Τα live της εβδομάδας: 9/9-13/9

Στις προτάσεις της εβδομάδας, νέες τραγουδοποιοί, χορός με τους JeTLAG The Band και ελληνική παραδοσιακή μουσική από τη γυναικεία ορχήστρα Smyrna. 

Τα live της εβδομάδας: 9/9-13/9

Angelika Dusk
Με το άλμπουμ «Marionette», με το οποίο έδωσε το προσωπικό της «pop with a twist» στίγμα, και με διασκευές τραγουδιών των Florence and the Machine, Alicia Keys, Editors (και άλλων τους οποίους θαυμάζει), η νεαρή τραγουδοποιός έχει ετοιμάσει ένα ειδικό ακουστικό set για το Café του Νομισματικού Μουσείου την Πέμπτη 10/9. Η καλή μπάντα της αποτελείται από τους Φώτη Βαγενά, Πέτρο Βασιλιάδη, Φωτεινή Κωστοπούλου, Αλέξανδρο Λιβιτσάνο και Δημήτρη Μποσινάκο.

Τα live της εβδομάδας: 9/9-13/9 - εικόνα 1

Παυλίνα Βουλγαράκη & Σταμάτης Μορφονιός
«2 κιθάρες, 3 φωνές» στη «Ρότα» την Παρασκευή 11/9: τις κιθάρες παίζουν ο Σταμάτης Μορφονιός («Ποια ακριβώς στιγμή έπαψες να μ’ αγαπάς», «Χιλιάδες τελευταίες φορές») και ο Δημήτρης Παπαβομβολάκης (των Replete Brothers), οι οποίοι τραγουδούν μαζί με την Παυλίνα Βουλγαράκη – ο πρώτος έχει γράψει τα τραγούδια «Άγριος τσακωμός» και «Φύγε» στο δίσκο της «Λαβύρινθοι» (κυκλοφορεί από την Cobalt) και ο δεύτερος έχει κάνει την παραγωγή. Θα γνωρίσετε τη δουλειά της Βουλγαράκη και του Μορφονιού, και θα ακούσετε διασκευές τραγουδιών των Παπακωνσταντίνου, Χαρούλη, Άσιμου, Μαυρουδή κ.ά.

Τα live της εβδομάδας: 9/9-13/9 - εικόνα 2

10 χρόνια Ημέρα Θετικής Ενέργειας
Boys+Noise, Claydee, Demy, ΜΕΛISSES & Playmen, Stan, Μύρωνας Στρατής & Ησαΐας Ματιάμπα, Ελένη Φουρέιρα... θέλετε κι άλλα; Στέλιος Λεγάκης, Αναστάσιος Ράμμος, Κωνσταντίνος Φρατζής... Κι ένα τελευταίο: special guest star ο Σάκης Ρουβάς. Πού θα μαζευτούν όλοι αυτοί; Στο Τείχος των Εθνών του ΟΑΚΑ την Παρασκευή 11/9 από τις 18:00.

Τα live της εβδομάδας: 9/9-13/9 - εικόνα 3

JeTLAG The Band
Η μπάντα που αποσυντονίζει το μουσικό σου ρολόι ανακατεύοντας τραγούδια από το 1960 μέχρι σήμερα, εγκαινιάζει τη νέα σεζόν του «Mike’s Irish Bar» το Σάββατο 12/9 με πολύ χορό – και δίνει το στίγμα για όσα θα ακολουθήσουν στο κλασικό live bar.

Τα live της εβδομάδας: 9/9-13/9 - εικόνα 4

Ευρυδίκη
Με τον «Μαγνήτη» επέστρεψε στη δισκογραφική επικαιρότητα, ενώ στα live της πάντα μαγνητίζει με το rock attitude με το οποίο ερμηνεύει τα δικά της τραγούδια και ό,τι άλλο επιλέξει από την ελληνική και ξένη σκηνή. Θα τη συναντήσουμε ξανά στη «Ρότα» το Σάββατο 12/9.

Τα live της εβδομάδας: 9/9-13/9 - εικόνα 5
©Petra Panayiotopoulou

Smyrna
Η γυναικεία ορχήστρα που ερευνά την ελληνική παραδοσιακή μουσική (Μερόπη Βλαχογιάννη, Κάλη Καμπούρη, Ελευθερία Κουρλιά, Πένυ Παπακωνσταντίνου, Σταυρούλα Σπανού, Χρυσάνθη Τζοβάνη) παρουσιάζει σκοπούς και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο και το Αιγαίο. Στο «Άλικο», το Σάββατο 12/9.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.