Τα live της εβδομάδας: 31/8-6/9

Δίπλα στο φράγμα του Μαραθώνα ή downtown, με μεράκι για τη λαϊκή παράδοση ή έμπνευση... εγκληματολογική, αυτά είναι τα live της εβδομάδας.

Τα live της εβδομάδας: 31/8-6/9

Είναι αδύνατο να αρνηθείς την πρόσκληση του Σπύρου Γραμμένου για την Πέμπτη 3/9 στη «Ρότα»: «Πάρτε φίλους, παρέες, την κοπέλα σας, το αγόρι σας, τον σκύλο σας, μια βαλίτσα, ένα ψηφοδέλτιο, δύο μερίδες φαγητό, τρία τέταρτα, τέσσερα όγδοα και ελάτε!» Ε, πώς να μην πάμε;

Τα live της εβδομάδας: 31/8-6/9 - εικόνα 1

Από τις συνεργασίες της με τον Νίκο Μαμαγκάκη, τον Ορφέα Περίδη, τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, τον Σταμάτη Κραουνάκη και τον Σταύρο Ξαρχάκο μέχρι την πρόσφατη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Λευκό Χαρτί», η Ηρώ Σαΐα διαθέτει το υλικό για ένα όμορφο live. Στα συν ο χώρος όπου θα παρουσιαστεί, το «Fragma Café» στον Μαραθώνα την Πέμπτη 3/9 (η είσοδος είναι ελεύθερη)

Τα live της εβδομάδας: 31/8-6/9 - εικόνα 2

Οι Tina and the Jazzymates ερμηνεύουν jazz standards, κομμάτια swing και bossa nova, που όσες φορές κι αν τα έχεις ακούσει στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου (την Πέμπτη 3/9) θα γίνουν το soundtrack μιας ξεχωριστής βραδιάς.

Τα live της εβδομάδας: 31/8-6/9 - εικόνα 3

Leonard Cohen, Johnny Cash, Nick Cave, αλλά και δικές του συνθέσεις παρουσιάζει ο Πάνος Μπίρμπας σε ένα ακουστικό session στη «Ρότα» την Παρασκευή 4/9.

Τα live της εβδομάδας: 31/8-6/9 - εικόνα 4

Ο σολίστας του μπουζουκιού Νίκος Τατασόπουλος (γιος του Γιάννη) παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά. Μαζί του η Εβελίνα Αγγέλου (τραγούδι) και ο Δημήτρης Μηταράκης (κιθάρα-τραγούδι). Στο «Πέραν», την Παρασκευή 4/9.

Τα live της εβδομάδας: 31/8-6/9 - εικόνα 5

Στο «Πέραν» το Σάββατο 5/9, η Αφεντούλα Ραζέλη, μαζί με τον Νίκο Κράλη (μπουζούκι-τραγούδι) και τον Βασίλη Κλάδη (κιθάρα-τραγούδι), διανύει την απόσταση «από τον Τούντα στον Χιώτη» με τη ζεστή φωνή και τη θεατρικότητα της ερμηνεία της.

Τα live της εβδομάδας: 31/8-6/9 - εικόνα 6

Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος (έχει γράψει το «Με τα μάτια κλειστά» για τη Νέγκα) παρουσιάζει ένα νέο project με άρωμα Μεσοπολέμου αλλά και… εγκληματολογίας! Στο «Τέλειο έγκλημα», συνεργάζεται με τους Νεφέλη Φασουλή, Μαντώ Παναγιωτάκη (των Les Trois Femmes), Γιώργο Παλαμιώτη (μπάσο-κιθάρα) και Νίκο Παπαβρανούση (τύμπανα) για να παρουσιάσουν νέα ανέκδοτα τραγούδια μερικά από τα οποία είναι εμπνευσμένα από μονόστηλα εφημερίδων για εγκλήματα γυναικών. «Pop art μελόδραμα, swing, παιδικό κιτς, περιφερόμενες ψευδαισθήσεις και θολές προσευχές» συνδυάζονται σε ένα project το οποίο παρουσιάζεται την Κυριακή 6/9 στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.