Αλέξανδρος Χριστόπουλος

Ο κοσμοπολίτης και πολυπράγμων DJ κλείνει 15 χρόνια ως compiler συλλογών που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία. Με αυτήν την αφορμή μιλάει στον Νίκο Βουλαλά για το concept των συλλογών του, το επετειακό πάρτι στην Astir Beach, τα αγαπημένα του σημεία στην αθηναϊκή ριβιέρα και το ελληνικό ραδιόφωνο.

Αλέξανδρος Χριστόπουλος

Ο κοσμοπολίτης και πολυπράγμων DJ κλείνει 15 χρόνια ως compiler συλλογών που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία. Με αυτήν την αφορμή μιλάει στον Νίκο Βουλαλά για το concept των συλλογών του, το επετειακό πάρτι στην Astir Beach, τα αγαπημένα του σημεία στην αθηναϊκή ριβιέρα και το ελληνικό ραδιόφωνο.

Αλέξανδρος Χριστόπουλος - εικόνα 1

Μπορείς να μου περιγράψεις το concept γύρω από την επιλογή των κομματιών του «Sun:Set 3» και γενικά των συλλογών σου;
Το «Sun:Set 3» είναι ένα soundtrack αφιερωμένο στις δύο πιο όμορφες στιγμές ανάμεσα στην ημέρα και τη νύχτα. Δεν υπάρχουν στεγανά στην επιλογή των τραγουδιών, γι’ αυτό υπάρχουν από το 2001 συμμετοχές από John Barry, Roy Ayers, Yello, Henry Mancini και Chic μέχρι Deep Dish, Sven Vath και Trentemoller. Σκοπός της συλλογής δεν είναι ο εντυπωσιασμός, αλλά περισσότερο η συνοχή, η ατμόσφαιρα και η «έκπληξη». Πλέον, έπειτα από 15 χρόνια, το concept του «Sun:Set» έχει αποκτήσει τη δική του μουσική ταυτότητα. Κάποια tracks που ακούω... φωνάζουν «Sun:Set» και τα μεταφέρω ακαριαία στο ομώνυμο folder του iTunes για μελλοντική χρήση.

Μαθαίνω πως θα γιορτάσεις αυτήν την επέτειο με ένα πάρτι στην Astir Beach.
Από το 2007 μέχρι και το 2011, το «Astir Palace» φιλοξενούσε το Sun:Set event στο «Westin Athens Hotel» με τεράστια επιτυχία. Έπειτα από μια άψογη συνεργασία για 5 συνεχή χρόνια αλλά κι ένα unique event (αφού και τότε το Sun:Set ήταν το μοναδικό DJ based event στο χώρο), συμφωνήσαμε για πρώτη φορά να το μεταφέρουμε στη μεγάλη παραλία με αφoρμή τα 15 χρόνια των Sun:Set events που συμπληρώνονται φέτος. Και, βέβαια, με αφορμή το κορυφαίο ηλιοβασίλεμα που διαθέτει!

Η Astir Beach είναι μία από τις ξεχωριστές παραλίες της αθηναϊκής ριβιέρας. Ποια άλλα ­σημεία της σου αρέσουν το καλοκαίρι;
Η αγαπημένη μου βόλτα, φεύγοντας από την Παλαιά Πεντέλη, όλα αυτά τα χρόνια είναι ο Λαιμός της Βουλιαγμένης, τον οποίο θεωρώ και το πιο προνομιακό κομμάτι της Αθήνας.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου στέκια στην Αθήνα το καλοκαίρι;
Early seating στο «Vezene», Κυριακές στην αυλή του «Κρητικού» στην Κάντζα, πετροσωλήνες στον «Παπαϊωάννου» στο Μικρολίμανο, ηλιοβασιλέματα στο «Matsuhisa», η μπάρα του «Cinco» στο Κολωνάκι, πρωινά στο «Coupepe», cocktails στο «Galaxy Bar», espresso στο «Αrk», carpaccio στο «Capanna».

Πιστεύεις ότι η Αθήνα μπορεί να αποτελέσει κοσμοπολίτικο τουριστικό προορισμό;

Για να αποτελέσεις κοσμοπολίτικο προορισμό πρέπει να προσφέρεις ένα σύνολο από ολοκληρωμένες παροχές. Στην Αθήνα γίνονται καλές μεμονωμένες προσπάθειες, αλλά πρέπει να βοηθήσει και ο κρατικός μηχανισμός.

Πού θα πας διακοπές ή θα συνδυάσεις διακοπές και δουλειά αυτό το καλοκαίρι;
Λόγω του Sun:Set Tour, όλα τα καλοκαίρια χορταίνω την Ελλάδα και πάντα μετά τον Δεκαπενταύγουστο φεύγω εκτός χώρας. Έχω περάσει τέλεια τον Αύγουστο στο Τόκιο και το Σίντνεϊ. Φέτος, που έχω εξαντλήσει τους προορισμούς εκτός, σκέφτομαι ως πιθανότητα ένα βαρκάκι ανάμεσα στους Παξούς και τους Αντίπαξους.

Ποιο είναι το πιο αγαπημένο σου τραγούδι (μόνο ένα!) που κρύβει μέσα του τη μαγεία του καλοκαιριού;
Το «Summer madness» των Kool & The Gang, που υπήρχε στη συλλογή «Another… Sunset & Sunrise» του 2002.

Συμμετείχες ενεργά στην αναγέννηση του Best. Σε ποια φάση βρίσκεται τώρα ο σταθμός;
Από την προηγούμενη χρονιά έχει περάσει στα χέρια των πρώην εργαζομένων. Με σταθερές και συντονισμένες προσπάθειες αναλάβαμε την επαναφορά του στα FM, θεωρώντας ότι το κενό που άφησε τα τελευταία δυόμισι χρόνια δεν έχει καλυφθεί μέχρι σήμερα. Θα πρέπει επίσης να τονίσω ότι, άσχετα με την πορεία του εκδοτικού ομίλου στον οποίο ανήκε, ο Best αποτελούσε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εταιρεία, με μεγάλη κερδοφορία, πολλά brands από τη διαφημιστική αγορά ως υποστηρικτές και βέβαια ένα πολύ φανατικό κοινό ακροατών. Αυτήν τη στιγμή γίνονται test στον ήχο του, με πλάνο την επίσημη επαναφορά του τον Σεπτέμβριο 2015.

Ποια είναι η εικόνα που έχεις για το ελληνικό ραδιόφωνο;
Υπάρχουν πολύ καλά ραδιόφωνα, που καλύπτουν διαφορετικά είδη, αλλά οι περισσότεροι σταθμοί έχουν εστιάσει στο mainstream. Αυτό όμως το τελευταίο είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Το άσχημο είναι ότι λόγω της έκρηξης του internet και των πολλαπλών πηγών αναπαραγωγής μουσικής σήμερα, το ραδιόφωνο έχει χάσει ένα μερίδιο της δύναμής του. Ακόμη έχει περιοριστεί πολύ η ανάδειξη μιας νέας γενιάς ραδιοφωνικών παραγωγών αλλά και η επιδραστικότητά τους. Ο Μουρατίδης στον Κλικ στα ’90s έπαιζε ένα τραγούδι Παρασκευή βράδυ και Σάββατο πρωί το single ξεπουλούσε. Έχοντας συμπληρώσει πάνω από 14 χρόνια σερί 10 με 12 το βράδυ στον Nitro και τον Best, μπορώ να σου δηλώσω μετά βεβαιότητας ότι αυτό δεν συμβαίνει πλέον.

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το χειμώνα;
Ολοκληρώθηκε μόλις το κτίριο που θα στεγάσει τα νέα γραφεία της esthete Music Design, της εταιρείας που αναλαμβάνει custom made μουσική επιμέλεια επαγγελματικών χώρων. Θα ασχοληθώ ακόμη με ένα global website για τον σύγχρονο ταξιδιώτη (www.hoteling.org), που είναι πολύ ξεχωριστό, διότι συμπεριλαμβάνει tips από αγαπημένα ταξίδια μου και προορισμούς και βέβαια το επαναλανσάρισμα του Best 92,6.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.