νίνο (σαν impersonator του Έλβις Πρίσλεϊ) και ο Λάμπης Λιβιεράτος (με comeback στο μοτίβο του Διονύση Σχοινά) διασκεδάζουν έναν στιλιστικά καλοβαλμένο κόσμο που έχει έρθει εδώ για να δει, να τον δουν και γενικώς να νιώσει ότι έχει πάει σε πάρτι με πολλούς γνωστούς. τη βραδιά που πήγαμε ήταν εκεί ο Stan, ο Γιώργος Γιαννιάς και ο πρώην συμπαίκτης του Νίνο στο «Fame Story» Γιώργος Χρήστου. Στα υπόλοιπα μαγαζιά της παραλιακής οι τόνοι είναι καθαρά λαϊκοί.

Το Frangelico «πάει τρένο»: έχουμε περάσει δυο-τρεις φορές από το κλασικό διασκεδαστήριο –νωρίς και αργά– κι έχουμε συναντήσει τον Χρήστο Μενιδιάτη και τον Χρήστο Χολίδη να εξαπολύουν καταιγισμό σουξέ που δεν αφήνουν σε χλωρό κλαρί τον κόσμο.

Στο Θέα ο ασταμάτητος Νίκος Οικονομόπουλος συνοδεύεται από τη Λένα Παπαδοπούλου (άλλο ένα comeback), η οποία έκανε πρώτο πρόγραμμα με ροκ μαύρη αμφίεση, «Αλεξίσφαιρο γιλέκο» και το σπάνιο «Απόψε λείπεις από εδώ» της Βίσση.

Στο Fantasia, πάλι, βρήκαμε μια φρέσκια Πέγκυ Ζήνα να διασκεδάζει το «κολλητάρι» της Κωνσταντίνο Μπογδάνο αφιερώνοντάς του το «Ματώνω» και τον Νίκο Μακρόπουλο να ανοίγει το πρώτο του πρόγραμμα με ένα υπνωτιστικό σερί τσιφτετελιών.

Τι ξεχωρίσαμε στη βόλτα μας

Σεπτέμβριος στην παραλιακή: τα είδαμε όλα! - εικόνα 4

Το προνομιακό spot του εστιατορίου στο «Ακρωτήρι» – σαν να πετάς πάνω από τη θάλασσα. τη μαξιμαλιστική διακόσμηση στο εντελώς αλλαγμένο «Cabaret@Romeo».

Το laser show στο «Frangelico».

Το ντουέτο­ έναρξης Ζήνα - Μακρόπουλος (διότι αυτό σημαίνει συνεργασία) και το swing ζέσταμα από τους Les Au Revoir.

Στο Posidonio τον Γιάννη Πλούταρχο που ιδρώνει τη φανέλα στο λαϊκό του, τη Φανή Δρακοπούλου που έχει μια απίστευτη ευελιξία ρεπερτορίου ώστε να προσαρμόζεται στη διάθεση του κόσμου (δεν κάνει ποτέ το ίδιο λαϊκό πρόγραμμα!) και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, που λόγω συνωνυμίας με τον πρώην δήμαρχο της Αθήνας δεν θα μπορούσε να μην πει τα «Καγκέλια». μια λουλουδού με punk χτένισμα αλά Τζόρτζια στο «Θέα».

Μια κοπέλα με μπλουζάκι Slayer να χορεύει υπό τους ήχους των ανατολίτικων βιο­λιών του Βέρτη.

Τη μόδα στα αγόρια που θέλει σηκωμένα τα μανίκια του πουκάμισου ώστε να φαίνεται το εσωτερικό ρέλι.

Και μια και μιλήσαμε για ρούχα, μια συμβουλή για κάποιες κοπέλες: όταν ξεπατικώνετε τα trends, να τα φοράτε ένα ένα και όχι όλα μαζί στην ίδια εμφάνιση!

Περισσότερες πληροφορίες

Posidonio

Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Ελληνικό
  • Night Life

Vogue Club

Λεωφ. Ποσειδώνος 35, Άλιμος
  • Night Life

Romeo Club

Ελληνικού 1, Ελληνικό
  • Night Life

Fantasia

Λεωφ. Ποσειδώνος 5, Ελληνικό
  • Night Life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.